Nokia 220: Θα επανακυκλοφορήσει με πειραγμένη Android έκδοση;

Αναφορές θέλουν τη Google να εργάζεται τους τελευταίους μήνες σε μία νέα έκδοση Android, η οποία θα ανταγωνίζεται το KaiOS και θα είναι για τα παλιά κλασικά κινητά τηλέφωνα χωρίς touchscreen οθόνες και εξωτικές τεχνολογίες.

Πρόσφατα εμφανίστηκε μία φωτογραφία η οποία δείχνει ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς οθόνη αφής, με φυσικά κουμπιά και d-pad, που τρέχει κάποια custom έκδοση Android.

Σύμφωνα με τη πηγή, το κινητό είναι μάρκας Nokia, αλλά από τη στιγμή επειδή που είναι καλυμμένο με καουτσούκ θήκη δεν είναι δυνατό να επιβεβαιώσουμε αυτή την πληροφορία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη συσκευή μοιάζει ιδιαίτερα με το Nokia 220.

Το λειτουργικό σύστημα του Nokia 220 ήταν βασισμένο στο KaiOS, ωστόσο στην οθόνη του κινητού των φωτογραφιών βλέπουμε ένα αρκετά διαφορετικός layout. Στο κέντρο της οθόνης υπάρχει ένα μικρόφωνο, που κατά πάσα πιθανότητα ενεργοποιεί τον Google Assistant ή το Google Search. Το πάνω μέρος της οθόνης μοιάζει κι αυτό ιδιαίτερα με την notification bar του Android και σχεδόν κάθε λειτουργικού συστήματος για κινητά.

Στο κάτω μέρος υπάρχει η εφαρμογή της κάμερας, ο Chrome, το YouTube, η συντόμευση του app drawer, και μία άγνωστη εφαρμογή με δύο λευκά βελάκια. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν απουσιάζουν οι γνωστές επιλογές των ειδοποιήσεων, ρυθμίσεων και επιλογής, που είχαν οι παλιές συσκευές και στις οποίες αποκτούσαμε πρόσβαση με τις παύλες και το κεντρικό κουμπί.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την αυθεντικότητα της πηγής, οπότε καλό θα είναι να μην θεωρήσουμε τις παραπάνω πληροφορίες δεδομένες.

Μιας και πιάσαμε τα ρετρό κινητά, μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά στη σειρά με τα Retro Hands-On που κάνουμε, της οποίας τελευταίος επισκέπτης ήταν τα Nokia 3310 και Nokia 3410.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.