Nokia Lumia 800 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Nokia Lumia 800 με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7.5 Mango και οθόνη AMOLED 3.7 ιντσών ClearBlack. Μετά το unboxing στους Δελφούς το Techblog επανέρχεται με το hands-on. Το μοντέλο που είχαμε στα χέρια μας είναι από τη Vodafone και μετά από έλεγχο που κάναμε για το πρόβλημα σχετικά με τη μπαταρία, το δικό μας δεν είχε. Δείτε το βίντεο.

Ίσως και μέσα στο μήνα η Nokia θα δώσει ένα update που θα διορθώνει το πρόβλημα.
Το Nokia Lumia 800 αναμένεται άμεσα με τιμή 539 ευρώ.

Nokia Lumia 800
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 7.5 Mango
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8255 1.4GHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.7 ίντσες, 800×480 pixels, AMOLED, Clear Black
Κάμερα: 8 Megapixel, Carl Zeiss, LED flash, video HD 1280×720 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 116.5×61.2×12.1 χλστ.
Βάρος: 142 γρ.

Επεξεργάστηκε την 17 Φεβρουαρίου 2012 22:03

Σχόλια

  • Ωραίο κινητό αλλά σε αυτή την τιμή και χωρίς μπροστινή κάμερα δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα παραπάνω από το optimus 7 που έχω τώρα και που το πήρα με λιγοτερα από τα μισά λεφτά.

  • πολυ καλη συσκευη. ανυπομονω να ερθει σε γαλαζιο χρωμα, καθω τος μαυρο αδικει το lumia 800. οσο για την τιμη τα 540 ειναι παρα πολλα αλλα με μια μικρη αναζητηση στο skroutz θα δειτε πολυ καλυτερες τιμες!

  • πήραν το ''σασί'' του Ν9,του βάλαν windows λειτουργικό και το ονομάσαν lumia 800...
    οστόσο με μικρότερη οθόνη,μικρότερη μνήμη ram,δίχως μπροστινή κάμερα.....
    τα συμπεράσματα δικά σας..

  • εσυ τι συμπερασμα βγαζεις? το οτι εβαλαν καλυτερο επεξεργαστη γιατι δεν το αναφερεις?

  • Nokia: θες Lumia χωρίς μπροστινή κάμερα η Ν9 χωρίς μέλλον το λειτουργικό?
    διαλέγεις και παίρνεις(αν θες)

  • Είναι μεγαλύτερος σε συχνότητα,αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερος.Το lumia 800 έχει windows και τα windows χρειάζονται μεγαλύτερη ισχύ επεξεργαστή για να ''τρέξουν'' πιό ομαλά και να μην κολλάνε.Το Ν9 έχει Meego(linux) και το 1GHz είναι αρκετό για να ''τρέχει'' το λειτουργικό δίχως προβλήματα.
    Υπάρχουν και άλλες διαφορές μεταξύ των δύο κινητών τις οποίες δεν θα αναλύσω περαιτέρω,όποιος ενδιαφέρεται ερευνά στο διαδίκτυο.
    Το Meego επίσημα έχει πεθάνει αλλά ανεπίσημα και όσο θα υπάρχουν εθελοντές να το στηρίζουν θα ζεί,πολύ απλά επειδή είναι ανοιχτό λογισμικό.

    Δεν είμαι κάτοχος κανενός εκ των δύο ,απλά εκφέρω άποψη,ευχαριστώ

  • παντως αχιλλεα αν το δοκιμασεις θα δεις οτι το κινητο δε ζοριζεται πουθενα.. δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τα specs του.. και μεγαλυτερη ram δε χρειαζεται μιας και οπως το ios δεν υποστηριζει proper multitasking.

  • @Αχιλλεας

    Απο που το συμπερανες οτι ειναι βαρυ λειτουργικοτα WP7 (παιζει να ειναι το πιο καλοσχεδιασμενο λειτουργικο για κινητα οσον αφορα την διαχριση πορων και την αποδοση); Βασικα τα Windows Phone τρεχουν ανετοτατα σε hardware του 2009 (HTC HD2, adreno 200, 1Ghz κλπ). Καλο το meego αλλα τι να το κανεις οταν δεν προκειται να δεις τπτ νεο...

