Nokia N9 δείγμα βίντεο και φωτογραφίες από την κάμερα Carl Zeiss 8 Megapixel

Δοκιμάζουμε την κάμερα 8 Megapixel με τον φακό Tessar της φημισμένης Carl Zeiss του Nokia N9. Τραβήξαμε βίντεο και φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο κάτω από το φως του ήλιου σήμερα το μεσημέρι. Το θέμα που επιλέξαμε είναι ένα από τα αγαπημένα μας, οι ψαρόβαρκες στη μαρίνα Αλίμου με τα πλούσια χρώματα και τις λεπτομέριες στα δίχτυα. Δείτε το αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες είναι στα 8 Megapixel με κάδρο 4:3. Υπάρχει επιλογή 16:9 αλλά στα 7 Megapixel. Η ανάλυση των φωτογραφιών είναι 3248×2448 pixels. Οι φωτογραφίες έχουν μέγεθος 1.8MB με 2MB. Όλες οι ρυθμίσεις ήταν στις επιλογές “αυτόματο”. Δείτε δύο φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση εδώ και εδώ.

Βίντεο
Το βίντεο είναι τραβηγμένο στη καλύτερη ποιότητα 1280×720 pixels (MPEG-4, ήχος stereo). Το μέγεθός του αρχείου είναι 214MB. Σε αυτή την ποιότητα δεν μπορείς να έχεις zoom-in/ zoom-out κατά τη διάρκεια της λήψης. Όλες οι ρυθμίσεις ήταν στις επιλογές “αυτόματο”. Το διπλό LED flash δεν μπορεί να είναι αναμμένο όταν τραβάς βίντεο.

Βίντεο σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού και επιλεγμένο το “video at night”.

Χωρίς ζουμ

Ζουμ στη μέση

Τέρμα ζουμ

Σκοτάδι με flash

Επεξεργάστηκε την 2 Νοεμβρίου 2011 17:11

Σχόλια

  • Γενικα νομιζω καλη καμερα ..(μιας και δεν ειναι camera phone)..

    Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το ζοομ σττην φωτογραφια με το καραβι...

  • Το N9 παρολο που ο αισθητηρας ειναι λιγο μικρος βγαζει παρα πολυ καλες φωτογραφιες και βιντεο αλλα το μονο μειονεκτημα ειναι η MicroSIM, δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζουν MicroSIM και δεν βαζουν με κανονικη υποδοχη SIM ?

  • ΤΟ IPHONE 4S ΠΟΥ ΕΧΕΙ F2.4 ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ? Η ΤΟ N9 ΠΟΥ ΕΧΕΙ F.2.2 ?ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΩ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ F2.... ΒΓΑΖΕΙ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ?ΚΑΙ CARL ZEIS ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΡΗΡΑΣ ΟΛΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ TO EXMOR R CMOS ?

  • Εμενα παλι οι φωτογραφιες μου φαινονται καλες, το βιντεο οχι και τοσο.. Νομιζω οτι υπαρχουν και καλυτερα samples απο κινητα με 720p βιντεο..

  • Οσο και να λένε πως ειναι ο αντικαταστάτης του Ν8 δεν είναι!Και ελπίζω να μας βγαλει κανα μοντέλο με belle που να μην εχει τους χαζό edof φακους!Τωρα οι φοτο ειναι μια απο τις καλές οχτάρες καμερες,με σωστά χρώματα και με καλούς τόνους τίποτα το εντυπωσιακό ομως..........Μπουρδες! το κινητο τα σπαει και εχει γαματη καμερα!

  • σχεδον το παρα πολυ καλο εως αριστο στις φωτογραφιες
    τρισαθλιο σε βιντεο και χωρις ζουμ
    βεβαια για της φωτο για να κατασταλαξουμε πρεπει να τις δει κανεις τυπομενες σε Α4 αλλιως ειναι και θεμα οθονης

  • καντε μια συγκριση την καμερα του arc,s2,n9,4s να το ευχαριστηθουμε...(η εστω καποια απο αυτα!)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.