Surface Phone: Σχόλια της Microsoft επιβεβαιώνουν το αναδιπλούμενο κινητό;

Surface Phone πατέντα Microsoft αναδιπλούμενο κινητό, Surface Phone: Σχόλια της Microsoft επιβεβαιώνουν το αναδιπλούμενο κινητό;

Το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει ξανά οι φήμες περί ενός φουτουριστικού smartphone που θα κυκλοφορήσει η Microsoft και θα ακούει στο (μυθικό πλέον) όνομα “Surface Phone”. Υπαίτια είναι μια πατέντα της εταιρείας που διέρρευσε, για την οποία τώρα γνωστοποιήθηκαν περισσότερα.

Η νέα πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά την υλοποίηση για την οποία διαβάζαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και θέλει την συσκευή να ενσωματώνει ευλύγιστη οθόνη, ώστε εκείνη να είναι σε θέση να διπλώσει. Ο σχεδιασμός θα θυμίζει laptop, αλλά την θέση του πληκτρολογίου θα πάρει το συνεχόμενο panel. Έτσι το προϊόν θα μπορούσε να διατεθεί ως υβριδικό κινητό-tablet, λειτουργώντας με πλήρη έκδοση των Windows και θέτοντας νέα δεδομένα στην εμπειρία χρήσης φορητών συσκευών. Η τελευταία διαρροή φανερώνει τα σχόλια της Microsoft που συνοδεύουν την κατάθεση της πατέντας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO).

Surface Phone πατέντα Microsoft αναδιπλούμενο κινητό, Surface Phone: Σχόλια της Microsoft επιβεβαιώνουν το αναδιπλούμενο κινητό;

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός τεχνολογικός κολοσσός σημείωσε πως οι ανάγκες των καταναλωτών σήμερα επιβάλλουν την κυκλοφορία συσκευών με μεγαλύτερες οθόνες. Ταυτόχρονα όμως, οι χρήστες θέλουν να χειρίζονται με ευκολία τα smartphones / tablets τους, κάτι στο οποίο δεν συμβάλει το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος των panels. Η Microsoft τονίζει πως ένας τρόπος αποφυγής του μεγάλου σώματος των συσκευών είναι η ενσωμάτωση διπλών οθονών, τις οποίες στην πατέντα παρουσιάζει ως ένα ενιαίο αναδιπλούμενο panel.

Ο συνδυασμός των γεγονότων πως η Microsoft σχολιάζει κινητά τηλέφωνα στην κατάθεση της πατέντας η οποία φαίνεται να χωράει στην παλάμη του χρήστη με την έναρξη υποστήριξης Qualcomm επεξεργαστών από τα Windows, θα μπορούσε εύκολα να υποδεικνύει πως η πιθανή κυκλοφορία του θρυλικού Surface Phone είναι πραγματική και είναι κοντά. Μάλιστα, αν πρόκειται για μια υβριδική συσκευή, κινητό και tablet σε ένα, τότε η Microsoft θα μπορούσε να εισέλθει δυναμικά στην αγορά κερδίζοντας μεγάλη μερίδα καταναλωτών. Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα των σχολίων της εταιρείας που διέρρευσε:

“Along with these enhanced capabilities has come a demand for larger displays to provide a richer user experience. Mobile phone displays have increased in size to the point where they can now consume almost the entire viewing surface of a phone. To increase the size of displays any further would require an increase in the size of the phones themselves. This is not desirable, as users want their mobile phone to fit comfortably in their hand or in a shirt or pants pocket.

As a result, dual-display devices are becoming more popular. With a dual-display device, the mobile phone or tablet can include an open, expanded position where both displays are flush so that the user feels like there is a single integrated display. In a closed, condensed position, both displays are face-to-face so as to protect the displays. In a fully-open position, the dual displays can sit back-to-back so the user needs to flip the device to view the opposing display.”-Microsoft patent application”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

δηλαδή ένα ZTE AXON M που θα τρέχει Windows 10 ή τους ιδιοκτήτες του;;;; χαχαχαχα!!!!

Σταύρος Χρι

Αν τρέχει Full windows 10 τότε δεν θα έχει αντίπαλο σαν συσκευή πουθενά πραγματικά ! Θα μπορείς να κάνεις άπειρα περισσότερα πράγματα από οποιοδήποτε κινητό σήμερα. Το θέμα είναι, πότε, που, και πόσο, θα βγεί στην αγορά…

godys

το εχω ξαναγραψει αν η microsoft αποφασισει να μπει δυναμικα στον χωρο τις κινητης τηλεφωνιας με το λειτουργικο της σε full εκδοση θα εξαφανισει καθε λογης λειτουργικο η τηλ οποιαδηποτες εταιριας. απλα πιστευω οτι επειδη η πιτα πρεπει να ειναι μοιρασμενη δεν θα το κανει οπως πρεπει και ο νοων νοειτω.Προσωπικα εαν βγαλει ενα τετοιο τηλ με full windows οσο και να κανει θα τα χωσω για μπακατελες υπερκοστολογισμενες που τρεχουν android ios δεν εχω δωσει και δεν προκειται ποτε να δωσω πανω απο 300€.

Axel

Μακάρι να βγει και μακάρι να έχει full 10άρια πάνω. Αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα κερδίσει το καταναλωτικό κοινό. Όπως και να το κάνουμε η αληθεια ειναι ότι ο κόσμος στο κινητό θέλει εφαρμογές και ακόμα και φουλ δεκάρια να εχει πάνω δεν θα εχει πολλές εφαρμογές. Συν ότι μέχρι να ξαναπάρουν απόφαση να βγάλουν εφαρμογές θα έχει μείνει και αλλο πίσω στον αγώνα αναπλήρωσης χαμένου εδάφους. Εμείς οι τελευταίοι των μοϊκανών πάντως (χρήστες Windows 10 mobile) το περιμένουμε πως και πως ποιο πολυ από κάθε αλλον και είμαστε σιγουροι ότι θα καλύψει τις ανάγκες μας στο έπακρο

james

Να με συγχωρησετε αλλα δεν το βλεπω να περπαταει για πολλους και διαφορους λογους

ΝΙΚΟΣ

ΑΝ & ΟΠΟΤΕ κυκλοφορήσει κάτι κοντά στα renders θα πάει στους εταιρικούς πελάτες της Microsoft και σίγουρα δεν θα αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών smartphones. Ίσως κάποιοι fan το πάρουν , αλλά έως εκεί. έτσι κ αλλιώς παίρνεις ένα xiaomi, Huawei κλπ και το σετάρεις με τις άπειρες εφαρμογές της msft που υπάρχουν στο google play.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.