Nexus 5, Τιμές σε Αμερική και Ιαπωνία

Εισαγωγέας smartphones στην Ιαπωνία ξεκίνησε από σήμερα τις προπαραγγελίες για το Nexus 5 16GB με τιμή 44,600 yen (340 ευρώ) και το Nexus 5 32GB με τιμή 49,800 yen (περίπου 380 ευρώ). Η εκτιμώμενη ημερομηνία διάθεσης σύμφωνα με τον εισαγωγέα είναι η 14η Νοεμβρίου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα εισάγει την αμερικάνικη έκδοση του Nexus 5 SIM free (σσ. μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε χώρα).

Σε ότι αφορά την Αμερική ακούγεται ότι εκεί το Nexus 5 16GB θα κοστίζει 299 δολάρια Αμερικής (περίπου 220 ευρώ) και το Nexus 5 32GB θα κοστίζει 349 δολάρια Αμερικής (περίπου 257 ευρώ). Ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες ότι το μοντέλο 16GB θα ενσωματώνει μπαταρία 2300 mAh ενώ το μοντέλο με τα 32GB μπαταρία 3000 mAh.

Επεξεργάστηκε την 19 Ιανουαρίου 2022 10:01

Σχόλια

  • με αυτές τις τιμές των smartphones στο εξωτερικό δε θα έπρεπε να ξαναγοράσουμε τίποτα στην Ελλάδα...

  • Στην Αμερικη θες να πεις. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι αμερικανοι ειναι τοσο ευνοημενοι?

  • Και σε εμάς το λιγότερο 599 (έτσι για να βλέπουμε το 5 μπροστα και να μη μας φαίνονται πολλά!)

  • Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Θα είναι ξεκλείδωτο απο Αμεριική; Δηλαδή θα μπορεί να ξάδελφος μου να το στείλει σαν δώρο? Του δίνω και 250 ευρώ για τον κόπο του! Γιατί Ελλάδα κάτω απο 450 ευρώ δεν νομίζω να έρθει.

  • Παιδιά ο βασικός παράγοντας των χαμηλών τιμών στις μεγάλες αγορές (όπως ΗΠΑ) είναι τα volume discounts. Αλλιώς σου δίνει ο προμηθευτής 10 συσκευές, αλλιώς 1000, και αλλιώς 100.000. Σε άλλη τιμή, με άλλες παροχές, με άλλες ταχύτητες. Λογικό είναι εν μέρει, ασχέτως αν δεν μας αρέσει στην Ελλάδα. Βάλε και τους φόρους, βάλε και τα "καπέλα" της μικρής αγοράς (και άρα περιορισμένου ανταγωνισμού), και έχετε το αποτέλεσμα.

    Τεςπα, το N5 θα είναι πιθανότατα το καινούριο μου κινητό, αν και εφόσον δεν πάρω κάποιον κινέζο σε αντικατάσταση του SGNex μου. Έτσι ώστε να δω και κάποια σημαντική διαφορά μέσα-έξω σε σχέση με το υπάρχον, και να "δικαιολογήσω" τα λεφτά που θα δώσω....

  • @Μάκης

    Λογικά 470 θα έχει όπως και το προηγούμενο όταν ήρθε Ελλάδα...
    Και πάλι βέβαια η διαφορά είναι μεγάλη...

    Αν θυμάμαι καλά, η Google ακολουθεί την ίδια τιμολογιακή πολιτική για αγορά μέσω Play Store

  • Παραγγελια απο ebay το 32αρι κ σου ερχεται με λιγοτερο απο 400 ευρω..
    Κ κατι αλλο. Γιατι τετοια διαφορα στις μπαταριες οι δυο εκδοσεις??? ΛΟγω τιμης?

  • Ας περιμένουμε να δούμε πόσο παραπάνω θα αντέχει η έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία! Γιατι τωρα ειναι αρκετα μεγαλυτερη η τιμη !

  • Πάντως για 16GB διαφορά και σχεδόν 50% μεγαλύτερη μπαταρία, τα 30-40 ευρώ διαφοράς στην τιμή είναι λογική τιμή, ούτε αμελητέα ούτε τεράστια...χώρια που π.χ. τα 16GB θα είναι απολύτως απαραίτητα -και χωρίς εναλλακτική λύση- σε όποιον χρειάζεται το χώρο (και δεν θέλει να κουβαλάει OTG καλώδια)

  • Απλα πραγματα. Μαζευομαστε 20 ατομα που το θελουμε, βαζουμε εισητηρια για Αμερικη διά 20 και παει ενας να τα φερει! Αν γινουμε 30 τα "προπαραγγελνουμε" ολα απο εναν εμπορο και ζηταμε και εκπτωση για να βγαλουμε και τα εισητηρια!

  • @Giorgos
    Δεν θα αφήσουν κάποιον να περάσει τον έλεγχο με 20-30 κινητά

    Πάντος και εγώ θα ήθελα να το πάρω αυτό το κινητό.

  • μπορει να μας το στειλει καποιος γνωστος μας απο εκει?(αμερικη) και αν ναι πως?

