Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

, Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Αυτή την εβδομάδα πάμε όχι πολλά χρόνια πίσω, σε μία συσκευή που έδωσε ότι οι άλλες εταιρείες θα έδιναν χρόνια μετά. Μία συσκευή που άλλαξε τα πάντα στις φωτογραφίες με μία, πλέον βασική, προσθήκη, ενώ πρόσφερε ένα νέο τρόπο φόρτισης που εκείνη την εποχή θεωρήθηκε “gimmick” ενώ πλέον κατηγορούμε κάποια συσκευή αν δε το έχει. Πάμε να δούμε λοιπόν το Lumia 920, τον πρώτο πραγματικό ανταγωνιστή των iPhone και Android, το οποίο χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί τόλμησε να είναι διαφορετικό.

, Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς

Το έτος είναι 2012. Η Microsoft έχει ήδη χτίσει ένα λειτουργικό που στηρίζεται σε οθόνη αφής, το Windows Phone 7, όμως μετά από μόλις 2 χρόνια στην αγορά παρουσίασε ένα νέο λειτουργικό, με δικό του Store. Το κακό ήταν ότι καμία συσκευή Windows Phone 7 δεν αναβαθμίστηκε, με τους χρήστες να μένουν με μία ήδη νεκρή πλατφόρμα. Γιατί όμως όλα αυτά είναι σημαντικά, ενώ μιλάμε για το Lumia 920; Γιατί ήδη ο κόσμος φοβόταν να εμπιστευτεί ξανά συσκευές με Windows.

Το Σεπτέμβριο του 2012 παρουσιάστηκε το Lumia 920, τη νέα ναυαρχίδα όχι μόνο της Nokia αλλά και της πλατφόρμας Windows Phone 8. Το πρόβλημα; Η Nokia είχε ήδη παρουσιάσει τη ναυαρχίδα της για το 2012 το Φεβρουάριο, το Lumia 900, το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε το Μάιο του ίδιου έτους. Με λίγα λόγια, η Nokia παρουσίασε νέα ναυαρχίδα 4 μήνες μετά την κυκλοφορία της προηγούμενης, κάτι που γίνεται ακόμα χειρότερο αν σκεφτεί κανείς πως όσοι αγόρασαν το Lumia 900 έμειναν με ένα ήδη “παλιό κινητό”, καθώς έτρεχε στην πλατφόρμα Windows Phone 7.5 και δε δέχτηκε αναβάθμιση.

, Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Σχεδιασμός χωρίς επηρεασμούς

Θυμίζουμε ξανά, η χρονιά ήταν 2012, μία χρονιά όπου το iPhone 5 είχε αγαπηθεί από τους κριτικούς για το “εντυπωσιακό του design” με αλουμίνιο περιμετρικά και πίσω, ενώ η Samsung είχε κυκλοφορήσει το Galaxy S3, μια πλαστική μεν συσκευή, η οποία όμως έδινε την αίσθηση οπτικά και στο χέρι ότι δεν είναι απλά “φθηνή”.

Εκεί έρχεται το Lumia 920, μία πλαστική συσκευή, όμως κανείς δε μπορούσε να πει ότι είναι “φθηνή”. Η Nokia έκανε χρήση πάνω από 30 στρώσεις polycarbonate πλαστικού για να προσφέρει ίσως την πιο premium αίσθηση που μπορεί να φέρει μία πλαστική συσκευή. Επιπλέον, κάθε στρώσει του υλικού ήταν χρωματισμένη στο χρώμα της συσκευής, δηλαδή ακόμα και γρατζουνιές να έκανε κάποιος απλά δε φαινόντουσαν.

