Ο δημιουργός του Minecraft προτρέπει fan του παιχνιδιού να το τσιμπήσει πειρατικό

Ο δημιουργός του Minecraft Markus «Notch» Persson κρατάει χαλαρή στάση απέναντι στην πειρατεία και το αποδεικνύει για άλλη μια φορά. Όταν κάποιος fan στο Twitter του είπε ότι δεν έχει χρήματα να τσιμπήσει το Minecraft και μάλλον θα το παίξει πειρατικό, ο Notch του έδωσε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη απάντηση: συμφώνησε, προτρέποντάς τον να κάνει ακριβώς αυτό, και αν του αρέσει να το αγοράσει στο μέλλον!

Πάντως πειρατεία ξε-πειρατεία, το Minecraft τα πάει περίφημα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το παιχνίδι αριθμεί πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων πάνω από τέσσερα εκατομμύρια το έχουν αγοράσει. Φαίνεται πως αυτή η «ανοιχτή» φύση και φιλοσοφία – τόσο ως προς την πειρατεία, όσο και γενικά – του βγαίνει σε καλό.

Πηγή: Game20.gr

Επεξεργάστηκε την 17 Ιανουαρίου 2012 11:32

Σχόλια

  • Καλύτερα να δοκιμάζεις ένα παιχνίδι πειρατικό και ύστερα αν σου αρέσει να το αγοράζεις, παρά να το αγοράζεις και στην τελική να μη σου αρέσει κιόλας.

  • Λες και αν του έλεγε να μην το ''κουρσέψει'', αυτός θα τον άκουγε. Πάντως Μπράβο για την χαλαρότητά του και την στάση του γενικός στο θέμα της... Eλεύθερης Διακίνησης Αρχείων :P

    ΥΓ. Μετά την χρονομηχανή-σχόλιο του Θοδωρή που δοκίμασε επάνω στον Λούπα, να σας καθησυχάσω λέγοντάς σας ότι ο Λούπας είναι μια χαρά και βρίσκεται εδώ μαζί μου στο 1862 βοηθώντας με, με της βαλίτσες γιατι σε λίγο την κάνω απο την Ελλάδα. :)

  • λογικο αφου τωρα οι περισσοτεροι στο multiplayer που παιζουν σχεδον ολοι πρεπει να το αγοραζεις.

  • Έτσι πως το θέτει σε σκλαβώνει, πρέπει να είσαι πολύ άνιωθος να μην το αγοράσεις έστω και μελλοντικά, έτσι για το γαμώτο! Έχω ακούσει πως το παιχνίδι είναι άκρως εθιστικό γι αυτό δεν μπαίνω στον κόπο ΟΥΤΕ να το δοκιμάσω, άσε καλά είμαι!! :D

  • Έχω φίλο πάντως που έχει παίξει ότι έχει κυκλοφορήσει απο παιχνίδια σε pc και τον βλέπω να αγοράζει τα αντίστοιχα παιχνίδια μετά και απο 2 χρόνια.Όταν τον ρωτάω γιατί το αγοράζει μου απαντάει ότι εντάξει θέλω να το έχω και το αγοράζω έστω τώρα για να το στηρίξω γιατί μου άρεσε.Και φυσικά τότε έχουν πιό λογικές τιμές..

  • Αν το έχουν αγοράσει ήδη 4 εκτατομ. χρήστες θα έχει βγάλει τα λεφτά του ο δημιουργός, δεν είναι άπληστος να πει ότι "ααα" θα τους κυνηγήσω με το νόμο. Αντιθέτως είναι περήφανος που το παιχνίδι είναι τόσο δημοφιλές, ανεξάρτητα αν το παίζουν χωρίς να το έχουν πληρώσει. ετσι πρεπει να είναι ένα παιχνίδι να είναι δωρεάν για τον κόσμο και με κάποια εξτρά χρέωση να παρέχει παραπάνω υπηρεσίες.

  • Ναι, γιατι αν δεν τον προτρεψει θα ντραπει να το παιξει πειρατικο ο αλλος. Οποτε γιατι να μην του πει απο την αρχη να κανει αυτο που ειχε σκοπο, δλδ να το παιξει πειρατικο, για να φανει "cool" στα ματια του κοσμο?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.