Κινητά Τηλέφωνα, Τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή της μια καινούργια τεχνολογία στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την ονομασία NFC (Near Field Communications – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου). H συγκεκριμένη τεχνολογία εν ολίγοις επιτρέπει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσου ασφαλών συναλλαγών και πληρωμής λογαριασμών μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής περιεχομένου (φωτογραφίες, κείμενο, βίντεο κλπ) αλλά και σύνδεσης με άλλες συσκευές σε μικρή απόσταση. Ας σταθούμε περισσότερο στην πρώτη δυνατότητα που μας προσφέρει, μιας και η δεύτερη δεν είναι και τόσο καινοτόμα.

Η μετατροπή των κινητών τηλεφώνων σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση της τεχνολογίας NFC στις κάρτες SIM των συσκευών και τη σύνδεσή τους με τον τραπεζικό λογαριασμό των χρηστών.

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC θα μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε φέρνοντας απλώς το κινητό τους σε πολύ κοντινή απόσταση με τον αναγνώστη (reader) που συνδέεται με το τερματικό λιανικής πώλησης και πληκτρολογώντας τον απαραίτητο κωδικό PIN.

Συμπερασματικά, η NFC είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία και σύμφωνα με έρευνες ένας μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων πρόκειται να την υιοθετήσει μελλοντικά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.