    • Παιδιά, παρακαλώ ας κρατήσουμε τη συζήτηση στο ίδιο το Nokia Lumia 800. Ευχαριστώ.

  • Η δεύτερη κάμερα είναι απαραίτητη και έχει αργήσει να "μπει" στο WP7,5.
    LG Optimus 7 + Trophy με επουσιώδεις διαφορές κοστίζουν τα μισά λεφτά και κάνεις την ίδια δουλειά.
    Είναι τραγικό να πιστεύει η Νόκια πως με φτηνά κόλπα θα πάρει σε τέτοιους καιρούς τα λεφτά από την τσέπη του κοσμάκη..

  • NFC τεχνολογία υπάρχει στο lumia?από ότι άκουσα το ν9 έχει...είμαι ανάμεσα στα δύο... ;)

  • Ωραίο το Λουμια 800 όμως είναι ακριβό . Όσον αφορά στο ότι είναι γιουνιμπόντι δε νομίζετε ότι είναι μειονέκτημα? Δηλαδή ύστερα από ένα έτος χρήσης, η μπαταρία δε θα έχει πέσει αρκετά σε απόδοση και θα πρέπει να αλλαχτεί? Πως θα γίνει αυτό? Άντε μετά να το πουλήσεις για μεταχειρισμένο....Θα έχει χάσει πολύ σε αξία.

  • @Γιωργος φάνηκα λίγο αρνητικός προς το lumia 800 ενώ απλά προσπάθησα να δείξω κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο κινητών.και τα δύο κινητά είναι εξίσου καλά
    @Alex δεν είπα ότι είναι βαρύ,βαρύτερο του Meego είπα.
    και για να μην ξεφεύγω από τη συζήτηση το ίδιο θα πώ και σε εσένα όπως και στον άλλο φίλο,και τα δύο κινητά είναι εξίσου καλά,οι προτιμήσεις του καθενός διαφέρουν.
    @omnia7user Το android είναι linux based λειτουργικό αλλά όχι ελεύθερο και τόσο παραμετροποιήσημο.

  • Εαν με καλυπτε το wp 7.5 σαν λογισμικο θα το επαιρνα 100% (η θα περιμενα το 900 γιατι ομολογουμενως εχει ελλειψεις και ειναι τσιμπημενο στα 540 ευρω).Η nokia λειπει για πολυ καιρο απο την κορυφη και μου ψιλοελλειψε.Καλη και η samsung,και η htc και οι υπολοιπες αλλα η ποιοτητα κατασκευης της nokia δεν υπαρχει.

  • Κώστα, κάπου είχα διαβάσει ότι το πρόβλημα με την μπαταρία εντοπίζεται μόνο στα cyan μοντέλα :/

    @Getzov είχα και εγώ το ίδιο δίλημμα και έχω καταλήξει στον τιτάνα! σε λίγες μέρες το παίρνω!

  • ΜΑ καλα ΕΝΑΣ δε θα πει ότι το scrolling και η touch αίσθηση είναι αντάξια του iPhone και απλά έτη φωτός μακριά απο οτιδήποτε android???

  • Καλα το σχολια για μπροστινη καμερα ειναι ψιλο fail
    Ποσοι πραγματικα την χρειαζονται και την χρησιμοποιουν? Εγω προσωπικα τοσα χρονια ζητημα να την εχω χρησιμοποιησει 2/3 φορες.

  • @Arismac σωστος το scrolling η ταχυτητα και η ομαλοτητα των wp7.5 δεν εχουν αντιπαλο
    καλυτερα ακομη και απο iphone
    για ανδροιδ ας μην μιλησουμε καλυτερα lol

  • Από ποιότητα κατασκευης τα σπάει...αλλά γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου τα Mango ρε παιδιά;;;;Πιστεύω είναι πολύ πίσω από ios & Android...

  • Από τις λίγες συσκευές που μπορεί να μην έβαζα θήκη προκειμένου να το χαίρομαι...

