Νέο iPhone 5 επίσημα

Παρουσιάζεται ένα κάθε χρόνο και το φετινό μοντέλο ονομάζεται iPhone 5. Έχει οθόνη αφής 4 ιντσών Retina display με ανάλυση 1136×640 pixels (326 ppi) και 40% καλύτερη πιστότητα των χρωμάτων σε σχέση με την οθόνη του iPhone 4S ενώ έχει βελτιωθεί άριστα και η πιστότητα των αισθητήρων αυτής. Το 5άρι είναι 18% το πιο λεπτό (7.6 χλστ.) και 20% πιο ελαφρύ (116 γρ.) από το τωρινό μοντέλο 4S.

update: Δείτε εδώ τις επίσημες φωτογραφίες του iPhone 5 και πάρτε μέρος στη δημοσκόπηση του Techblog για το iPhone 5.

Αλλαγές έχουμε και στον επεξεργαστή που πλέον είναι ο νέος A6 με διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και διπλάσια δύναμη στα γραφικά σε σχέση με το A5 του iPhone 4S. Το μέγεθος του νέου επεξεργαστή A6 είναι 22% μικρότερο σε σχέση με τον A5 και είναι πολύ πιο αποδοτικός σε κατανάλωση ενέργειας από αυτόν.

Η κάμερα του iPhone 5 παραμένει στα 8 Megapixels όμως είναι πλέον πιο λεπτή και μπορεί να τραβήξει 40% πιο γρήγορα φωτογραφίες σε σχέση με το iPhone 4S. Σ εότι αφορά τη λήψη βίντεο αυτή φυσικά θα είναι Full HD 1920×1080 pixels με βελτιωμένο σταθεροποιητή εικόνας και αναγνώριση προσώπων. Οι συγκρίσεις με το Nokia Lumia 920 θα είναι αναπόφευκτες.

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν μεθαύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου σε Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Σινγκαπούρη.

Επεξεργάστηκε την 24 Σεπτεμβρίου 2012 9:13

Σχόλια

  • Σόρρυ παιδιά, αλλά είναι τρελή απογοήτευση.
    Αναφέρομαι στον σχεδιασμό, όχι στις ταχύτητες κλπ κλπ...
    Και η κάμερα είναι η ίδια, αλλά λεπτότερη, ΟΥΑΟΥ, ΤΡΟΜΕΡΟ!

  • Απο ότι είδα και στο βίντεο το νεο iPhone 5 πιστεύω ότι θα σπάσει ρεκόρ στις πολησεις λόγο κυριως της μεγαλύτερη οθόνη των 4 in και το πάχος του που μειώθηκε !!! Δυστυχώς αυτο που περίμενα ηταν να είχε μια καλητερα κάμερα και αναβάθμιση του Siri !!!!!

  • Και ναι! Η Apple ανακαλύπτει τις widescreen οθόνες! Σκέτη απογοήτευση. Αλλά τα πρόβατα θα πουν πωπω τι τρομερό τηλέφωνο, τι φοβερή ποιότητα κλπ κλπ. Που είναι οι καινοτομίες; Οι πρωτιές; Απλά τρέχει να προλάβει τον ανταγωνισμό.

  • Συγχαρητηρια apple! τοσος ντορος για να μας πεις οτι το αδιαφορο τετραγωνοκουτι σου ειναι πιο γρηγορο και πιο ελαφρυ, ενω ανακαλυψες την επαναστατικη τεχνολογια των 4 ιντσων! χαχαχαχαχα μας δουλευουν στην ψυχρα!!

  • Αισθητή απουσία του Steve jobs από τα χαρακτηριστικά η samsung κυριαρχεί πλέον στον κόσμο τον smartphone!

  • Δεν ξέρω αν είναι απογοήτευση το κινητό ή απογοητευεσαι απο την τρομερή διαφήμιση που έχει πάρει και ξενερώνεις με την παρουσίαση που προσπαθούν να σε πείσουν οτι το θεμα μας ειναι η "αναβαθμισμενη" καμερα...

  • Εγώ πάντως μετά από 3 Android Phones Θα το αγοράσω ευχαρίστως ... Πολυ θα ήθελα να μαθαίναμε πότε θα έρθει Ελλάδα

  • Tα σπαει το τηλεφωνο, και ποιοτητα κατασκευης απιστευτη, καμια σχεση με της πλαστικουρες που κυκλοφορουν εκει εξω...

