Smartphones

Νέα Υόρκη: Κατασχέθηκαν πλαστά Apple και Samsung smartphones αξίας 7 εκατ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατάσχεσε smartphones αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ήταν απομιμήσεις μοντέλων της Apple και Samsung. Οι απομιμήσεις αυτές βρίσκονταν σε αποθήκες στο Brooklyn.

Όταν μιλάμε για πολύ ισχυρά brand names, όπως της Apple και Samsung, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν τα προϊόντα τους, αλλά συνήθως το κόστος των high-end συσκευών τους είναι απαγορευτικό. Για αυτόν τον λόγο, πολλές εταιρείες από την Κίνα έχουν δημιουργήσει απομιμήσεις των ναυαρχίδων τους, οι οποίες κοστίζουν μερικές δεκάδες δολάρια.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία συνεργαζόταν με τους εκτελωνιστές του αεροδρομίου JFK, είχε παρατηρήσει ύποπτες συσκευασίες να έρχονται στην χώρα, τους τελευταίους 9 μήνες. Αφού μάζεψαν τις απαραίτητες πληροφορίες έκαναν επιδρομές σε συγκεκριμένες αποθήκες, με αποτέλεσμα να κατασχέσουν 31.000 απομιμήσεις smartphones, καθώς και 71.000 δολάρια σε μετρητά.

Παρόλο που αυτή η επιδρομή φαίνεται ότι ωφέλησε μόνο την Samsung και την Apple, είναι πολλοί οι ανυποψίαστοι που την “πατάνε”, αφού οι λίγες γνώσεις τους για τα smartphones παράλληλα με την δελεαστική τιμή, τους κάνει εύκολα θύματα εξαπάτησης.

Τέλος, αν σκεφτεί κανείς ότι το να χρησιμοποιείς ένα brand name άλλης εταιρείας είναι παράνομο, αυτές οι συσκευές πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί αν είναι ασφαλείς για τους καταναλωτές.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Δεκεμβρίου 2016 20:30

Σχόλια

  • αν και κολλημενος με τα note θα το πω:
    αυτο το "αυτές οι συσκευές πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί αν είναι ασφαλείς για τους καταναλωτές." τι το θελατε;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.