Nokia Lumia 920 εναντίον Samsung ATIV S, Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά [+poll]

Τα Windows Phone 8 είναι εδώ και δύο από τους πρώτους και ισχυρούς εκπροσώπους του νέου λειτουργικού συστήματος θα είναι τα Nokia Lumia 920 και Samsung ATIV S. Φινλανδία εναντίον Νοτίου Κορέας με αμερικάνικο λειτουργικό στη μέση. Συγκεντρώσαμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο smartphones και σας καλούμε να κάνετε τις συγκρίσεις αφήνοντας ένα σχόλιο και ψηφίζοντας στο poll του Techblog.


Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 17:34

Σχόλια

  • Τουλάχιστον σε θέμα εμφάνισης, το ATIV το βρίσκω απαίσιο!
    Σε γενικές γραμμές, το Lumia με πείθει πολύ περισσότερο, μου φαίνεται πολύ πιο σοβαρή η προσπάθεια της Nokia.

  • Ativ εγώ... στα + το πάχος και βάρος και η μεγαλύτερη μπαταρία του. Παίρνει και κάρτες sd κλπ που χρειάζονται...

  • Σ εμφανιση τ Nokia.. αλλα επειδη τ αρθρο λεει τεχνικα χαρακτηριστικα.. κ α εξαρτητως αμα τ nokia εχει κανει "σοβαρη" προσπαθεια τ ativ υπερεχει..

  • το νοκια έχει το wow factor (pure motion HD, pureview camera, wireless charging) και ειναι και πολύ πιο όμορφο απ το samsung! Μόνο την έλλειψη radio θεωρώ σημαντικό μειον αλλά έχω μια μικρή ελπίδα ότι μπορεί να έχει δέκτη και να βγει εφαρμογή radio αργότερα ( αλα Ν9 )

  • Νokia : κάμερα , ασύρματη φόρτιση , οθόνη
    Samsung : μπαταρία , βάρος , διαστάσεις, κάρτα μνήμης και radio . Από εμφάνιση Lumia!
    Επιλέγω samsung γιατί η μπαταρία είναι αποσπώμενη και αν κολλήσει την πατήσαμε !!!!!!!
    Επίσης παίρνει κάρτα μνήμης για τα βίντεο ή τις βαριές εφαρμογές(π.χ. GPS Navigation με χάρτες Ευρώπης θέλει πάνω από 8 GB στην Android , οπότε πάει η μνήμη στο Lumia!

  • Και τα δυο καλα.... Αλλου το ενα πλεονεκτει και αλλου το αλλο σε λεπτομεριες βεβαια. Ομως επιλεγουμε νοκια γιατι κατι παραπανω ξερει στα Windows Phone οπως το δειχνει η μικρη εστω παραδοση.

  • Χαλαρά το Nokia 920, καλύτερη οθόνη μπορεί να είναι λίγο μικρότερη αλλά έχει περισσότερα pixels πολύ πιο φωτεινή οτι πρέπει για την Ελλάδα με τον δυνατό ήλιο. Επίσης, wireless charging, καλύτερη κάμερα μαζί με εφαρμογές για να αφαιρείς αντικείμενα, οθόνη με δυνατότητα να τη δουλεύεις ακόμη και με γάντια, δωρεάν χάρτες με φωνητική πλοήγηση για ολόκληρο τον κόσμο για πάντα από τη Nokia και φυσικά το πανέμορφο σχέδιό του.

  • Ativ S
    για πολλους λογους.
    1) δε μου αρεσε η μαρκετιστικη κοροιδια της Nokia.δεν ειναι pure view η καμερα( ναι δεν ειναι.pureview ειναι η τεχνολογια που εχει αισθητηρα 41 και οταν βγαζει φωτο με 8 συνδυαζει τα pixel. με αποτελεσμα κρυσταλλο εικονα.
    2)καλυτερα χαρακτηριστικα το Samsung.
    (κατα τ'αλλα το Ativ δεν ειναι τιποτα μπροστα στα επερχομενα Lumia ...μαλλον ενννουσε την επομεμη παρτιδα η Νοκια.
    3) πιο λεπτο,πιο ελαφρυ,ΜΕΤΑΛΙΚΟ και κυριως ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ

  • @Κωνσταντινος θα διαφωνησω μαζι σου.