  • τελικα ολα αυτα τα leaks που βλεπαμε ηταν τελικα αληθεια.. και ειναι η πρωτη φορα, αν θυμαμε καλα, που η apple δεν μπορεσε να κρυψει σχεδον τιποτα.. λες και το εκανε επιτιδες.. απογοητευτικα.. εκτος απο την οθονη τον εξεπεργαστη την καμερα κτλ που ειναι καποιες αναβαθμισεις , νομιζω πως η καλυτερη και μεγαλητερη αναβαθμιση θα ηταν μια ικανοποιητικη διαρκεια μπαταριας.. πραγμα που δεν ειπαν.. ας το εκαναν στο ιδιο παχος με το 4s και ας ειχε καλη μπαταρια
    και το αλλο πολυ απογοητευτικο

    “But what about the App Store apps? Well here’s an app that hasn’t been updated. It runs at the same size. We center it and place black borders on either side.”

  • Σορρυ, αλλα γιατι να πρεπει να μεγαλωσουν περισσοτερο οι οθονες για να θεωρειται καινοτομο κατι? Επίσης για ποιο λογο δεν θεωρουμε καινοτομια ενα τοσο λεπτο,ελαφρυ και παραλληλα γρηγορο κινητο..?
    τι διαολο περιμενατε? μια χαρα τα πηγε! ( ειμαι κατοχος galaxy s2 για να μη θεωρηθω φανμπου)

  • Μεγαλυτερη απογοητευση ever. Καθε χρονια η apple εκανε κατι διαφορετικο. Φετος προσπαθησαν περισσοτερο να μας πεισουν οτι εκαναν κατι διαφορετικο.
    O Steve πρεπει να ειναι αρκετα εκνευρισμενος εκει πανω.

  • Αυτό που είπε ο

    @dimpep "Που είναι οι καινοτομίες; Οι πρωτιές; Απλά τρέχει να προλάβει τον ανταγωνισμό"

    είναι το Α και το Ω της σημερινής απογοητευτικής παρουσίασης.

  • @Χάρης
    Περίμενα το λιγότερο να έχει μια καλύτερη κάμερα και καλύτερη μπαταρία. Το 2 χιλιοστά λεπτότερο δε μου λέει τίποτα.

  • Ετσι λεγατε και στο 4s και ειναι το πρωτο σε πωλησεις ......μια χαρα ειναι το κινητο και ολοι αυτοι που μιλανε για καινοτομιες , επιτελους θελω να μου πουν με τι θα κανανε ΟΥΑΟΥ... τωρα ας αρχισουν ολοι να λενε ....πεστε και απο μια καινοτομια που θα θελατε...

  • Πραγματικη απογοητευση. Και σκεφτομουν αν παρουσιαζαν κατι το καινοτομο να μαζεψω λεφτα καποιους μηνες μπας και το παρω με καμια επιδοτηση. Πραγματικα χαλαστηκα!! Άλλα περιμενεις και άλλα σου παρουσιαζουν.... Φταινε λιγο, γιατι εχουν παρουσιασει το εαυτο τους ως τους πρωτοπορους και τελικα οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω κυνηγανε να φτασουν τον ανταγωνισμο. Το μονο καλο ειναι οτι πηγαν στις ιδανικες 4 ιντσες για μενα. Τωρα οσον αφορα στα αλλα ειναι λιγο πισω... " Εχει βελτιωθει αριστα και η πιστοτητα των αισθητηρων αυτης." (της καινουριας οθονης) Για να μη δινουν λεπτομερειες σημαινει ουτε καν δοκιμασαν να την εξελιξουν για αυτο το μοντελο.Και αυτο που πραγματικα με εξοργιζει ειναι οτι εκαναν τη πουστ_ά τους με το λανσαρισμα του iphone 4s χωρις να παρουσιασουν κατι το συναρπαστικο, κανουν το ιδιο και με το 5. Τα λεμε σε 2 χρονια apple οταν θα παρουσιασεις το iphone 6!!!
    (του χρονου θα παρουσιασουν το iphone 5s που θα ειναι το ιδιο με το 5!!! Σας το λεω για να μην εχετε μεγαλες απαιτησεις)

  • @MEDS
    Δεν θεωρεις καινοτομια κατι τετοιο? θα σε ενθοουσιαζε δηλαδη 12mp καμερα , αλλα να ειναι βαρυ και χοντρο ε?
    Μαλλον αλλα στανταρντ εχει ο καθενας μας....
    Προσωπικα θεωρω πολυ κομψο ενα λεπτο ελαφρυ και πολυ γρηγορο κινητο...
    Οσο για την αυτονομια μπαταριας, σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο το 4s ...μη τα θελουμε και ολα!

  • Παιδιά ας είμαστε αντικειμενικοί. Κανείς δε περίμενε καμμία ανακάλυψη σήμερα. Όλοι το ξέραμε ότι πρόκειται να έρθει μία ανανέωση του παλιότερου με κάποιες αλλαγές λόγω της αλλαγής της στάσης των καταναλωτών. Η πρωτοπορία ήταν πριν 5 χρόνια.
    Πρωτοπορεία θα είναι τα glasses της google τα οποία σε 10 χρόνια θα είναι ένα με τη ζωή μας.

