Nokia N9 με MeeGo, Ένα υπέροχο user interface [screenshots]

Ανακοινώθηκε επίσημα το Nokia N9 το πρώτο smartphone (επιτέλους) που θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα MeeGo και συγκεκριμένα την έκδοση 1.2 Harmatann, ναι θα έχουμε και εδώ κωδικές ονομασίες όπως Gingerbread, Mango και Anna. Το νέο Nokia N9 έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ένα user interface (UI) που εκ πρώτης όψεως εντυπωσιάζει. Πάμε να δούμε κάποια βασικά screenshots.

Nokia N9
Λειτουργικό σύστημα: MeeGo 1.2 Harmatann
Επεξεργαστής: TI OMAP 3630 1 GHz και GPU PowerVR 530
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.9 ίντσες, AMOLED, 16:9, 854×480 pixels, 16.7 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, Dual LED flash, video 1280×720 HD
Δεύτερη κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: ?
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 2.1, micro USB, NFC. micro SIM
Μπαταρία: 1450 mAh
Διαστάσεις: 116.45×61.2×7.6-12.1 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.




Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 16:30

Σχόλια

  • Επιτέλους! Σαν πρωήν φανατικός χρήστης ΝΟΚΙΑ (με κέρδισε η apple, sorry Nokia) μπορώ να πω ότι το Ν9 είναι ίσως αυτό που περίμενα τόσο καιρό! ένα κινητό με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής όπως φαίνεται, εύχρηστο και γρήγορο interface και με έξυπνες λειτουργίες. Ελπίζω να πάει καλά.

  • πολυ ωραιο ui επιτελους η νοκια βγαζει κατι στην εποχη που πρεπει εκτος αν αργησει και οταν βγει ειναι παλαιο για τα δεδομενα μας

  • γιατι αυτη η νοκια να μη βαλει ενα dual core ρε παιδια?Δε λεω ωραιο το κινητακι(η κατασκευη του με κερδισε απο την πρωτη στιγμη) αλλα ενας dual core θα ανεβαζε το κινητο ενα επιπεδο πιο πανω.Ευτυχως εχει 1 gb ram.

  • Πραγματικά πολύ ωραίο κινητό και με ωραία χαρακτηριστικά αλλά δυστυχώς όπως λέει και ο Ellop έχουμε να κάνουμε με την μάχη των ecosystems οπότε δεν το βλέπω και πολύ να τσουλάει. iOS και WP7 κατά προσωπική επιλογή μια και είναι τα καλύτερα αυτή τη στιγμή.

  • πανεμορφο αλλα αν αναλογιστουμε τις τιμες που εχουν οι παλιες ναυαρχιδες της nokia που δεν συγκρινονται σε χαρακτηριστικα μ αυτο το βλεπω να κανει 700+

  • Πολύ ωραίο αλλά και πολύ ... μόνο.
    το παιχνίδι παίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εφαρμογές, αν δεν υπάρχουν δεν το εκμεταλεύεσε πλήρως το smartphone (γενικά)

  • Ρε @nakos βλέπεις να κολλάει πουθενά το κινητό!? Τι να τα κάνεις τα διπύρηνα και τα τετραπύρηνα λοιπόν? Άστα για πιο μετά! Δεν ήρθε η ώρα τους ακόμα! Κανένα ui αυτή τη στιγμή που μιλάμε δε χρειάζεται 2 πυρήνες πόσο μάλλον καμία εφαρμογή! Η GPU άψογη παρεπιπτόντως για gaming και πολλά άλλα!

  • Η αληθεια ειναι οτι παραειναι τετραγωνο, αλλα εγω το ερωτευτηκα :P
    Επισης διαβασα οτι δεχεται καρτες MicroSD αλλα και οτι η μπαταρια του θα ειναι πιθανον 1450mAh.

  • Όλοι εδώ oresti είναι της λογικής βάλε έξτρα πράμα και ας μη χρειάζεται... Η αρχαία πισίδικη λογική καλά κρατει!

  • επιτέλους ένα κινητό απο τη nokia με αξιοπρεπή specifications, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κινητά της nokia. το μόνο πρόβλημα είναι οτι το meego έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να φτάσει το android...

  • εγω θα ξαναπω ακομα δεν τον ειδαμε γιαννη τον βαπτισαμε. Συνεχιζει να σας ενοχλει που η Nokia προτημα τον δυσκολο δρομο της εξελιξης αντι να παιρνει ετοιμο οπως κανουν οι αλλες εταιριες οκ your problem.

  • φίλε Ιωάννη ποιος είναι ο δύσκολος δρόμος; της Microsoft; νομίζω ότι πάει στο έτοιμο και η nokia. Και σαν χρήστης Nokia N900 (απογοητευμένος από την υποστήριξη μόνο) δε θα προτιμήσω λειτουργικό που θα έχει μία μόνο συσκευή.

    Αν αξιοποιηθεί πλήρως το MeeGo τα ξαναλέμε.

    Υ.Γ: Όμορφη συσκευή, καλό UI

  • Ποτέ δεν ήμουν fun της Nokia, όμως πραγματικά αυτό το κινητό μου αρέσει.....
    και το UI και η συσκευή. Μένει μόνο να το δούμε και από κοντά.....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.