    1)Η camera ειναι pureview.Δεν ειναι ο φακός,ουτε τα megapixel που το κάνουν pureview άλλα το λογισμικό της cameras, και απ'οτι έδειξε βγάζει πολύ όμορφες photο, πολύ καλύτερες από τους ανταγωνιστές.
    2)Αν εξαιρέσεις microsd(32 gb δεν σου φθάνουν?) και fmradio(αυτή είναι όντως έλλειψη για κάποιον που το χρησιμοποιεί) είναι πολύ ανώτερο σαν τηλέφωνο. Έχει το ativ s super sensitive οθονη? Έχει τόσο φωτεινή οθόνη τεχνολογίας Puremotion hd 326 ppi...? Εχει camera pureview?
    3)Μονοτονο design και ποιοτητα υλικων καμια σχεση με το lumia. Aκομη και το καπακι που λεγαν αλουμηνιο λυγιζει σαν τσιχλα. Το φθηνοτερο δεν το γνωριζεις ακομα.

  • @panos η κάμερα φίλε μου δεν είναι pureview. διάβασε λίγο τι ακριβώς είναι pureview.
    το Puremotion HD είναι χαζομάρες της Nokia. κάτσε να ρθει η ώρα για σύγκριση με τα πρώτα reviews Και μετά μιλάμε.
    και όσον αφορά τις φωτογραφίες που έδειξε η Nokia για διάβασε για το σκάνδαλο που παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε ψηφιακή για να βγάλει τα βίντεο .
    Μάθαμε όλοι. Μαρκετίστικα κόλπα είναι όλα αυτά της Nokia.
    Κι αν δεις φωτό που βγάζει το S 3 με HDR (από το Stock πρόγραμμα κάμερας) είναι ανώτερες από αυτές που δείχνουν εκεί και σχεδόν ίδιες με αυτές του "pureview"
    και τέλος όσον αφορά τη ποιότητα κατασκευής διαφέρουν οι απόψεις μας αλλά δε θα το κάνω θέμα μιας και δεν με ενδιαφέρει τόσο

  • 185 γρ. για βαρος κινητου ειναι υπερβολικο! Επισης το samsung εχει και την επιλογη της Micro sd κατι που δεν εχει το nokia..Εχει και μεγαλυτερη μπαταρια το samsung..Κατα τ αλλα σε χαρακτηριστικα ειναι σχεδον ιδια.. Οσο για την οθονη το ενα εχει 326 ppi και το αλλο 306 ppi..Νομιζει κανεις οτι θα καταλαβει διαφορα σε τετοιες αναλυσεις? το Samsung ομως εχει οθονη 4,8 ενω το Νοκια 4,5 γ' αυτο και η διαφορα στα ppi..Πριν την παρουσιιαση ελεγαν εκει στη Νοκια οτι το ativ δεν ειναι τιποτα μπροστα σ αυτο που θα παρουσιασουν..Δεν ειδα ομως κατι τετοιο! Επισης με 8 mp καμερα τι σοι pureview ειναι αυτο ρε Νοκια?Δηλαδη crop θα κανει σε αναλυση vga για να καταλαβω? Σαν αυτο που μας εδειξε στην διαφημιση της παρουσιασης που τελικα αποδειχθηκε οτι ηταν τραβηγμενο απο καμερα και βγηκε και δηλωσε συγνωμη για την παραπλανηση? epic fail!! Samsung δαγκωτο!

  • @Κωνσταντίνος περιμενε τα πρωτα reviews για συγκρισεις σε camera και οθονη....αν και ειδη υπαρχουν hands on συγκρισεις για camera αλλα μαλλον δεν τις δινεις και πολυ σημασια...αποψη σου και απλα περιμενε.....