Η συσκευή ήταν στιβαρή, έδειχνε premium και ένιωθες ότι είναι premium, ακόμα και στα glossy χρώματα όπως το κόκκινο ή το λευκό. Είχε αυστηρές γραμμές στο πάνω και το κάτω μέρος του, όμως περιμετρικά ήταν στρογγυλεμένο, τόσο ώστε να μπορεί ο χρήστης να το κρατάει άνετα. Επιπλέον ήταν βαρύ, κάτι που έδειχνε σίγουρα την ποιότητα του, όμως την εποχή που τα 185 γραμμάρια βάρους θεωρήθηκαν “τούβλο”. Ακόμα και σήμερα μπορεί να βρει κάποιος βίντεο για το πόσο “αθάνατο” ήταν, καθώς η κατασκευή του δεν επέτρεπε εύκολα σπασίματα.

Η καλύτερη οθόνη της εποχής

Σε αντίθεση με το Lumia 900 ή το N9, η Nokia επέλεξε να τροφοδοτήσει το Lumia 920 με IPS LCD οθόνη HD+ ανάλυσης, με το μέγεθος των 4,5 ιντσών. Το αποτέλεσμα ήταν 332ppi, περισσότερα pixel δηλαδή και από το iPhone 5 και από το Galaxy S3. Εκτός των παραπάνω, η Nokia ήταν η πρώτη εταιρεία που έφερε τα 60Hz σε κινητό, με την τεχνολογία PureMotion+. Επιπλέον, η οθόνη είχε ρυθμιστεί να έχει χρόνο απόκρισης μόλις 9ms, την εποχή που οι περισσότερες συσκευές είχαν 20 με 23ms.

Η Nokia όμως δε σταμάτησε εκεί, καθώς παρουσίασε την τεχνολογία ClearBlack. Όπως λέει και το όνομα, η Nokia υποσχέθηκε πραγματικό μαύρο και όσο το δυνατόν πιο ζωντανά χρώματα, με τρομερές γωνίες θέασης αλλά και φωτεινότητα για κάθε συνθήκη φωτισμού. Τέλος, ήταν η πρώτη οθόνη που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις με γάντια, μέσω της ρύθμισης Super Sensitive Touch, κάτι που είχαμε δει μέχρι τότε μόνο σε resistive οθόνες. Ναι, εκείνη την εποχή, για όσους δε θυμούνται, είτε έβγαζες τα γάντια είτε χειριζόσουν τη συσκευή με τη μύτη σου.

, Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Φέρνοντας τον οπτικό σταθεροποιητή στα smartphones

Ένας βασικός παράγοντας για όσους θέλουν smartphone με δυνατή κάμερα είναι το να έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, κάτι που το 2012 δεν υπήρχε, με τις εταιρείες να προσπαθούν με ψηφιακή σταθεροποίηση. Όμως, εδώ μιλάμε για Nokia, για τεχνολογία Pureview και φακό Carl Zeiss, κάτι που κάποιοι είχαν ξεχάσει, όμως η εταιρεία ήθελε να δείξει σε όλους ότι είναι ακόμα “το αφεντικό”, κάτι που κατάφερε απόλυτα.

Το Lumia 920 έρχεται με κάμερα 8,7MP με οπτικά μέρη Carl Zeiss και διπλό LED flash. Αν και δεν ακούγεται εντυπωσιακό, η Nokia προσφέρει μαζί τη δική της εφαρμογή για λήψεις, η οποία απογειώνει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις και τις επιλογές της κάμερας. Επίσης, φέρνει στο χώρο οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), κάτι που κανένας δεν είχε καν προσπαθήσει να προσφέρει σε smartphone.

Τι σημαίνει αυτό; Το πιο σταθερό βίντεο της κατηγορίας του. Αν συνδυάσει κανείς το OIS με το διάφραγμα f/2.0, το μεγαλύτερο που είχαμε δει μέχρι τότε, καταλαβαίνει γιατί το Lumia 920 ήταν το καλύτερο κινητό για νυχτερινές λήψεις, βασικά αυτό που έφερε τις νυχτερινές λήψεις στη ζωή μας. Το Lumia 920 ήταν πραγματικά ο βασιλιάς της φωτογραφίας σε όλες τις συνθήκες, κάτι που πήρε αρκετό καιρό στις υπόλοιπες εταιρείες να φτάσουν. Ακόμα και σήμερα μπορεί να βγάλει αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες.

