Nokia, Χρησιμοποιεί νανοτεχνολογία για να κάνει τα Lumia smartphones αδιάβροχα

Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο στη ζωή μας με ένα κινητό είναι να του ρίξουμε νερό, διάφορα υγρά και μετά να τρέχουμε να το στεγνώσουμε, μπας και το σώσουμε. Το ερευνητικό team της Nokia θέλει να μας απαλλάξει από όλο αυτό το άγχος, χρησιμοποιώντας τη νανοτεχνολογία προς όφελος του Lumia smartphone μας.

Έτσι, στο Nokia Research Center στο Cambridge εφαρμόζουν μία ειδική επίστρωση πάνω στο πλαίσιο του smartphone προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που κάνει με τόση ευκολία η φύση, όταν το νερό της βροχής πέφτει πάνω στα φύλλα των δέντρων: ως δια… μαγείας η σταγόνα του νερού απομακρύνεται. Το ίδιο θέλουν να επιτύχουν και οι ερευνητές της Nokia, με μια τεχνολογία που είναι πιο εξελιγμένη από εκείνη που χρησιμοποιείται σε όσα σκεύη έχουν επικάλυψη Teflon.

Η Nokia έχει δημιουργήσει μία διάταξη που διώχνει κυριολεκτικά το νερό σαν να υπήρχε ένα “φράγμα” μεταξύ του πλαισίου της συσκευής και του στρώματος του νερού. Οι δοκιμές γίνονται πάνω σε ένα Lumia 710 με την ειδική επίστρωση και τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, είναι θετικά. Η σταγόνα του νερού φεύγει από την οθόνη, λες και κάποιος την εκσφενδονίζει με δύναμη από εκεί. Μπορείτε να δείτε μια μικρή επίδειξη λειτουργίας και στο παρακάτω video.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 28 Μαΐου 2012 11:44

Σχόλια

  • Μακαρι να γινει mainstream η τεχνολογια σε ολες τις κατασκευαστριες γιατι ειναι φοβερη!!

  • Mαματο και αν βαλουν και το μεταλλικο σχημα απο πισω σ ενα κινητο 8α παιζουμε και παιχνιδι. Πως να βγαλουμε την σταγονα απ τον λαβυρινθο... :P Περα απο την πλακα ομως ειναι αναγκαια πια αυτη η τεχνολογια,το να αγοραζεις ενα κινητο μεγαλης αξιας και να πεφτει πανω του νερο,ειναι καπως λυπητερο....

  • πολυ μπροστα τεχνολογια!!!πολυ με ενθουσιασε!!μακαρι να τη δουμε στα κινητα _-κ οχι μονο- της επομενης χρονιας...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.