Nokia X6: Επίσημο με notch στην οθόνη, dual camera και premium κατασκευή από 170€

Το πρώτο φινλανδικό μοντέλο από την HMD Global με notch στην οθόνη ύστερα από αρκετές διαρροές παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα στην Κίνα όπως είχε προαναγγελθεί. Ο λόγος για το Nokia X6 με Snapdragon 636 SoC και αρκετά προσιτή τιμή.

Το νέο μοντέλο αναγεννά τη σειρά X της πάλαι ποτέ πρωτοπόρου Nokia και πρόκειται για έναν mid-ranger σε premium σώμα, καλυμμένο από γυαλί (95%) και αλουμίνιο. Το Nokia X6 φέρει οθόνη 5.8 ιντσών FHD+ (1080×2280 pixels) με αναλογία 19:9, επίστρωση Corning Gorilla Glass 3 και εγκοπή!

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο Nokia που δοκιμάζει τη «γεύση» του notch στην οθόνη του, το οποίο φιλοξενεί την πρόσθια κάμερα ανάλυσης 16MP με διάφραγμα f/2.0 και λειτουργία ξεκλειδώματος προσώπου.

Για το ξεκλείδωμα της συσκευής δε λείπει φυσικά ο κλασικός αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος. Στο πίσω πάνελ φιλοξενείται επίσης η dual κάμερα με ένα κύριο αισθητήρα 16MP (f/2.0) και ένα μονόχρωμο αισθητήρα 5MP με διάφραγμα f/2.2. Οι κάμερες του X6 προσφέρουν AI χαρακτηριστικά, bokeh εφέ, φίλτρα, κ.α.


Το mid-range smartphone τροφοδοτείται από Snapdragon 636 SoC με 4GB RAM και 32GB/64GB αποθηκευτικού χώρου ή 6GB μνήμης RAM και 64GB χώρου. Μία υβριδική υποδοχή SIM/microSD μπορεί επίσης να επεκτείνει το διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης.

Τέλος, η συσκευή τροφοδοτείται από μπαταρία 3060 mAh και υποστηρίζει λειτουργία Quick Charge 3.0 που δύναται να προσφέρει φόρτιση έως και 50% μέσα σε 30 μόλις λεπτά. Το X6 θα κυκλοφορήσει με λειτουργικό Android 8.1 Oreo και αργότερα θα λάβει την έκδοση Android P.

Η κυκλοφορία του για την αγορά της Κίνας έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μάιου έναντι CNY1,299 ($204) για την έκδοση 4GB/32GB, CNY1,449 ($236) για την έκδοση 4GB/64GB και CNY1,699 ($266) για την ακριβότερη έκδοση 6GB/64GB, δηλαδή σε όρους ευρώ έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή που κυμαίνεται από 170€ έως 225€.

Η διαθεσιμότητα εκτός Κίνας ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Μαΐου 2018 14:14

Σχόλια

  • Και εκεί που πας να πεις "αα τι ωραία ένα όμορφο κινητάκι" βλέπεις το notch.. Γιατί μα γιατί να βάλεις notch εκεί?

  • διόρθωση: ^^^ έβγαλε=έβαλε

    (προς techblog: βάλτε κανα edit...τόσα χρόνια λέμε οτί πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα των σχολίων και ακόμα στα ίδια είμαστε)

  • καλο κινητό και σιγά μην έχει 170€.. lol.. από ΝΟΚΙΑ 170€ με sd 636.. lol..
    Απλά, σωστά η νοκια άρχισε τα κόλπα της Χιαομι στις ανακοινώσεις τιμών.. Τιμές κίνας, χωρίς φόρους,
    H εγκοπή δεν ενοχλεί. Η αφαίρεση 3.5mm που προχωρούν κάποιοι ενοχλεί.. Προς το παρόν η nokia αφαίρεσε μόνο το fm radio :(

  • oυτε εμενα μου αρεσει το notch που ξεκινησε απο το essential , αλλα ενταξει τιμιο κινητακι για τα λεφτα του , αν ειναι αυτη η τιμη...

  • Αν και ΝΟΚΙΑ φαν.... Είναι σαν αποτυχημένο LG με νοτς...
    ΝΟΚΙΑ βλέπω να (ξανα) εξαφανίζεσαι αν συνεχίσεις έτσι....

  • Βγάζουν μια σχεδιαστική πρόταση ως X concept πριν λίγο καιρό που πραγματικά θα μιλούσαμε για επιστροφή της ΝΟΚΙΑ έστω σχεδιαστικά και ως μοντέλο παραγωγής βγάζουν αυτό το ... Πραγμα...
    Αν το πολυαναμενόμενο 9 μοιάζει με κανένα Samsung τότε ειλικρινά ας τα μαζεύουν και ας πάνε να βγάλουν χαρτιά υγείας... Παλιά τους τέχνη...

  • Όλα θα παιχτούν στην τιμή της συσκευής ,για την Νοκια. Αν θέλεις να πουλήσεις βάλτε φτηνές τιμές .

  • Αυτό και το nokia 7 plus είναι ότι καλύτερο στα χρήματα τους, οι επιχειρηματίες και επιδείξιες να κοιτάξουν αλλού, όσοι τα σκάνε επι 5 απλά πετάνε λεφτά στο κάδο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ντίνα Καβαλλάρη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.