Πέραν του OIS που πρόσφερε το πιο σταθερό βίντεο σε σχέση με οποιοδήποτε smartphone, οι λήψεις βίντεο με το Lumia 920 είχαν κάτι ακόμα: καθαρό ήχο. Η τεχνολογία της Nokia επέτρεπε ακόμα και σε συναυλίες ο χρήστης να καταγράφει τη μουσική και όχι μία “βαβούρα”, κάτι που έκαναν όλα τα κινητά της εποχής. Αυτή τη στιγμή μας φαίνεται δεδομένο, ειδικά με τεχνολογίες όπως Audio Zoom, αλλά το Lumia 920 ήταν πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα στην καταγραφή βίντεο (και εικόνων).

, Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Τα υπόλοιπα

Το Lumia 920 έτρεχε στην πλατφόρμα Windows Phone 8 όπως είπαμε, που σήμαινε ότι έτρεχε απροβλημάτιστα όλες τις εφαρμογές που είχε το Store. Το λειτουργικό πραγματικά πετούσε, ενώ όποιος καθόταν όντως να ασχοληθεί θα μπορούσε να είχε μία αρχική οθόνη όπως αυτός την ήθελε. Προσωπικά ακόμα και σήμερα θεωρώ το Windows Phone 8 (και 8.1) το καλύτερο mobile λειτουργικό που υπήρχε. Ναι, δεν υπήρχαν κάποιες εφαρμογές, όμως υπήρχαν αντίστοιχες που ήταν ακόμα καλύτερες, αλλά αυτή είναι συζήτηση για άλλο κείμενο.

Αυτό που θα μπορούσε να ξεχωρίσει ο οποιοσδήποτε με το Lumia 920 ήταν ο καταπληκτικός του ήχος. Μπορεί πλέον να έχει ξεπεραστεί λόγω του stereo ήχουν προσφέρουν οι εταιρείες, αλλά τότε ήταν πραγματικά το κάτι άλλο. Επίσης, ήταν το πρώτο smartphone που υποστήριζε Qi ασύρματη φόρτιση, κάτι που θεωρήθηκε gimmick αλλά σήμερα “κράζουμε” τις συσκευές που δεν έχουν. NFC, 32GB αποθηκευτικός χώρος (iPhone 5 και Galaxy S3 ξεκινούσαν από 16GB), Gorilla Glass 3 ήταν τα στοιχεία που το έκαναν πραγματική ναυαρχίδα.

, Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Γιατί δεν πούλησε τότε;

Θα μπορούσα να μιλήσω για ώρες γιατί δεν πούλησαν τα Windows Phone σαν σύνολο, όμως θέλω να μείνω μόνο στην περίπτωση του Lumia 920. Ο πρώτος λόγος που δεν πούλησε ήταν τα Windows Phone 8 σαν πλατφόρμα. Ο μέσος χρήστης όντως δε μπορούσε να βρει βασικές εφαρμογές, όπως το YouTube ή το Facebook, ακόμα και αν για το πρώτο υπήρχε καλύτερη εφαρμογή (MyTube) και το δεύτερο ήταν ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα. Ο χρήστης ήθελε τις ίδιες εφαρμογές που είχε συνηθίσει και όχι κάτι άλλο ή κάτι καινούργιο.

