Άνοιξε το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Meizu

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Meizu και πλέον μπορείς να αποκτήσεις το smartphone MX3 16GB με τιμή 399 δολάρια Αμερικής. Το MeizuMart όπως ονομάζεται στέλνει σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας χωρίς έξοδα αποστολής με την πληρωμή να πραγματοποιείται μέσω paypal.

Το Meizu MX3 πωλείται από πέρισυ στην Κίνα με οθόνη 5.1 ιντσών Full HD, οκταπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 5410, μνήμη RAM 2GB και κάμερα 8 Megapixel.

Meizu MX3 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Δείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα εδώ www.meizumart.com

Σχόλια

  • Ωραία η τιμή αλλά μήπως για να έρθει στην Ελλάδα περάσει από Τελωνείο και φάμε στο κεφάλι 100 ευρώπουλα ??

    • Δημήτρης, καλή παρατήρηση. Πολύ καλή, την απάντηση δεν την γνωρίζω. Μπορεί να έχουν αποθήκες Ευρώπη και να φεύγει από εκεί. Δεν το γνωρίζω.

  • Άσε που τελείωσε και το λευκό...

    Το μαύρο δεν είναι μαύρο, αλλά μαυρόασπρο (πίσω λευκό), τουτέστιν... ξενέρα.

  • Δυστυχώς στέλνουν από Χονκ Κογκ και το λένε ξεκάθαρα στους όρους ότι τα τελωνειακά κόστη δεν καλύπτονται από την δωρεάν αποστολή. Δεν είναι όπως της Oppo που τα στέλνει από Ευρώπη και δεν περνούν από τελωνείο. Βέβαια υπάρχουν πολλοί πωλητές σε Ebay και Amazon που σου το στέλνουν με κόστος 20$ και απλό ταχυδρομείο ώστε να μην περάσει από τελωνείο.

  • Και γιατί να μην πάρεις ένα Xperia Z με 275 ευρώπουλα από τον skroutzακο ????

  • Λοιπόν, έχουμε σαν δεδομένο ότι για το 16άρι ισχύει $399=€290 με τη σημερινή ισοτιμία, καθώς δεν ισχύει η απαράδεκτη ισοτιμία 1$=1€ που ξέρουμε στην Ελλάδα.

    Ο τρόπος αποστολής είναι με κούριερ που σημαίνει ότι λόγω του ότι η Κίνα είναι εκτός ΕΕ, θα υπάρχει επιβάρυνση (αμοιβή εκτελωνιστή+ΦΠΑ+δασμοί).
    Οι διαθέσιμες μεταφορικές είναι DHL, TNT, UPS, FedEx. Όλες ιδιωτικές κούριερ.

    Επίσης, υπάρχει και η EMS, η οποία είναι κάτι σαν ΕΛΤΑ της Κίνας, άρα κρατική υπηρεσία, και είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε το φέσι του τελωνείου και των απατεωνίσκων του.
    Γι'αυτό η EMS είναι η μόνη "αναίμακτη" -με καλές πιθανότητες- επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται.

    Το ολικό κόστος -μιλώντας πάντα για το 16άρι- ορίζεται ως €290 + 23%ΦΠΑ + €0 μεταφορικά=€357 περίπου.
    Τώρα προσθέτουμε και τους δασμούς (ανάλογα την αξία του προϊόντος) και έχουμε €400 πρόχειρος υπολογισμός τελική τιμή. Αυτή είναι η τιμή κατά προσέγγιση χρησιμοποιώντας EMS και δεδομένου ότι περνάμε τελωνείο για να προστεθούν οι δασμοί.
    Αλλιώς, μένουμε στα €357.

    Όσον αφορά τις DHL, TNT, UPS, FedEx προσθέτουμε άλλα €55-€90 την αμοιβή του εκτελωνιστή. Επομένως, έχουμε τελική κατά προσέγγιση τιμή €455 μέχρι €490.

    Αυτό συμβαίνει λόγω της νομοθεσίας για αγορές εκτός ΕΕ, που ορίζει ότι για προϊόντα από €22 εμπορικού χαρακτήρα και €45 μη εμπορικού χαρακτήρα μέχρι και €150 (για όλα) προστίθεται στην τελική τιμή ο ΦΠΑ. Από €150 και πάνω προστίθενται ΦΠΑ+δασμοί.
    Αυτό ισχύει για κρατικό ταχυδρομείο. Εν προκειμένω για την EMS (η οποία ανέφερα τι είναι).

    Για τις εταιρείες κούριερ ισχύει ακριβώς η παραπάνω παράγραφος προσθέτοντας και την αμοιβή του εκτελωνιστή που ποικίλλει ανάλογα με τα κέφια του καθενός και το πόσα θέλει να αρπάξει και τι προϊόν είναι.
    Συνήθως, €55-€90.
    Άρα, με τις DHL, TNT, UPS, FedEx πληρώνουμε ΦΠΑ+δασμούς+αμοιβή εκτελωνιστή.
    Τα οποία και προσθέτουμε στο σύνολο της αγοράς μας.

    Ελπίζω να βοήθησα όσους χρειάζονται πληροφορίες για αγορές εκτός ΕΕ.

  • Απλά να διορθώσω ότι δεν μιλάμε για Κίνα, αλλά για Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι αυτόνομο κράτος και έχει δικό του ταχυδρομείο (HK Post).
    Δηλαδή, με EMS θα έρθει μέσω HK Post, το αντίστοιχο στην Κίνα θα ήταν το China Post.
    Τα άλλα παραμένουν όπως αναφέρθηκαν.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.