    Υ.Γ. Προσωπικά θα το αγόραζα αλλά πλέον σε λειτουργικό προτιμώ το wp8 (nokia κατά προτίμηση ή sam - το βλέπουμε) απλά αναμένω έναν καλό file manager (Έλληνες developer εμπρός!).

    Στα της παρουσίασης.
    Όλοι το βλέπουν ότι σαν event λείπουν οι marketistikes κινήσεις του Steve. Φυσικά δεν είναι και σαν την ανακοίνωση των NOKIA 820 (η οποία ήταν και η χειρότερη όλων - οι τύποι δε ξέρουν να παρουσιάζουν) αλλά δεν προκαλεί.

    Στα του iphone.
    Περιμένουμε μία full pack ενημέρωση, γιατί υπάρχουν κάποια καλούδια που έχει το iphone 5 τα οποία θα τα θέλαμε πολλοί. Και ένα μπράβο στην apple για τα τόσο λεπτά κινητά. Πραγματικά ο john Ive ξέρει να δημιουργεί στολίδια (προσωπικά μιλάω).
    Όσο αφορά την επεξεργαστική ισχύ το θεωρώ αρείαστο, αφού και με τον προηγούμενο επεξεργαστή οι απαιτήσεις καλύπτονταν (αφήνω ένα περιθώριο για τη περίπτωση εξοικονόμησης χρόνου και χώρου που πάντα είναι καλοδεχούμενα).

    sorry for the long post :)

  • κριμα τοσα concept πηγαν στραφη! ολογραματα λαιζερ πληκτρολογιο αναγνωριση αποτυποματος στο κουμπι.. μεχρι σε ipad το ειδαμε να μεταμορφονετε!! αντε βρε νουμερο(!) apple σαπισες πια

  • Αμα εχεις κανει σερφαρισμα σε 4,3' και πανω. ακομα και η 4σαρα οθονη ειναι μικρη
    . Παντως δεν μπορουσε η Apple να καθυστερησει αλλο την ανακοινωση του νεου της τηλεφωνου με τετοια τουμπανα που κυκλοφορουν πλεον απο τον αντωνισμο.

  • περιμενα καλυτερο design αλλα σαν κατοχος 4 αμα το αλλαζε τελειως και δεν το ανανεωνα θα νιωθαμε ολοι εμεις σαν ριγμενοι:-P
    δεν ξερω τι ηταν καλυτερο..χΔ

  • "οι συγκρισεις με το νοκια λουμια 920 θα ειναι αναποφευκτες",.... βαζεις φιτιλιες κ.βλαχακη! παντως αν και δε μου αρεσουν τα... "κουτακια", η συγκριση ειναι λαθος! σωστη μονομαχια θα ηταν : NOKIA LUMIA 920 VS SAMSUNG GALLAXY S3....!!!!!!

  • @Χάρης
    Κατ' αρχήν να πω πως ήμουν υποψήφιος αγοραστής του κινητού. Θα ήταν το πρώτο μου smartphone.
    Δε θεωρώ καινοτομία το 2 χιλιοστά λεπτότερο. Μιλάμε για 2 χιλιοστά, μην είμαστε υπερβολικοί, σιγά το μέγεθος. Η μπαταρία όμως είναι κάτι πολύ σημαντικό αντικειμενικά. Επίσης, η κάμερα είναι καλή, αλλά είναι η ίδια που έχει το 4s.

  • εχω iphone απο 3g και μετα.(3gs,4). καποτε η apple ηταν καινοτομος.εβγαζε κατι που ξεχωριζε.δυστυχως μετα το 4 ειναι για κλαμματα. απο οτι φαινεται οδευω ειτε προς samsung s3(ισως και note2 αν βολευει)ειτε προς lumia 920 μερια.δεν εχει να κανει με fans κλπ. η apple πλεον δεν βγαζει κατι το ιδιαιτερο, οποτε αναμενομενο ειναι πολλοι να κοιταξουν αλλου

  • Ειχα πολλα χρονια i phone απο το 2g φανταστειται, μεχρι και το 4 αλλα πριν απο λιγο πηγα σε samsung γιατι δε παρουσιαζει κατι καινουργιο η apple, τωρα παλι τα ιδια αυτα που αλλα κινητα τα εχουν εδω και παρα πολυ καιρο τα ανακαλυψε τωρα, κριμα εαν εβγαζε κατι πραγματικα καινοτομο θα πηγαινα παλι σε i phone αλλα.....