Δεύτερος λόγος ήταν τα ίδια τα media. Όσα review είχα δει τότε έλεγαν τα ίδια πράγματα: βαρύ κινητό, κακό λειτουργικό, μεγάλα bezel, αχρείαστο wireless charging, μικρή μπαταρία. Τι ίσχυε από αυτά; Τίποτα. Άντε, να συμφωνήσω εν μέρη στο βαρύ. Ειδικά στον τομέα της μπαταρίας όποιος δει review σήμερα θα δει ότι εκθειάζουν το iPhone 5 με μπαταρία 1.440mAh και θάβουν το Lumia 920 με τη μπαταρία των 2.000mAh, γιατί “δεν αφαιρείται”. Αυτό προσωπικά το βρήκα υποκριτικό. Όπως επίσης τότε μιλούσαν για το “πλαστικό” του Lumia 920, αλλά το “premium feeling” του Galaxy S3. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Προσωπικά επειδή τότε δούλευα σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών μπορώ να πω ότι όσοι τελικά πείστηκαν από εμένα και πήραν το Lumia 920 ήρθαν να με ευχαριστήσουν για την επιλογή τους, αν και είχαν αρκετές ερωτήσεις που ήμουν εκεί να τους απαντήσω, σε αντίθεση σχεδόν με όλους τους συναδέλφους μου (άλλο πρόβλημα η άγνοια των ίδιων των υπαλλήλων). Όμως, η ιστορία έχει γραφτεί, η σειρά Lumia αποτελεί παρελθόν, τα Windows Phone πέθαναν και η Nokia παλεύει ως ένας ακόμη Android κατασκευαστής. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι το Lumia 920 έφερε στην αγορά πράγματα τα οποία πλέον θεωρούμε κρίσιμα για την αγορά ενός νέου smartphone και κυρίως μας έδειξε πως γίνεται το σωστό βίντεο, η σωστή λήψη ήχου και τι σημαίνει νυχτερινή φωτογραφία.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
RigoMS

To έχω ακόμα… Όπως και το 930 που είναι το καλύτερο τηλέφωνο που έχω αγοράσει μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς….

Να.sos.

Δεν το είχα και κρίμα, μετά το 650xl αγόρασα το 950xl, συσκευή που έμενες με ανοιχτό το στόμα. Ακόμα φαντάζομαι τί συσκευάρα είναι το 930 ο προκάτοχος του 950xl. Βασικά πιστεύω ότι ήταν ΤΡΑΓΟΚΟΤΑΤΟ λάθος της Microsoft να είναι τόσο “τυφλή” και να μην έχει όραμα (εκτός αν τρέχει κάτι άλλο). Είχα και έχω ακόμα ένα tablet Asus με w10 και γραφίδα και η συνδεσιμότητα των συσκευών αυτών+ το laptop ήταν απίστευτη. Κρίμα για τα windows phone…
Αυτά είναι προσωπική μου γνώμη…

ΝΙΚΟΣ

Και εγώ. συμφωνώ απόλυτα. Όσοι το είχαν ή έτυχε να το δουλέψουν, απλά έμεναν να κοιτούν σαν χάνοι σε σχεση με iphone samsung lg που κυκλοφορούσαν απο 2012-2014

colossus.r

Έχω ακόμη όλη σχεδόν την σειρά και όλα δουλεύουν αψογα

colossus.r

Και λείπουν τα 640 925

colossus.r

Τα έψαξα και τα άνοιξα όλα να δω αν δουλεύουν διαβάζοντας το άρθρο σου κ θυμήθηκα εποχές myphone.

colossus.r

Δεν έχει διαφορά με το 925. Είναι το ίδιο μόνο που στην Αμερική το είπαν 928

Lambros

WP8 δεν ειχα….Ειχα ομως HTC HD7,WP 7.5. Και ακομα και τοτε ελεγα και επεμενα πως ειναι μακραν(εμπρηστικος χαρακτηρισμος!!) το καλυτερο λειτουργικο. Φυσικα επιμενω ακομα και εννοειται πως αν ειχε μια καποια υποστηιρξη στις βασικες εφαρμογες θα το χρησιμοποιουσα ακομα. Πραγματικα κριμα απο πλευρας MS που ‘εκαψε’ ενα τετοιο απλο, γρηγορο, αμεσο και σουπερ ευχρηστο λειτουργικο και φυσικα μαζι και τοσες συσκευες, 920, 950XL κλπ κλπ κλπ….