  • Παίδες υπάρχει τρόπος για αγορά από play store Αγγλίας στην τιμή που θα το δώσει η Google, δεν χρειάζεται να πάτε Αμερική...Πριν 20 μέρες πήρα το δικό μου N4 στις 200 λίρες, στη προσφορά που έδωσαν μέσα από store UK.Υπάρχει μέθοδος δηλαδή.

  • στο αμερικα η τιμή που λέει είναι ΠΆΝΤΑ δίχως ΦΠΑ και ταχυδρομικά !!!!! Άρα μην τρελαινόσαστε

  • Και απο play store καλη λυση ακουγεται. @Htcfun για ποιο λογο να μην περασεις αν εχεις 30 αποδειξεις;;;

  • @giorgos...θεωρείτε οτι κάνεις εμπόριο, άρα πρέπει να περάσει τελωνείο.....30 κινητά τί θα τα κάνεις για την πάρτυ σου...πόσα δώρα θα δώσεις....άσε που πέρα από το τελωνείο έχει και πρόστιμο για παράνομη εισαγωγή (αν δεν τους τα δηλώσεις κατά την είσοδο....που σε αυτή την περίπτωση μπορούν να σε πάνε μέσα για λαθρεμπόριο....κι ας έχεις αποδείξεις)

  • Παιδιά δώστε εμένα τα λεφτά να τα φέρω και το κανονιζω.Δική μου ευθύνη.
    (Και αν με ξαναδειτε..) :p

  • Η LG εχει χαμηλοτερη τιμολογιακη στρατηγικη. Πιστευω στα 499 περιπου θα ερθει. Εδω το G2 εχει 599...δεν γινεται να εχει την ιδια τιμη και το ΝΕΧUS...

  • @Nikos ναι εχει ελληνικο μενου τα παντα μονο διαφορετικη εξοδο (προοριζεται για αμερικανικου τυπου πριζες,η ταση ειναι οκ δεν εχεις θεμα σε Ελλαδα,δεν θα καει το κινητο)στο φορτιστη εχει αλλα στο δικο μου nexus 4 εγραφε στο κουτι πως προοριζεται για χρηση και στις ευρωπαικες χωρες. Ειναι ιδιο με τα ευρωπαικα μοντελα και ειναι μια χαρα μονο ο φορτιστης διαφερει τιποτα αλλο!μην το σκεφτεσαι το εχω 3 μηνες τωρα το nexus και δεν το αλλαζω για κανενα λογο!

  • Σχετικά με της τιμες να πω ότι το ΦΠΑ στην Αμερική είναι 9 τοις εκατό.

    Νίκο όλα τα android έχουν ελληνικό μενού εγώ πήρα από Αμερική το Google nexus 2 και έχει ελληνικό μενού

  • Αντικατέστησα το Galaxy Nexus μου με Nexus 4 πριν 1 εβδομάδα (από σπόντα καθώς ήμουν κολλημένος με το Gnex και δε σκόπευα να το αλλάξω). Θεωρούσα ότι δε θα μπορούσε να είναι σημαντική η αναβάθμιση. Και όμως. Με ακριβώς τα ίδια apps και services (Καμιά 170αρια user apps) το Nexus4 δεν καταλαβαίνει τίποτα ενώ το Gnex αγκομαχούσε σε πολλές περιπτώσεις. Είναι τόσο δυνατό το κινητό που ακόμα και το Google Now τρέχει σφαίρα (σε όλα του). Πέρα από την ταχύτητα μεγάλο θετικό σε σχέση πάντα με το Gnex η ανταπόκριση της οθόνης αφής. Απλά τέλεια. Θέλω να καταλήξω ότι η LG έκανε πολύ καλή δουλειά και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω ότι δε θα κάνει και με το 5. Τα Nexus είναι το απόλυτο Value for money και οποιαδήποτε σκέψη για αγορά καινούριου κινητού καλό είναι να ξεκινά από εκεί.

  • Κώστα, όπως έχεις ίσως καταλάβει, πάω καρφί για το N5...άκουσα χθες φήμη ότι έχει "κλειδώσει" η τιμή στην Ελλάδα κάτω από τα 300€ για το "μικρό"...και άρα λογικά -υποθέτω εγώ- το "μεγάλο" θα παίξει γύρω στα 350€. Μπορείς να κουνήσεις λίγο τις "κεραίες" σου και να μας επιβεβαιώσεις/διαψεύσεις την παραπάνω φήμη ? Είναι άκρως ενδιαφέρουσα για μένα, για να μην κάνω κίνηση για κάποιον premium κινέζο ;-)

  • Δε φταίει σε τόσο μεγάλο βαθμό το ΦΠΑ, μεμονωμένα,για τη χαμηλή τιμή στην Αμερική! Είναι θέμα μικρότερης προστιθέμενης αξίας, δηλαδή για να φθάσει το προϊόν σε ένα σημείο πώλησης στην Αμερική, απαιτούνται λιγότερα χρήματα σε σχέση με το αντίστοιχο σημείο πώλησης στη Ελλάδα. Φαίνεται και στη τελική τιμή πώλησης του, προφανώς. Αυτό συμβαίνει, διότι η Αμερική είναι μια απ'τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραγωγές, στο κόσμο. Επιπλέον, google και motorola είναι Αμερικάνικες εταιρείες!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.