  • Το scrolling και η touch αίσθηση μπορεί να είναι πολύ καλά και εφάμιλα του iphone, αλλά αφενός μεν είναι δευτερεύουσας σημασίας ειδηκά αν λάβουμε υπόψη ότι και οι high end συσκευές android είναι ἒπίσης super smooth, αφετέρου δε το αντίτιμο είναι ΠΟΛΥ υψηλό γιατί όχι μόνο είναι πανάκριβο, όχι μόνο δεν έχει χαρακτηριστικά όπως μπροστά κάμερα, αλλά επιπλέον έρχεται και με το περιορισμένων δυνατοτήτων windows λειτουργικό το οποίο δεν έχει ούτε το 1/10 των εφαρμογών των android και ios, αλλά ακόμα και αυτές που έχει είναι μετριότατες προς κακές μια και η microsoft κρατάει το λειτουργικό κλειδωμένο και δεν βοηθάει ιδιαίτερα τους developers.

    Κάποιος είπε ότι και κινητά όπως το galaxay s2, atrix, sensation etc, ήταν πολύ ακριβά όταν βγήκαν. Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά είναι ότι αυτές οι συσκευές ήταν και ακόμα είναι κορυφαίες αντίθετα με το Lumia, που τη στιγμή που κυκλοφορεί είναι ένα μετριότατο κινητό με μόνο πραγματικά δυνατό σημείο το σχέδιο και την ποιότητά του.

  • συμφωνω για την τιμη του οτι ειναι απαγορευτικη ειδικα για μονοπυρηνο χωρισ μπροστινη καμερα (ΑΣΧΕΤΑ αν δεν τη χρησιμοποιει κανεις πραγματικα). Αλλά δεν εχω πιασει android στα χερια μου, που να εχει την αισθηση του iPhone, εκτος απ το lumia οταν το ειχε φερει η voda τον Δεκεμβρη στα μαγαζια. δε ξερω στο συνολο τι λεει σα λειτουργικο, απλα μου εκανε τρομερη εντυπωση το scrolling.

  • το lumia800:

    1)δεν εχει μπροστινη καμερα: δεν χρησιμοποιω μπροστινη καμερα
    2)δεν εχει τοσες εφαρμογες οσο αλλα λειτουργικα: εχω iphone 4 και χρησιμοποιω καθημερινα 1 εφαρμογη γιατι αυτη μου χρειαζεται οι υπολυπες 500,000 ειναι χασιμο χρονου!
    3) η καμερα του ειναι αψογη την στιγμη που εγω εδωσα κοντα στα 800 ευρω για 5mp στο iphone 4!
    4) και εγω ημουν καχυποπτος για τ μανγκο μεχρι που τ δωκιμασα στην vodafone. ειναι εκπληκτικο και γερος αντιπαλος και αυτο θα φανει.

    αψογο κινητο αλλα το iphoneδεν το αλλαζω γτ ειμαι κολλημενος ! :-)

  • Quoting Mαριος:

    -"Το scrolling και η touch αίσθηση μπορεί να είναι πολύ καλά και εφάμιλα του iphone, αλλά αφενός μεν είναι δευτερεύουσας σημασίας ειδηκά αν λάβουμε υπόψη ότι και οι high end συσκευές android είναι ἒπίσης super smooth, αφετέρου δε το αντίτιμο είναι ΠΟΛΥ υψηλό γιατί όχι μόνο είναι πανάκριβο, όχι μόνο δεν έχει χαρακτηριστικά όπως μπροστά κάμερα, αλλά επιπλέον έρχεται και με το περιορισμένων δυνατοτήτων windows λειτουργικό

    -Γιατι θεωρεις πως το Windows Phone ειναι λειτουργικο περιορισμενων δυνατοτητων?!! Επειδη δεν εχει task manager και file manager? Επειδη δεν εχει παραλληλο multitasking? Δεν εχει διδαξει η ιστορια των mobile OSes οτι αυτα ειναι κακες επιλογες? Δεν εγκατελειψε η Microsoft τα Windows Mobile και τωρα το Android κανει τα ιδια λαθη?

    -"το οποίο δεν έχει ούτε το 1/10 των εφαρμογών των android και ios, αλλά ακόμα και αυτές που έχει είναι μετριότατες προς κακές μια και η microsoft κρατάει το λειτουργικό κλειδωμένο και δεν βοηθάει ιδιαίτερα τους developers."