  • Ρε παιδιά έχω μια απορία, οκ η apple έκανε την βλακεία πάλι, εκεί που κατασκεύασε το iPhone με οθόνη 3:2 ξαφνικά 16:9. Όλες οι εφαρμογές που ειναι φτιαγμένες για να λειτουργούν στης παλιές αναλύσεις τώρα τι θα γίνουν? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου δεν έχω iPhone απλά έχω αυτήν την απορία. Μπορεί Κάπιος να το εξηγήσει αυτό

  • Μάρκο, είπαν οτι θα είναι κεντραρισμένες και θα έχουν μαύρο περίγραμμα γύρω γύρω σαν κορνίζα. ελπίζουμε να βγούν αναβαθμίσεις αλλιώς βλέπω να αδειάζει το appstore σύντομα

  • θα καναμε ουαουυυυυυυυυυυυυ αν βλεπαμε κατι το κανοτομο....αλλα δεν ειδαμε!!!!!!!!!!!κινητα με τα ιδια η και καλτερα χαρακτηρηστηκα κυκλοφορουν μισο χρονο περιπου(hox) και εσεις μου λετε τι θα θελαμε για καινοτομια?????μας το παρουσιαζανε σαν να ηταν κατι το καινοτομο.....που βλεπετε εσεις το καινοτομο????στο μικροτερο βαλος???πητε μου τι παραπανω εχει σε σχεση με τον ανταγοσισμο???????ενα τραβηγμενο τεσσαρι βλεπω με καλυτερο επεξεργαστη και καμερα...πραγματα που υπαχουν πολυ καιρο στον ανταγαγονισμο......που ειναι το καιντομο?????
    πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!λυπαμε αυτους που θα το αγορασουν και θα πουλανε μουρη πως εχουν το καλυτερο κινητο.......

  • Εν ετη 2012 ακομα να ασχολουμαστε με apple βρε παιδια;Φουσκα ηταν και παει προ πολλου(μετα το 3gs πιο συγκεκριμενα).Τωρα τα αγοραζουνε μονο τα καμμενα fanboys και ατομα που δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις απο το κινητο τους και θελουν κατι στυλατο/μοδατο.Και οι 2 κατηγοριες που προανεφερα βεβαια απαριθμουν μπολικα μελη οποτε δε θα πεινασει κιολας η apple!!!Απλα αν εισαι λατρης της τεχνολογιας και εχεις υψηλες απαιτησεις το android ειναι μονοδρομος (και αν τα wp8 ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βελτιωμενα και κανα lumia 920 δεν το λες κακο!).

  • @MEDS
    Φαινεται οτι δεν εισαι γνωστης smartphone, και οπως θα διαπιστωσεις το μεγεθος σε συνδιασμο με το βαρος εχουν πολυ μεγαλη σημασια στη καθημερινη χρηση. Χρησιμοποιησε ενα κινητο 130 γραμμαριων και ενα 110 γραμμαρίων και θα δεις γιατι συνεχιζω τη συζητηση...το ιδιο και με το παχος.
    Εαν θεωρεις παρ ολα αυτα την μπαταρια σημαντικη, τοτε θα σου προτεινα να μην αγορασεις κινητο με μη αποσπωμενη μπαταρια, οπως iphone και να πας σε κινητα οπως razr maxx με 3300mah μπαταρια ( θα ειναι ομως μια παντοφλα)
    Anyway στο θεμα μας, πιστευω οτι 4' ειναι μια χαρα compact και σε συνδιασμο με το παχος και το βαρος, θεωρω οτι ειναι οι τελειες αναλογιες για εναν μεσο χρηστη! αυτα!

  • Παντα λατρευα την apple στα music players της. Οι ανθρωποι πραγματικα το εχουν μεσα τους να βγαζουν καταπληκτικες συσκευες. Απογοητευτηκα γιατι βλεπω οτι σκοτωσαν το classic.

    Για οσους λενε οτι παλι το iphone θα ειναι πρωτο σε πωλησεις αυτο αν συμβει θα ειναι λογω το κοινου τους στην Αμερικη οι οποιοι εμπιστευονται τυφλα την εγχωρια παραγωγη σε μεγαλο βαθμο. Απο που νομιζετε πουλησαν 84 εκκατομυρια ipads απ την 1η ανακοινωση τους; Καλη συσκευη ειναι απλα περιμενα κατι διαφορετικο. Σαν τα leaks που βγηκαν γυρω στο Mαιο με πολυ καινοτομες ιδεες folding screens και κατι τετοια περιεργα διαστημικα :P.

  • @ sakis, Φίλε μου εισαι πολυ λαθος . Το s3 ξεπερασε σε πωλησεις το τελευταιο τριμηνο το 4s .... προσεξε , το τελευταιο τριμηνο μονο. σε αυτο το τελευταιο τριμηνο ελα να μου πεις...!!!! αφου ρε φιλε ολοι περιμεναν το 5 , παγωσαν οι πωλησεις του 4s , τι μας λες τωρα?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.