  • καλά @Panos ότι πεις ! :)

    ΥΓ: δε κρίνω κάτι πριν κυκλοφορήσει σε θέμα κάμερας κτλ :)
    ας βγει πρώτα και βλέπουμε! :) όσο για τα βίντεο που υπάρχουν, μάλλον αναφέρεσε στης Nokia.
    και γω τη Nokia Δεν την εμπιστεύομαι
    πάνε διάβασε για το Epic fail που να ναι καλά το pocketnow και το theverge που το ανακάλυψαν αλλιώς δε θα μαθαίναμε ποτέ την αλήθεια.

  • Σε καποιους αρεσει φο κινητο να εχει ραδιο...σε καποιους αλλους ειναι περιτο.Σε αλλους αρεσει το μεταλο,σε αλλους το πλαστικο (η οπως αλλιως το λενε οι εταιριες).
    Το θεμα ειναι να παρεις αυτο που σου αρεσει και οχι αυτο που σου πουλανε για καλυτερο..Εμενα προσωπικα μου αρεσει το S3..τωρα αν καποιος μου πει οτι ειναι πλαστικο και λυγιζει το καπακι της μπαταριας,ξερεις τη θα του απαντησω εε(να μην με κοψει ο Κωστας). Και τα δυο ειναι πολυ ομορφα κινητα και με πολλα καλουδια...Αυτα

    Samsung Galaxy S3 και τα μυαλα στα καγγελα :P

  • και γω το s3 έχω! :)
    απλά λέω ότι αυτά που λέει η Nokia είναι τραγικά.
    γιατί όταν ανακοινώθηκε το Ativ S η Nokia είπε ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δούμε.
    άλλη μία κοροϊδια.τα ίδια specs έχουν και σε μερικά το ATIV S είναι καλύτερο.
    αλλά και γω φίλε Teo το Android δε το αλλάζω, και δε το S3 μας που πούλησε 20εκ. το πουλάκι μου :)

  • Ποιότητα και αισθητική στο hardware και στο software. Νομίζω ότι δεν θέλει σκέψη!

    NOKIA!

    Τώρα τι λένε τα fanboy του Android, που τα χουν πάρει που δεν ασχολείται η NOKIA μαζί τους… μην δίνετε σημασία! Έτσι κι αλλιώς η έλλειψη αισθητικής είναι κάτι που ορίζει το Android σαν λειτουργικό. Μην μιλήσουμε για ποιότητα… Android Malware Growing By 85%, Says McAfee!

  • Χαχαχαχα Σπυρος .... Φανταζομαι ενα 12νο να καθετε και να γραφει οπως τα λες εισαι ελεος μαν !!!!

  • Χαίρομαι που διασκεδάζουν τα fanboy του Android με την θέση μου!

    Στην αισθητική και την ποιότητα προσθέστε και την φαντασία!
    Φίλε μου Ante_geia (δυστυχώς για μένα) φαντάζεσαι λάθος! Έπεσες πολύ έξω στην ηλικία μου.. πολλαπλασίασε επί τρία!

    Πάντα φιλικά και με διάθεση χιούμορ!

  • @Σπυρος: Ας κοιτάξει πρώτα η McAfee να φτιάξει τους αλγόριθμούς της για το antivirus της κατά των malware και μετά ας βγάλει στατιστικά. 1 χρόνο είχα εγκατεστημένο το antivirus της στο laptop μου και μου γέμισε malware. Μόλις έβαλα το AVG και έκανα scan τα έπαιξα!! (Δεν αμφιβάλω πάντως ότι υπάρχει θέμα στο Android σε αυτό τον τομέα. Εδώ φταίει η πολύ ελευθερία που σου δίνει το συγκεκριμένο λογισμικό)

