Smartphones

MWC 2019: Πόσο καλές είναι οι πέντε κάμερες του Nokia 9 PureView; Δείτε τα πρώτα δείγματα

Κατά την διάρκεια της MWC 2019, η Nokia παρουσίασε το νέο της flagship το οποίο είναι το Nokia 9 PureView. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της συσκευής, αυτά σας τα έχουμε κοινοποιήσει ήδη. Σήμερα όμως, κυκλοφόρησαν τα πρώτα δείγματα φωτογραφιών.

Το Nokia 9 PureView έχει στο πίσω μέρος μία σύνθεση εφτά στοιχείων, εκ των οποίων το ένα είναι το LED Flash, το δεύτερο είναι ο αισθητήρας 3D ToF, και τα υπόλοιπα στοιχεία είναι οι 5 κάμερες του. Όλες οι κάμερες έχουν αισθητήρα 12 MP, οι δύο από αυτές φωτογραφίζουν με χρώμα, και οι υπόλοιπες τρεις είναι μονόχρωμες.

Όταν ο χρήστης βγάζει μία φωτογραφία, και οι πέντε κάμερες καταγράφουν τη σκηνή, αλλά με διαφορετικό βαθμό έκθεσης η καθεμία. Δηλαδή, το σύστημα καμερών του Nokia 9 PureView λειτουργεί όπως η Light L16 κάμερα, η οποία ωστόσο διαθέτει 16 αισθητήρες.

Οι πέντε κάμερες του Nokia 9 PureView μπορούν να συλλέξουν δέκα φορές περισσότερο φως από ότι η συμβατικές κάμερες. Επίσης, ο αισθητήρας 3D ToF δημιουργεί έναν χάρτη βάθους, για καλύτερη απόδοση του depth of field.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μέσω του οποίου κοινοποιήθηκαν τα δείγματα φωτογραφιών, το Nokia 9 PureView είναι εξοπλισμένο με το ISP της Light L16, και με τη βοήθεια του Snapgragon 845 μπορεί να συνθέσει έως τρεις λήψεις ταυτόχρονα. Επίσης, το Nokia 9 PureView έρχεται με προεγκατεστημένο το Lightroom, έτσι ώστε οι κάτοχοι του να μπορούν να επεξεργάζονται RAW φωτογραφίες.

Πηγή

Σχόλια

  • Ως κάτοχος του Nokia 8, και πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα, θα πήγαινα άνετα στο Nokia 9. Το μόνο που με χάλασε είναι ότι δεν το εξόπλισαν με τον νέο επεξεργαστή Snapdragon 855.

    Το Nokia 8 το έχω έναν χρόνο τώρα, έλεγα να το κρατήσω άλλον ένα χρόνο και μετά να πήγαινα σε κάποιο νέο μοντέλο Nokia με pureview κάμερα. Όμως σε έναν χρόνο από τώρα ο 845 του Nokia 9 θα είναι ξεπερασμένος, με τον 855 το αγόραζα άνετα μετά από έναν χρόνο. Οπότε η μόνη μου επιλογή είναι να περιμένω το Nokia 10, ελπίζοντας ότι σε έναν με ενάμιση χρόνο το πολύ να έχει κυκλοφορήσει.

    Δεν μπορώ να καταλάβω αφού έφτιαξαν σε κάμερα ένα τούμπανο κινητό, γιατί να μην του βάλουν και τον τελευταίο επεξεργαστή Snapdragon 855, ούτως ώστε το κινητό να αγοράζεται ευχάριστα και μετά από έναν χρόνο κυκλοφορίας του.

  • @Γιάννης η υλοποίηση των 5 καμερών είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς και ο σχεδιασμός έγινε βάσει του 845. Θα έχαναν πολύ πολύτιμο χρόνο αν πήγαιναν για τον 855. Το μοντέλο αυτό είναι ένα πείραμα της εταιρείας. Θα κατασκευαστεί συγκεκριμένος αριθμός ασχέτως πωλήσεων. Αν το πείραμα πετύχει τότε θα δούμε να προχωρά αυτό το concept.