Να.sos.

Τί μας θύμησες τώρα!

Να.sos.

Ήταν η εποχή που άφησα το εκπληκτικό Mio w6.5 και αγόρασα το LG Optimus, δεν μου άφησε βέβαια και τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά ήταν κάτι διαφορετικό, ακόμα θυμάμαι την ημέρα που πήγα στην Vodafone Panafone τότε 😅

giorgosgek

Εχω 920, 925,1020, 930. Παντα ηθελα και το 1520. Πολυ μπροστα, αισθηση , καμερα , λειτουργικοτητα. Εννοειται οτι ειχαν και καποια αρνητικα , τα οποια δεν προσπαθησαν να διορθωσουν. Καταστραφηκε και η νοκια…

Αλέξανδρος

Γενικά τα Windows Phone φάγανε αρκετό κράξιμο από πολλούς που δεν τα είχαν δοκιμάσει. Πολλά από τα reviews στο YouTube είναι προωθητικά από εταιρείες και θάβουν στοχευμενα τους αντιπάλους τους. Έχοντας περάσει από Windows Phone και εγώ με τα Lumia 520, 535, 640 XL και 950 μπορώ να πω ότι ήταν αδικημένα. Αυτό που λες για το στορ ισχύει επίσης. Είχα πολλές εφαρμογές και θυμάμαι να βρίσκω πολλά από αυτά που ψάχνω τον πρώτο καιρό κυρίως. Το θέμα εφαρμογές όμως είναι πολύ μεγάλο. Ενδεικτικά να θυμησω ότι η Μαικρο είχε βγάλει εργαλεία που ο παραγωγός εφαρμογής έκανε απλά copy-paste την εφαρμογή που είχε φτιάξει για Android και iOS, τα έβαζε στο store των Windows και από εκεί πληρωνοταν με μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στα αντίπαλα stores. Έχω διαβάσει πολλά κατά καιρούς στο ίντερνετ για αυτό το θέμα, όπως ότι οι developers είχαν συμβόλαια με την Google, ότι ήθελαν στοχευμενα να μην δίνουν στην μαικροσοφτ γιατί είχε μεγάλο μερίδιο αγοράς στους υπολογιστές και τα πλοκάμια της παντού που λέμε στον χώρο της τεχνολογίας και άλλα πολλά άλλα κανενα δεν ξέρουμε ποιο ήταν αλήθεια και ποιο όχι. Ποιος ξέρει; Σίγουρα όμως τα χρήματα που έδωσα για τα Lumia (100€ το 520, 120… Συνέχεια »

Solon

Το είχα αγοράσει και το πούλησα. Καταπληκτικό κινητό και το λειτουργικό φοβερό. Δυστυχώς η Microsoft φρόντισε να καταστρέψει και τη Nokia και τα Windows phones. Τίποτα δεν έγινε στην τύχη.

Διονύσης

Είχα το 950. Η πρώτη ναυαρχίδα που αγόρασα. Το τηλ ήταν έτη μπροστά από όλους τους άλλους. Νομίζω ήταν η πρώτη συσκευή που ξεκκειδωνε με την ίριδα.

Να.sos.

Είχα το 950xl και όντως ναι ήταν το πρώτο και γενικά ήταν συσκευάρα τί να λέμε

Να.sos.

Μας χάλασε η γρήγορη προσπάθεια της Microsoft να μην μείνει πίσω και φάγαμε εμείς όλα τα bugs στο κεφάλι. Παρόλα αυτά ήταν συσκευάρα και έχει και το windows phone continuum dock που ήταν η “επανάσταση” άσχετα αν αργότερα το project δόθηκε απλόχερα στην Samsung

Monty

Σπουδαίες συσκευές και πολύ καλό λειτουργικό. Δυστυχώς το store δεν γέμισε ποτέ οπότε φυσιολογικά ήρθε και το τέλος.
Μας λείπει ένα 3ο λειτουργικό.