    -Το Windows Phone εχει λιγοτερα apps οχι λογω ελειψης ενδιαφεροντος απο τους developers αλλα γιατι ειναι πιο καινουργιο. Ο ρυθμος αυξησης του ειναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ απο αυτους του ios και android. Οι εφαρμογες του κακες?!!! Καθε αλλο, η ποιοτητα τους ειναι πολλα κλικς πιο πανω απο αυτες του android. Η Microsoft δεν βοηθαει τους developers?!!! Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι εντελως αντιθετη. Στεκεται πλαι με αριστο support.

    -"Κάποιος είπε ότι και κινητά όπως το galaxay s2, atrix, sensation etc, ήταν πολύ ακριβά όταν βγήκαν. Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά είναι ότι αυτές οι συσκευές ήταν και ακόμα είναι κορυφαίες αντίθετα με το Lumia, που τη στιγμή που κυκλοφορεί είναι ένα μετριότατο κινητό με μόνο πραγματικά δυνατό σημείο το σχέδιο και την ποιότητά του."

    -Γιατι ειναι μετριοτατο?!!! Τι παραπανω εχουν ο συσκευες που ανεφερες? Dual-core cpus και 1GB RAM? και αν φτιαξω εγω ενα κινητο που θελει 100-core CPU και 10GB ram για να τρεχει ομαλα αυτο ειναι επιτυχια? Ποιοτητα, αξιοπιστη λειτουργια, design, ειναι σημαντικα και το Lumia 800 τα εχει οσο κανενα αλλο smartphone

  • Λατρεύω Lumia 800!!! Αν είχα τα χρήματα θα το αγόραζα...καλά που έχουμε και τον Κώστα να κάνει τους διαγωνισμούς μπας και είμαστε τυχεροί και πάρουμε κανένα. :)

  • Γειά σας παιδιά Γειά σου Κώστα βλαχάκη, έχω να σου κάνω μία ερώτηση σχετικά με την χωρητικότητα της μνήμης γιατί είναι τόσο λίγη τόσο σε αποθηκευτικό χώρο αλλά τόσο και στη RAM;
    Εμπειρικά θυμάμαι πως όσο περισσότερο "φορτώνεις" ένα κινητο σε εφαρμογές μουσική κτλ ειδικά και αν τα φορτώνεις σε SDcard πχ 1GB καθυστερεί να αναπαράγει ένα τραγουδι μήπως τελικά δεν βάζουν μεγάλη μνήμη μήπως και επιβραδύνει η συσκευη σε ταχύτητα; συνήθως σε πιά χωρητικότητα και πάνω (ανάλογα το κινητό βέβαια λογισμικό , κτλ) βλέπουμε επιβράδυνση της συσκευής;
    Εμπειρικά αν γνωρίζεις κάτι και θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας...
    Ευχαριστώ.

  • Το ειδα σημερα στην Vodafone σε μπλε...Πολυ ομορφο κινητο,οθονη μικρη αλλα καταπληκτικη,η ποιοτητα κατασκευης του πολυ καλη και το scrolling του κινητου εφαμιλο με ΙPhone και τις high end android συσκευες..Θεωρω παντος την τιμη του απογοητευτικη..Το μονο που δεν μ αρεσε (εκτος απο την τιμη) ειναι το UI του που οκ μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο IOS και Android αλλα δεν βρηκα κατι ιδιαιτερο σ αυτο..

  • παιδια αν δε σεταρετε το κινητο με τους λογαριασμους σας για να δειτε πώς ενημερωνονται τα live tiles και πώς λειτουργουν τα hubs ειναι λογικο να μη σας αρεσει. θα σας φανει απλα αλλο ενα os με μεγαλα εικονιδια... αν δειτε ομως ενα wp κινητο σεταρισμενο θα παθετε πλακα

  • Λοιπόν, δε μας τα λες καλά κυραNokia, εδώ και πολύ καιρό...

