Nokia 9 PureView: Χρήστης του Twitter αναφέρει ότι ξεγέλασε το fingerprint scanner [updated]

Nokia 9 PureView, Nokia 9 PureView: Χρήστης του Twitter αναφέρει ότι ξεγέλασε το fingerprint scanner [updated]

Στο Twitter εμφανίστηκαν χρήστες σύμφωνα με τους οποίους μερικά Nokia 9 PureView έχουν κάποιο πρόβλημα με τον fingerprint scanner. Ένα σχετικό βίντεο στην ίδια πλατφόρμα δείχνει τον σαρωτή του δαχτυλικού αποτυπώματος να ξεγελιέται τόσο από μη καταχωρημένα δαχτυλικά αποτυπώματα όσο και από ένα πακέτο με τσίχλες.

Update: Ακολουθεί η απάντηση της HMD Global σχετικά με την ανάρτηση στο twitter που αφορά στο issue με το fingerprint scanner του Nokia 9 PureView:

“We have not been able to replicate the issue so far but we will continue to investigate for the avoidance of any doubt and let you know of any further updates”.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε αφού η HMD Global κυκλοφόρησε μία ενημερωμένη έκδοση του Nokia 9 PureView η οποία λέγεται πως μετέτρεψε τον fingerprint scanner. Μπορεί η HMD να μείωσε την ευαισθησία του smartphone ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός, αυτό όμως δεν εξηγεί γιατί έχουν επηρεαστεί μόνο ορισμένα τηλέφωνα.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο σαρωτής ξεγελάστηκε εύκολα και από μη καταχωρημένα αποτυπώματα αλλά και ξένα αντικείμενα.

Ο Eric Zeman ονόμασε τον σαρωτή ως τον “ουσιαστικά άχρηστο” και πως ήταν “ο χειρότερος που έχει χρησιμοποιήσει”. Ο αισθητήρας ήταν προβληματικός από την αρχή και λέγεται πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτύχει να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο.

In-display fingerprint sensors συναντήσαμε στα smartphone τον τελευταίο χρόνο και μέχρι στιγμής υστερούν σε σχέση με τους τυπικούς που γνωρίσαμε παλαιότερα τόσο σε ταχύτητα όσο και ακρίβεια.

Το πρόβλημα ίσως λυθεί με μελλοντικό software update.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Όταν η Foxconn την παίζει Nokia αυτά γίνονται Nokia πέθανε εδώ και καιρό τα υπόλοιπα είναι για τους ευαίσθητος

John Real

Και να σκεφτείς ότι η HonHai/Foxconn κατασκευάζει τα iPhone αλλά και τα MacBook που εχουν βγάλει ένα κάρο προβλήματα τελευταία (πληκτρολόγιο. υπερθέρμανση, backlight κτλ).

ΣΠΥΡΟΣ Δ.

Βασικά ωραία θα ήταν να είχε προχωρήσει λίγο ακόμα στις συσκευές το iris scanner,μαζί με samsung pass είναι βολικοτατο

blats

την γλωσσοφαγαμε για ΝΟΚΙΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.