Corfuplanet

Κι όμως….
Ακόμα δουλεύω με ένα Lumia 640XL LTE,
με Windows 10.
Ξέρω, είμαι τρελλός, αλλά αθεράπευτα ρομαντικός….!

Last edited 3 years πριν by Corfuplanet
Πανος

Και εγώ είχα το lg Windows 7.5 μετά Lumia 930 και Lumia 1020 που έχω πουλήσει και αγοράσει δύο φορές τώρα θέλω να πάρω και ένα Lumia 925 να δοκιμάσω όμορφες σαν συσκευές αλλά βαρετο λειτουργικό δίπλα σε apple k android ποιοτικές συσκευές με δυνατές κάμερες έως και τώρα

Αντώνης Μυλωνάς

εχω το ίδιο κινητό το 2020 και σκοπεύω να πεθάνω μαζί του.

Pavlos

Εγώ ακόμη έχω τα Nokia Lumia 1020 PureView, 930, 950XL Dual.
Όλα τα υπόλοιπα τα έχω δώσει.
Επίσης για εμένα πολύ καλό ηταν και το Nokia Purview 808.

YoRHa

Πάρα πολύ καλό λειτουργικό το WP8 και 8.1, όντως• αν υπήρχε ακόμη, θα ξαναγύριζα σίγουρα σ’ αυτό.
Δεν είχα ποτέ το 920, είχα όμως το 930 (εκπληκτική οθόνη), αλλά και το 950. Το τελευταίο, αν και πολύ καλή ως συσκευή, με έκανε να γυρίσω την πλάτη στα WP, λόγω των τόσων bugs τού WP10. Είχα δοκιμάσει το WP10 και στο 930, αλλά τόσα προβλήματα στο 950 (μια συσκευή που κυκλοφόρησε εξαρχής με το WP10) ήταν πολύ κουραστικά σε καθημερινή βάση: εφαρμογές αργούσαν πολύ ν’ ανοίξουν, συχνά κολλήματα, γενικά η όλη εμπειρία χρήσης σού έδινε την αίσθηση ότι πράγματα που γίνονταν απλά σε Android και iOS, ακόμη και σε οικονομικές συσκευές τού πρώτου, εδώ γίνονταν δύσκολα, αργά, ή όχι όπως θα έπρεπε.
H πρώτη – και καλύτερη – WP συσκευή που είχα, πάντως, ήταν το HTC 8X• καταπληκτικό από κάθε άποψη (επιδόσεις, λειτουργικό, οθόνη, ήχος, αίσθηση στο χέρι, κράτημα, μέγεθος, με το λειτουργικό να είναι στα καλύτερά του).
Γενικά τα WP λείπουν, θα ήταν καλό για όλους να υπήρχε μια τρίτη αξιόπιστη εναλλακτική στο υπάρχον δίπολο.

Να.sos.

Πολύ καλή περίπτωση το HTC 8X!
Όπως πολύ καλές περιπτώσεις θα ήταν προχωρούσαν τα Meego και Sailfish OS και δεν θα μιλούσαμε για 2 μόνο λειτουργικά

Last edited 3 years πριν by Να.sos.
Δημήτριος

Όταν η ίδια η Microsoft κατέστρεψε και σκότωσε στη κυριολεξία το ίδιο της mobile operating system και δεν έδωσε ώθηση στους developers για την ανάπτυξη εφαρμογών για το εν λόγω λειτουργικό τότε δεν μένει να πούμε κάτι άλλο. Ήμουν κάτοχος του συγκεκριμένου κινητού και ήμουν πολύ ευχαριστημένος σε όλα από τη πλευρά της συσκευής. Αλλά όχι όμως από το λειτουργικό που ενώ ήταν πολύ ελαφρύ και γρήγορο δεν αναπτύχθηκε καθόλου.

Rocco84

Τι μας θυμισες τώρα….. Lumia 800 και 1520 οι μόνες συσκευές που κρατησα 2 χρόνια. Λείπουν τα WP…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.