    Ξεκίνησα διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και πήρα την 1η κρυάδα...
    Μετά άνοιξα το βίντεο και με το που άκουσα τα πρώτα σχόλια του Κώστα, το σταμάτησα αμέσως, για να γράψω την απάντησή μου.

    Μονομπλόκ και δεν βγαίνει η μπαταρία και δεν δέχεται microsd card?????????????????

    Που πας ρε Καραμήτροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο????????????????????????

    Όσο για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά:

    Η σχεδίαση είναι φοβερή, αλλά ως εκεί!

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά θυμίζουν smartphone στα τέλη του 2010.

    Δε χρειάζονται περαιτέρω σχόλια...................................................

  • Το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι απλά τέλειο.Εμένα προσωπικα μου αρέσει το σχέδιο της συσκευής και το λειτουργικό της! Είναι απ τα ελάχιστα τηλέφωνα που μου έχουν κάνει το κλικ εδώ και καιρό. Είχα WP τηλέφωνο και ήμουν υπέρευχαριστημένος. Πόσο μάλλον αυτό που είναι ΝΟΚΙΑ.
    όσο για τα τεχνικά χαρακτιριστικά, δεν χρειάζεται μεγαλύτερα. Τρέχει το ίδιο καλά σε όλα, όπως τηλέφωνα με τα 2πλά χαρακτηριστικά!

  • Για τους φιλους που παραπονιουνται οτι δεν βγαινει η μπαταρια να πουμε οτι αν μια μερα χρειαστει αντικατασταση μπορει να γινει σε εξουσιοδοτημενο service (πχ vodafone)

  • @Anastasios-Antonios Toulkeridis

    O file manager και το παράλληλο multitasking είναι άσχημα? και για αυτό σταμάτησαν τα windows mobile? Τι ιστορία ακριβώς διαβάζεις....?

    Όσο για τις εφαρμογές ας μην πάμε πολύ μακριά. Ας συγκρίνουμε απλά την σουίτα office των mango η οποία είναι περισσότερο ένα καλοφτιαγμένο notepad, με αυτή του android η οποία έχει πραγματικά ουσιαστικό βάθος και δυνατότητες.

    Αλήθεια τι χρειάζονται τα dual cores, τα gb μνήμης κλπ?
    1) Αναπαραγωγή flash από browser. Kαλό το html 5 αλλά προς το παρόν το flash κυριαρχεί. Η δυνατότητα αναπαραγωγής του είναι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη
    2) Αναπαραγωγή και επεξεργασία multimedia hd, αρχείων MKV κλπ, προβολή μέσω hdmi 720p και 1080p.
    3) Λήψη και αναπαραγωγή περιεχομένου 3d. Κάτι το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον με δεδομένη την αύξηση και πτώση των τιμών των 3d τηλεοράσεων. Δυνατότητα την οποία έχουν κινητά όπως το HTC EVO και LG Optimus 3D με τιμές κάτω των 400 ευρώ.

    Θα μπορούσα να κάτσω να γράψω πολλά ακόμα για τις ατέλειες των WP , την ΠΟΛΥ υψηλή τιμή του Lumia κλπ. αλλά στην τελική δεν έχει καμία σημασία. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με κριτήριο τις ανάγκες του και τα λεφτά που μπορεί να διαθέσει. Θα το γράψω για πολλοστή φορά με κίνδυνο να γίνω κουραστικός : Για μένα προσωπικά είναι απάτη να κοστίζει το Lumia οτιδήποτε πάνω από 300 την στιγμή που κινητά όπως το EVO, Optimus 3d, Galaxy s2 etc etc, έχουν τις συγκεκριμένες τιμές σήμερα.

    • Παιδια. παρακαλω να μεινουμε στη συζητηση αυστηρα για το Lumia 800. Ειναι αδικο αυριο-μεθαυριο θα μπουν εδω φιλοι που ενδιαφερονται για το κινητο και να διαβαζουν για αλλα.