  • Άλλος ένας που κυνηγάει μανιωδώς τον τελευταίο επεξεργαστή και την τελευταία έκδοση λογισμικού. Ματαιότης!

  • @Γιάννης
    Ναι γιατί αν αν σου έλεγαν πως έχει τον 855 ενώ στην πραγματικότητα είχε τον 845 θα το καταλάβαινες ξέρω γω. Ρε θα μας τρελαίνετε τελείως... Θύματα του marketing.

  • @Γιάννης.
    Μια χαρά έθεσες το ζήτημα. Ο 855 είναι μια κλάση πάνω από τον 845. Τώρα για το ποιος είναι "θύμα" του marketing να είσαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να πετύχουν εξίσου καλό αποτέλεσμα και με λιγότερες κάμερες. Κάποτε σύγκριναν τις συσκευές με κριτήριο τα megapixel τώρα με τον αριθμό των καμερών!!!

  • Όπως ανέφερε και ο Koukoz θα καθυστερούσαν κι άλλο αν πήγαιναν για τον 855, σε βίντεο που είδα ανέφεραν οτι συνεργάστηκαν με τη Qualcomm ώστε ο 845 όχι μόνο να αποδώσει στο μέγιστο, αλλά και για να καταναλώνει το 1/10 της ενέργειας όταν χρησιμοποιούνται οι κάμερες.
    Πάντως το κινητό φαίνεται εξαιρετικό, οθόνη, κατασκευή, αποτύπωμα κάτω από την οθόνη, αδιάβροχο, μόνο microSD του λείπει για να είναι πλήρες.
    Μένει να δούμε πόσο καλές είναι οι κάμερες αν και τα πρώτα δείγματα που είδα στο Gsmarena είναι εντυπωσιακά.
    Μακάρι να το κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας, γιατί 700 ευρώ είναι μια σχετικά λογική τιμή, αλλά δεν το βλέπω πιθανό.

  • Μάλλον μερικοί δεν κατάλαβαν τι είπα ή είναι εκ φύσεως ηλίθιοι.
    Εγώ θέλω να αλλάξω το Nokia 8 μετά από έναν χρόνο. Για ποιο λόγο να πάω σε επεξεργαστή snap 845 , ο οποίος του χρόνου θα είναι ξεπερασμένος και όχι σε snap 855 που και μετά από έναν χρόνο θα είναι μια χαρά.
    Ναυαρχίδα θέλω, έστω και με επεξεργαστή περσινό, όχι προπέρσινο.

  • @Γιάννης
    Προφανώς και εσύ δε μπορείς να καταλάβεις ή ανήκεις στην κατηγορία που ανέφερες, οτι αυτή η συσκευή είναι φτιαγμένη γύρω από το συγκεκριμένο επεξεργαστή, ο οποίος και σε ένα χρόνο από τώρα πάλι θα λειτουργεί άριστα. Τώρα αν καίγεσαι τόσο πολύ για τον 855 μπορείς κάλλιστα να περιμένεις ένα μήνα και λιγότερο που θα βγουν οι πρώτες συσκευές με τον 855 (Galaxy S10, Xiaomi Mi9 κλπ).
    Τέλος ο 845 κυκλοφόρησε πέρυσι και όχι πρόπερσι.

  • Δε πρόσεξα οτι έγραφες οτι το θέλεις σε ένα χρόνο από τώρα το κινητό, οπότε ποτέ δε ξέρεις μέχρι του χρόνου μπορεί να κυκλοφορήσει το Nokia 9 plus με τον 855. Όπως έγραψα πάντως ο 845 και του χρόνου κορυφαίος θα είναι. Το θέμα είναι το κινητό να δέχεται αναβαθμίσεις.

  • @Nickolas

    Στο θέμα των αναβαθμίσεων η Nokia είναι Top. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι υπερευχαριστημένος με το Nokia 8. Γι αυτό κι εγώ ευελπιστώ να βγάλει έκδοση αναβαθμισμένη η Nokia ώστε να μην αλλάξω εταιρεία.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.