Nokia Lumia 800 vs Nokia N9, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Εμφανισιακά είναι ίδια εσωτερικά όμως εσωτερικά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Με λίγη προσπάθεια μπορείς να τα ξεχωρίσεις δια γυμνού οφθαλμού, σίγουρα όμως θα καταλάβεις τη διαφορά αν τα πιάσεις και τα δύο στα χέρια σου. Η διαφορά είναι στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone για το Nokia Lumia 800, MeeGo για το Nokia N9. Δείτε τον πίνακα κόντρα με τα τεχνκά χαρακτηριστικά.

Πηγή

Σχόλια

  • Το N9 το ζαχάρωνα πολύ αν δεν ήταν η τιμή και η απόφαση της NOKIA να "αποχαιρετήσει" το Meego θα μου ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω ανάμεσα στα δύο.

    Τώρα όμως με ίδια εμφάνιση και με ένα λειτουργικό που έχει μέλλον το Lumia 800, για εμένα τουλάχιστον, "υπερέχει" από άποψη επιλογής...

    ΥΓ: Ελπίζω η NOKIA τώρα που δεν θα έχει να διχάζεται για τα λειτουργικά της να μας προσφέρει και άλλες πολλές προτάσεις στην λογική και την ποιότητα των Lumia 800 και Ν9.

  • απο τεχνικης πλευρας το n9 ειναι καλυτερο αλλα εχει ενα λειτουργικο χωρις μελλον...οποτε μαλλον Lumia

  • αστοχη συγκριση, δε γινεται να συγκρινεις επεξεργαστες κτλ σε διαφορετικα λειτουργικα ;) το meego τρεχει βελουδινα στον 1ghz του, ενω ΕΧΕΙ μελλον! το Ν900 ηταν τελειως παρατημενο και ακομα υποστηριζεται απο την τεραστια κοινοτητα του Linux !

  • Είναι λίγο ανάποδα οι φωτό ή μου φαίνεται?? (troll madness)

    Πολύ ωραία btw αν και το case γυρω γύρω είναι το ίδιο!

  • πριν καιρο ακουγαμε για "τελειωμενο" symbian, μετα ειχαμε την anna, ερχεται η belle και εχει και συνεχεια..... μη βιαζεστε να "κηδεψετε" το meego! τα νοκια windows phones εχουν πολυ δρομο ακομα, σαν πρωτη προσπαθεια φαινεται να ειναι αρκετα δυνατα.....(παντα οσο αφορα τη νοκια)

  • Κωστα στο δεν ξερω αν εσυ το έφτιαξες το spec sheet αλλά στο gsmarena που τέσταραν το Ν9 έβγαλε 8 και κατι ωρες στην αναπαραγωγή βίντεο.

  • Είχα την τύχη να πιάσω στα χέρια μου ένα N9, και η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να το αφήσω. Το MeeGo είναι σαφώς ελαφρύτερο από τα Windows Mango, κι αυτό του επιτρέπει να κάνει παπάδες. Στην κυριολεξία. Και έχει και το μέλλον πάνω του (NFC). Να συμφωνήσω επίσης με το φίλο pgetsos. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα δεν μπορούν να συγκριθούν. Καλό θα ήταν να μη πέφτουμε σε τέτοιες τρύπες..

  • Για ενα Ν9 με ice cream sandwich μπορει και να σκεφτομουνα να αφησω και το SGS2 μου!Ενταξει,μαλλον ηταν λιγο υπερβολη αυτο αλλα αν ηταν 4.3 inch και 2πυρηνο ευκολα!!!

  • Πολύ ωραία κινητά και τα 2.

    Επειδή έχουν τελείως διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, δεν μπορούμε έχουμε μέτρο σύγκρισης τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κανένα από τα 2 και αυτό είναι αρκετό ;) .

    Πάντως, εγώ είμαι ακόμα ερωτευμένος με το nokia n8 μου ;).

    Όποιος θέλει να πάρει 1 από τα 2, ας κάνει υπομονή κανένα 6μηνο που θα έχουν δελεαστική τιμή...