  • καθε φορα που θα παρουσιαζεται ενα κινητο αναποφευκτα θα υπαρχουν συγκρισεις.... τωρα ποια ενα κινητο εχει μετατραπει σε media center και οι δυνατοτητες αναπαραγωγης ηχου, εικονας, και ιντερνετ καθοριζουν την αγορα του. ολες αυτες οι συσκευες με τον ενα ή τον αλλο τροπο λοιπον σου δεινουν την δυνατοτητα να αναπαραγεις τα αρχεια σου. αν δεν υποστηριζει μια μορφη αρχειου θα υποστηριζει καποια αλλη!!!!. οποτε το θεμα ειναι ποσο σε βολευει το λειτουργικο και αν σου αρεσει εξωτερικα το κινητο..... και μην ξεχνατε.... καμια συσκευη δεν ειναι τελεια.... σε καποια σημεια θα υπερεχει, σε καποια αλλα θα υστερει..... το lumia 800 λοιπον ειναι πολυ ομορφο, σαν λειτουργικο δε μπορει να ειναι κακο αφου εκατομυρια το εχουμε στον υπολογιστη μας,o html 5 σιγα σιγα θα αντικαταστησει το flash player, οσο για τα βιντεο μπορεις να τα μετατρεψεις σε .wmv και να τα βλεπεις ανετα... προσωπικα δεν θα αλλαζα το νοκια n8 που εχω με αυτο.....

  • Quoting Μαριος:

    -"O file manager και το παράλληλο multitasking είναι άσχημα? και για αυτό σταμάτησαν τα windows mobile? Τι ιστορία ακριβώς διαβάζεις….? "

    -Ο file manager δεν μου ελειψε μεχρι στιγμης στο windows phone γιατι ολα ειναι υλοποιημενα με σωστο τροπο. Μια φορα πηγα περτατημα με το Android μου και εφαγα μιση ωρα να ψαχνω σε πoiο φακελο ειχα ριξει τα mp3. To χωρις περιορισμους multitasking ειναι κακο τοσο για τη μπαταρια οσο και για την εμπειρια του χρηστη. Στο Android εχω το αγχος συνεχεια να σκοτωνω tasks. Ετσι ηταν και τα Windows Mobile και δεν χρειαζεται να διαβασω καμια ιστορια γιατι τα ειχα ζησει

    -"Όσο για τις εφαρμογές ας μην πάμε πολύ μακριά. Ας συγκρίνουμε απλά την σουίτα office των mango η οποία είναι περισσότερο ένα καλοφτιαγμένο notepad, με αυτή του android η οποία έχει πραγματικά ουσιαστικό βάθος και δυνατότητες."

    -"Το Office του Mango ειναι υπεραρκετο για εργασια on the go και με την προσφατη ενσωματωση του Skydrive τελειο. Δεν γνωριζω πως ειναι το office του ice cream sandwitch και αν εχεις κανενα youtube θα με ενδιεφερε να το δω (προσοχη: ΔΕΝ μιλαμε για third-party app)"

    -"Αλήθεια τι χρειάζονται τα dual cores, τα gb μνήμης κλπ?
    1).., 2)... 3)..."

    -"Το Flash ειναι μια τεχνολογια στο τελος της ζωης της. Αντικαθιστάται απο το HTML5 και ως γνωστο ο browser των Windows Phones κανει κυκλους γυρω απο τον browser του Android στο HTML5. To 3D οπως εχει υλοποιηθει μεχρι σημερα ειναι ενα gimmick και οχι κατι καλο."

    -"Θα μπορούσα να κάτσω να γράψω πολλά ακόμα για τις ατέλειες των WP , την ΠΟΛΥ υψηλή τιμή του Lumia κλπ"

    -"Ναι θα μπορουσες να γραψεις πολλα αλλα θα ηταν ολα λαθος. It's ok, ειμαι εδω για να σε βαζω στη θεση σου. Tο Lumia 800 εχει μονο εναν ανταγωνιστη στο θεμα της ποιοτητας, το iPhone4/4S, δες τι τιμη εχει εκεινο"

  • Σεβόμενος την παράκληση του Κώστα δεν θα δώσω συνέχεια απαντώντας στα σαθρά επιχειρήματά σου. Όλοι μας έχουμε κρίση και βλέπουμε....

