Nokia 9: Σίγουρη η έλλειψη θύρας ακουστικών;

Nokia 9 χωρίς θύρα ακουστικών, Nokia 9: Σίγουρη η έλλειψη θύρας ακουστικών;

Το Nokia 9 είναι μια συσκευή που φημολογείται εδώ και καιρό. Η HMD υποτίθεται πως θα κυκλοφορούσε την συσκευή μέσα στο 2017, αλλά αυτό μάλλον δεν θα γίνει ποτέ. Το κινητό θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας και ουσιαστικά θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Nokia 8 με bezel-less σχεδιασμό.

Πριν από λίγες ημέρες είχαν διαρρεύσει μια σειρά από εικόνες που απαθανάτιζαν την νέα πρόταση της HMD μέσα σε θήκες διαφορετικών χρωμάτων. Γενικότερα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ανακοινώθηκε το Nokia 8 και έπειτα, έχουν δημοσιευτεί αρκετά renders που υποτίθεται πως απεικονίζουν τον bezel-less εκπρόσωπο της HMD. Η πλειοψηφία τους φαίνεται να συμφωνεί στην ύπαρξη διπλής κύριας κάμερας, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη (κάτω από το camera module) και φυσικά σχεδιασμό (σχεδόν) χωρίς πλαίσια γύρω από την οθόνη. Το ερώτημα της ύπαρξης εισόδου 3.5mm jack για ακουστικά είχε απαντηθεί σε δύο βίντεο του @onleaks (μια εβδομάδα διαφορά το πρώτο από το δεύτερο), αλλά πλέον φαίνεται η απάντηση να μοιάζει σίγουρη.

Nokia 9 χωρίς θύρα ακουστικών, Nokia 9: Σίγουρη η έλλειψη θύρας ακουστικών;

Σύμφωνα με ένα 3D render που δημοσίευσε ο ιστότοπος nokiapoweruser.com (και φαίνεται ακριβώς από πάνω), ειδικός για νέα που αφορούν τα ομώνυμα smartphones, η υποδοχή ακουστικών εκλείπει από το κάτω μέρος του Nokia 9. Εκεί παρατηρούμε μόνο την θύρα USB Type-C, το κεντρικό ηχείο και το μικρόφωνο. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως το Nokia 8, ο τωρινός εκπρόσωπος της εταιρείας, έχει τοποθετημένη την είσοδο στο πάνω μέρος. Όμως, το ανανεωμένο design του 9 θα αναγκάσει εξαρτήματα όπως το ακουστικό και τους αισθητήρες να χωρέσουν οριακά σε ένα μικρό πλαίσιο πάνω από την οθόνη, χωρίς να υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση της υποδοχής εκεί.

Η έλλειψη θύρας για 3.5mm jack από το Nokia 9 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Βέβαια, είναι γεγονός πως σύντομα δεν θα υπάρχει κανένα smartphone με την συγκεκριμένη, “ξεπερασμένη”, τεχνολογία. Τον δρόμο άνοιξε η Apple με τα iPhone 7 / 7 Plus και πλέον ακολουθεί η πλειοψηφία των κατασκευαστών. Όπως και να έχει, το Nokia 9 φαίνεται μια εξαιρετική πρόταση με κορυφαία χαρακτηριστικά και ποιοτική κατασκευή. Αν τοποθετηθεί στο κατάλληλο εύρος τιμών, ίσως αποτελέσει έναν… μεγάλο πειρασμό για τους υποψήφιους αγοραστές smartphones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

τα 3.5mm δεν είναι καθόλου ξεπερασμένη τεχνολογία. Ξεπερασμένη θα ήταν αν δεν χρησιμοποιούνταν οπότε και θα είχε ξεπεραστεί από κάτι άλλο.

Σήμερα το 3.5mm είναι κατά 90- 99% ο τρόπος σύνδεσης συσκευής ήχου (κινητού, laptop, pc, tv) με ηχεία ή ακουστικά ή κονσόλα κτλ. Η απουσία της συνεπάγεται στιγμές που θέλεις να συνδέσεις την συσκευή σου κάπου και δεν μπορείς.

Οι κατασκευαστές θέλουν (περίπου με το ζόρι) να αλλάξουμε αυτόν τρόπο και να αναζητήσουμε νέους ασύρματους που μπορεί και θα είναι proprietary. Με αυτό εύχονται να ανοίξουν νέα αγορά περιφερειακών πχ ακουστικών, ηχείων κτλ. Σήμερα θα σου δίνουν έναν αναλογικό αντάπτορα να πάρεις αναλογικό σήμα από την usb αύριο θα το καταργήσουν και αυτό ως “παρωχημένο”.

Ελπίζω να αποτύχουν και από μένα μαύρο στο nokia 9. Ακόμα δεν έβγαλε ναυαρχίδα με 0% μερίδιο την ζαβολιά της την έκανε η “nokia”. Μη χάσουν και δεν αντιγράψουν τις (εισπρακτικές) τακτικές της apple.

Blats

απο την φωτογραφια φαινεται να ειναι πολυ ωραια συσκευη!
η ελειψη της θυρας ακουστικων(ας ελπισουμε να μην ισχυει) θα ηταν και για μενα ενα λογος να μην το αγορασω!
επειδη το εκανε η apple δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.