  • λεει curved screen αλλα αν δεν κανω λαθος ειναι καπως το αναποδο...
    WP ασυζητητι...

  • Μια διευκρίνηση.Τον χρόνο αναμονής βλέπουμε Κώστα. Αυτό νοιάζει τον άλλον και όχι τον χρόνο ομιλίας που μας δείχνει το site. Έχει διαφορά.Το wphone έχει 265 και το Ν9 380.Δε σε διορθώνω. Απλά ο χρόνος αναμονής του Ν9 είναι μεγαλύτερος 50%.

  • O πινακας ειναι του Engadget, υπαρχει το σχετικο link στο Πηγη. Εγω τους δικους μου του γραφω με ελληνικα ;) Παιδια δυστυχως μεχρι σημερα καθε μερα πρεπει να φορτιζεις το κινητο σου, οτι και αν λενε οι πινακες. Εκτος αν εχεις BlackBerry.

  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βάλαν μπροστινή κάμερα στο lumnia. Και επίσης θα έπρεπε να το βγάλουν με 3.9 οθόνη. Η Νοκια μοιάζει να αγνοεί το συναγωνισμό και αυτό είναι λάθος. Δεν θέτει πλέον αυτή τα στάνταρτς στα smartphones, έχει μείνει πίσω και πρέπει να το καταλάβει πριν είναι αργά.

  • @cVlachakis αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη χρήση που κάνεις!!! Εννοείται ότι όλη μέρα online με emails και παρακολούθηση του techblog δε θα σου φτάνει ούτε για μισή μέρα ένα κινητό τέτοιου τύπου εσένα!!!! :p

    Μπορεί κάποιος φίλος να μας πει στα μέχρι τώρα WP7 με μέτρια προς βαριά χρήση τι χρόνους χρήσης έχει??? (και λέμε μέτρια με 20 λεπτά ομιλία τη μέρα+5 SMS, 1-2 ώρες ίντερνετ-facebook, μουσική 1 ώρα και κανά παιχνίδι!!!) Βέβαια πιστεύω ότι σαν Nokia WP7 θα έχει καλύτερους χρόνους από το μέσο όρο!!!

    :)

  • @ manolis Tsagkarakis
    Κ εγω με Optimus 7 για να καταλαβεις 20SMS, 30'-45' ομιλια, 2 ωρες ιντερνετ και χρηση του office για 1 ωρα... Οταν ξαπλωνω κατα τις12.30 το βραδυ μου γραφει 10-15%... Ισως να λεω και πολυ..
    Το κακο ειναι οτι καιει πολυ ρε φιλε το κινητο. Με 10-15λεπτα παιχνιδιου χρειαζεσαι κ μια ψυκτρα αγκαλια... Κατι το οποιο ειχα συναντησει κ σε ενα Trophy. Ελπιζω να μην εχει τετοια θεματα η NOKIA...

  • Η multitasking επιφάνεια του n9 λύνει το πρόβλημα για μένα !!! Σήμερα έβλεπα και τις εφαρμογές του στο Ovi Store, στάμπαρα και τα καλύτερα emus !!! : D

    Βγήκε και επίσημη ενημέρωση !!!

  • ουσιαστικα και η NOKIA εκλεψε το σχημα της APPLE και απλα εβαλε και ενα εγχρωμο πλαισιο επιπλεον....καλη σκεψη....

  • Εχω βασιμες πληροφοριες οτι και ο Graham Bell εκλεψε πατεντες απο την apple,ετοιμαζονται μηνυσεις στους απογονους του...Ελεος ρε παιδια,ειπαμε να ειστε fanboys-girls αλλα ακομα και εκει χρειαζεται λιγο μετρο....

  • Η φωτογραφία μεταξύ των 2 κινητών είναι εντελώς παραπλανητική. Τα 2 κινητά έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος(τα touch buttons είναι που μικραίνουν την οθόνη του lumia) αλλά και την ίδια ζωντάνια σε οθόνη. Κατά τα άλλα είναι κρίμα που ο Elopakis παρατάει τέτοιο λειτουργικό και τα υπόλοιπα στελέχη της nokia δεν κάνουν τίποτα!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.