  • το ελλατωμα του ελληνα να εχει γνωμη για τα παντα ειτε τον αφορουν ειτε οχι. αυτο ειναι το lumia 800 !! οποιος θελει το περνει οποιος δεν θελει δεν το παιρνει ! τα πραγματα ειναι απλα και σε οποιον δεν αρεσει υπαρχουν 10αδες κινητα να διαλεξει!

  • Κώστα για τις ρυθμίσεις της κάμερας και του video έχει ρύθμιση ώστε οι ρυθμίσεις να βγαίνουν και σε landscape? to HD7 είχε, αυτό εδώ?

  • θα τρελαθω με το e-shop...ειχε την συσκευη (lumia 800) προχθες στην ιστοσελιδα και σημερα την κατεβασαν και μου λενε οτι θα ερθει 25/1 η συσκευη....σκεφτομαι να ακυρωσω την παραγγελια.υπαρχει καποιος να μου προτεινει καποια αλλη ιστοσελίδα??ευχαριστω

  • @ Anastasios-Antonios Toulkeridis πρεπει να χεις συγγενεια πρωτου βαθμου με τον Stephen Elop δεν εξηγειτε αλλιως αυτα που γραφεις! Μπορει να εισαι fan των windows phones και να ανοικεις και εσυ σ αυτο το 2-3% που να τους αρεσει αυτο το λειτουργικο αλλα μην προσπαθεις να μας πεισεις οτι ειναι καλυτερο απο το android..Κριση εχουμε και βλεπουμε..Δεν θα συγκρινω τα 2 λειτουργικα μεταξυ τους..Απλα δεν μπορω να διαβαζω αερολογιες
    1) δεν νοητε κινητο χωρις file manager.ακομη και τα dumbphones εχουν! Αν κανεις μιση ωρα να βρεις σε πιο φακελο εχεις τα mp3 τοτε καποιο προβλημα εχεις εσυ και οχι το κινητο...Να σε βοηθησω ομως στο android μπορεις να πας κατευθειαν στον media player του κινητου και να παιξεις απο κει οτι αρχειο θες χωρις να ξερεις που το εχεις "ριξει" οπως λες...
    2)Το android ειναι φτιαγμενο με τετοιο τροπο που με το να σκοτωνεις tasks το μονο που καταφερνεις ειναι να επιβραδυνεις το κινητο σου...Ψαξ το λιγο και θα καταλαβεις..
    3) Για τις εφαρμογες οι 400,000 εφαρμογες του market τα λενε ολα δεν χρειαζετε να πω κατι παραπανω...
    4) Μπορει η adobe να ανακοινωσε οτι σταματαει την εξελιξη του flash player αλλα αυτη την στιγμη το HTML5 ειναι ακομη σε νηπιακο σταδιο και θα περασουν τουλαχιστον 4-5 χρονια μεχρι να γινει η αλλαγη...Αν εχεις μεχρι τοτε το Lumnia 800 τοτε συγχαρητηρια εισαι και συ ενας απο τους προνομιουχους..
    5)Στο θεμα της ποιοτητας αν νομιζεις οτι το iphone εχει μονο εναν ανταγωνιστη το lumnia σε πληροφορω οτι και τα 2 μαζι αν τα βαλεις διπλα σε ενα Μotorola Razr θα πρεπει να αισθανοντε μεγαλο κομπλεξ..

    • Παιδιά, το ζήτησα και λίγο πιο πάνω σε άλλο σχόλιο, ας μείνουμε στο θέμα μας που είναι το ίδιο το Nokia Lumia 800 σαν συσκευή. Μην ανοίξουμε τη συζήτηση εδώ για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών. Αύριο-μεθαύριο θα μπουν επισκέπτες που τους ενδιαφέρει το Lumia 800 και θέλουν να μάθουν για αυτό και θα δουν ένα κατεβατό σχόλια με ουσία που όμως δεν θα τους ενδιαφέρουν. Για το Nokia Lumia 800 θα εχουν μπει να διαβάσουν και άλλα θα βλέπουν. Παρακαλώ μείνετε off-topic στη συζήτηση για το κινητό και μόνο. Ευχαριστώ και σας περιμένω κοπή πίτας ;) https://techblog.gr/workshop/techblog-pita-2012-february-10-48821 (τα σχόλιά σας εκεί!).

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.