Netflix: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα παγκόσμια στατιστικά των συνδρομητών

Netflix, Netflix: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα παγκόσμια στατιστικά των συνδρομητών

Για πρώτη φορά, η Netflix αναφέρει τα επιχειρηματικά αποτελέσματα της δραστηριότητας της ανά περιοχή, και μάλιστα όσον αφορά την παγκόσμια αγορά. Σε μία έκθεση που δημοσίευσε η Netflix μοιράστηκε τα έσοδα που είχε από τις υπηρεσίες που παρέχει. Επιπλέον, η έκθεση περιέχει στοιχεία τα οποία αφορούν τους χρήστες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.

Γιατί άλλαξε τακτική η εταιρεία και ποια τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με την Netflix αυτή η αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει να δείξει πόσο σημαντικές είναι οι αγορές εκτός των ΗΠΑ για την ίδια. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα που ο ανταγωνισμός στον τομέα των streaming υπηρεσιών διαρκώς αυξάνεται.

Οι συνολικοί συνδρομητές της Netflix παγκοσμίως είναι πάνω από 158 εκατομμύρια. Η έκθεση δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς συνδρομητές προέρχονται από αγορές εκτός των ΗΠΑ. Επίσης, το 90% της ανάπτυξής που παρουσιάζει η υπηρεσία οφείλεται στους πελάτες της εκτός της αμερικανικής αγοράς.

Από το πρώτο τρίμηνο του 2017, η ευρωπαϊκή αγορά σημείωσε αύξηση 140% στους συνδρομητές. Ο αριθμός των συνδρομητών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει τριπλασιαστεί και η Λατινική Αμερική έχει τώρα 29,4 εκατομμύρια συνδρομητές, από μόλις 15,4 εκατομμύρια που είχε το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς εξακολουθούν να έχουν τους περισσότερους συνδρομητές, με συνολικά 67,1 εκατομμύρια. Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019 απέφεραν στη Netflix 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Ωστόσο, ο αριθμός των συνδρομητών παρουσίασε μόλις 23% αύξηση από το πρώτο τρίμηνο του 2017 έως το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Οι ανταγωνιστές της Netflix στις ΗΠΑ αυξάνονται διαρκώς. Μόνο το τελευταίο έτος είδαμε την εκκίνηση δύο μεγάλων streaming υπηρεσιών, της Disney+ και της Apple TV+. Επίσης, στις αρχές του 2020 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και η HBO Max.

Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Netflix, στις ήδη κορεσμένες αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Οπότε, θα ήταν απόλυτα λογική κίνηση η εταιρεία να επενδύσει περισσότερο στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

Netflix: Νέα λειτουργία «Mystery Box» για τα παιδιά

Η δυνατότητα, η οποία μοιάζει με το κουμπί τυχαίας αναπαραγωγής με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές.

Business featured Netflix

Το Netflix μάλλον σκέφτεται το livestreaming

Το Netflix φέρεται να εργάζεται στη δυνατότητα livestreaming για stand-up και άλλα ζωντανά προγράμματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.

Internet featured Netflix

Netflix: Έρχεται νέα συνδρομή με διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2022

Καθώς η πλατφόρμα χάνει συνδρομητές, εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών, αποφάσισε να τους προσφέρει μια πιο φθηνή επιλογή.

Internet Netflix

Netflix Μάϊος 2022: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν τον Μάϊο του 2022 στην Ελλάδα από το Netflix.