Δευτέρα
18/11/2013

Microsoft, Κατέθεσε πατέντα για Quiet Time

Η Microsoft κατέθεσε μία νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας με την ονομασία “Quiet Time”. Πρόκειται για μία υπηρεσία, η οποία ενεργοποιεί ένα χρονικό διάστημα σίγασης σε συσκευές που ελέγχει, και έχει την ονομασία “Quiet Time”. Με το Quiet Time θα μπορούσε, μέσω μίας συσκευής ελέγχου, να αποτραπεί η λειτουργία ενός συνδεδεμένου σε αυτή κινητού για παράδειγμα από τις 11 το βράδυ έως στις 7 το πρωί, η χρήση του πίσω από το τιμόνι ή η λειτουργία του σε δημόσιους χώρους.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να αποτρέψει το κινητό ενός έφηβου ή μίας έφηβης να λαμβάνει ή να πραγματοποιεί κλήσεις μέσα σε αυτό το διάστημα ή σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ή ακόμα και όταν ο κάτοχος του κινητού βρίσκεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο και οδηγεί. Στην χρονική περίοδο “Quiet Time” θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κλήσεις για παράδειγμα μόνο στα κινητά του πατέρα ή της μητέρας ή προς κάποιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η συγκεκριμένη λειτουργία επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κινηματογράφους, βιβλιοθήκες ή επιχειρήσεις, ώστε το κινητό των χρηστών που βρίσκονται σε τέτοιες τοποθεσίες να απενεργοποιεί βασικές λειτουργίες του, όπως για παράδειγμα να απενεργοποιεί το ηχείο.

Microsoft Quiet Time

Microsoft Quiet Time

Microsoft Quiet Time

Πηγή 1,2

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Nio λέει:

    Πληρης ελεγχος των κινητων…..

  2. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Προγραμμα σαν αυτο υπάρχει ήδη εδώ και χρόνια…”Μην ενοχλείται” στα iPhone..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.