    Στο θέμα του άρθρου τώρα.
    ~ ΝΟΚΙΑ Lumia 920, η βασίλισσα επιστρέφει στον θρόνο της! ~
    Αντικειμενικά, πάντως, τα δύο κινητά είναι ισάξια. Μόνο κάτι λεπτομέρειες έχουν παραπάνω το ένα από το άλλο. Και αυτό οφείλεται γιατί η κάθε εταιρία βάζει την πινελιά της. Το βασικό είναι ο επεξεργαστής και η GPU κι εδώ έχουν τα ίδια... Οι βασικές διάφορες που κοιτάνε οι περισσότεροι είναι η κάμερα και η οθόνη κι εδώ η Nokia υπερέχει!
    Οθόνη.. Nokia: 326 ppi --- Samsung: 306ppi
    Κάμερα.. Nokia: 8.7 megapixels Full HD με οπτικά μέρη Carl Zeiss και τεχνολογία PureView --- Samsung: 8 megapixels Full HD.
    Εξτραδάκια.. Nokia: Ασύρματη φόρτιση --- Samsung: -

    Τέλος ψηφίζω Nokia για τα παραπάνω που είπα συν ότι υποκειμενικά πιστεύω είναι κουκλι και με την ποιότητα κατασκευής της Nokia. Επίσης υποκειμενικά δεν πιστεύω πως η έλλειψη υποδοχής microSD είναι μειονέκτημα, τα 32GB είναι πολύ μεγάλος αποθηκευτικός χώρος, αλλά κι αν δεν σας φτάνει κοιτάξτε και τις cloud storage, βολεύει πολύ (τουλάχιστον εγώ στο Android smartphone μου την έχω καταβρει)! Επιπλέον το ότι έχει μικρότερη μπαταρία από το ATIV δεν έχει νόημα σχολιασμού γιατί το ATIV έχει μεγαλύτερη οθόνη, άρα περισσότερη κατανάλωση ενέργειας, άρα χρειαζόταν μεγαλύτερη χωρητικότητας μπαταρία. Το βασικότερο μείον του Lumia είναι το βάρος... Με τα 186 γραμμάρια θα το νιώθεις κάπως στο χέρι. :-/

  • Τι χτυπιέστε, οι πωλήσεις θα δείξουν πιο είναι καλύτερο.
    Η απόψή μου είναι ότι με wireless charging, pureview-carl zeiss optics, unibody design, Nokia Drive και την οθόνη του, το Nokia υπερέχει. Το N9-style και η ποιότητα είναι σχεδόν αξεπέραστες...
    Κατά τα άλλα, τι τη θέλετε την microSD; Δεν έχετε σκληρό δίσκο στον υπολογιστή ή μήπως σχεδιάζετε να εξαντλήσετε όλα τα GBs τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβετε να φτάσετε στον υπολογιστή;

  • @ Σπυρος γιατι να τα χουμε παρει με τη Nokia που δεν ασχολειτε με το android? Αυτη χανει και το δειχνει η ατελειωτη κατρακυλα της τα τελευταια χρονια! Ελπιζω να ανακαμψει και αυτη και τα WP Τα οποια εχουν μεριδιο αγορας μικροτερο ακομη και απο το Bada της Samsung γιατι θα ναι καλο για τον ανταγωνισμο! Οσο για ελλειψη αισθητικης τι να πω? Ειναι πολυ ομορφη μια οθονη με 10 πλακακια μαλλον !

    @ Nickolas και stefanos Ναι το Nokia τραβαει photo με flash και τα αλλα 2 χωρις!

  • @Kostas K. Δεν τραβάει φότο με flash είναι το focus αυτό πριν τραβηχτεί η φωτογραφία το λέει και στο βίντεο.
    Επίσης αν ρίξεις μια ματιά στο youtube θα δεις αρκετά βίντεο ακόμη που δείχνουν κάποιες από τις δυνατότητες της κάμερας.
    π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=JKWRI9RoxN0

  • μα καλά 185 γραμμάρια ζυγίζει το lumia 920??εάν σου πέσει καμιά φορά κάτω έσπασε...το πάτωμα χαχαχαχα!

  • 50g έχει διαφορά το Lumia 920 από το Ativ S και 45g από το Iphone 4S. Ξέρετε τι λέτε ορισμένοι?

    Ερώτηση κρίσεως Bonus: Τι είναι πιο βαρύ, 185g βαμβάκι ή 185g σίδερο;

  • Το lumia είναι φοβερό άντε και το επόμενο να έχει οθόνη 2" και διαστάσεις κινητού 16 χ 7εκ για το border... ελεος!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.