Οι φήμες για το θρυλικό Microsoft Surface Phone επέστρεψαν

Microsoft Surface Phone φήμες επέστρεψαν, Οι φήμες για το θρυλικό Microsoft Surface Phone επέστρεψαν

Το Surface Phone… Μια από τις μεγαλύτερες ανεκπλήρωτες υλοποιήσεις στην σύντομη ιστορία των κινητών τηλεφώνων. Θα ήταν η συσκευή που θα έφερνε την Microsoft στο προσκήνιο της σχετικής αγοράς, ως κομμάτι της μεγάλης οικογένειας Surface ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το κινητό όμως δεν επισημοποιήθηκε ποτέ και πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι φήμες για το Surface Phone έχουν κοπάσει. Η ίδια η Microsoft έχει πλέον επιβεβαιώσει πως η πλατφόρμα Windows Phone είναι “νεκρή”, οπότε η κυκλοφορία ενός high-end smartphone από την ίδια έμοιαζε απίθανη. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός κινητού που να λειτουργεί με την πλήρη έκδοση των Windows 10. Σε συνδυασμό μάλιστα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Qualcomm πως η Microsoft θα υποστηρίζει ARM επεξεργαστές της, η ιδέα του μυθικού πλέον Surface Phone θα μπορούσε να επανέλθει στα πλάνα της Αμερικάνικης εταιρείας. Αυτό θα μπορούσαν τουλάχιστον να υποδεικνύουν νεότερες πληροφορίες..!

Ένα δεδομένο που ενδέχεται να υποδεικνύει την επαναφορά του Surface Phone project στα σχέδια της Microsoft ανακαλύφθηκε από τον χρήστη του Twitter WalkingCat, ο οποίος σε ανάρτηση του συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο του Microsoft Store ο οποίος παραπέμπει σε ένα “AppHub”. Μάλιστα, εκείνο περιέχει εφαρμογές για smartphones. Επιπλέον, το link τελειώνει στον αριθμό 8828080. Μπορεί μόνη της η προαναφερθείσα ακολουθία αριθμών να μην σημαίνει τίποτα, όμως στην πραγματικότητα είναι ο τηλεφωνικός αριθμός της Microsoft (001-425-8828080). Ένας σύνδεσμος λοιπόν που παραπέμπει σε εφαρμογές για κινητά, μέσα στο Microsoft Store και τελειώνει στον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας, θα μπορούσε έμμεσα να υποδηλώνει την… μυστική δουλειά στα εργαστήρια της εταιρείας για το Surface Phone.

Η παραπάνω ανάρτηση, σε συνδυασμό με την πατέντα που κατέθεσε η Microsoft (και δημοσιεύτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα) για μια μικρότερη Surface συσκευή που ο χρήστης θα μπορεί να χειριστεί κρατώντας την στα χέρια του, ίσως αναφέρονται στο ίδιο προϊόν, ένα κινητό τηλέφωνο που για πρώτη φορά θα ενσωματώνει πλήρες λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή και θα ακούει στο όνομα Surface Phone. Αν η Microsoft όντως είναι σε θέση να υλοποιήσει την πατέντα της, εφόσον πλέον τα Windows μπορούν να λειτουργήσουν με Qualcomm SoCs, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για την ανακοίνωση του θρυλικού κινητού που ακούμε/γράφουμε εδώ και χρόνια, αλλά δεν είδαμε ποτέ να επισημοποιείται.

Microsoft Surface Phone φήμες επέστρεψαν, Οι φήμες για το θρυλικό Microsoft Surface Phone επέστρεψαν

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
godys

αν οντως υλοποιηση ενα τετοιο προτσεκτ τοτε θα σημανει και το τελος των κινητων με android.

Chris _BMW

@godys

Όχι φίλε μου , αυτό δεν γίνεται να επέλθει ποτε .. Και ο λόγος ειναι απλός και αφορά την απλότητα κ την ευχρηστία για τον μέσο χρήστη . Αυτήν την προσφέρουν ΜΟΝΟ τα mobile os

Το παραπάνω τηλέφωνο -αν υλοποιηθεί – θα ειναι σίγουρα ένα απο τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο επαγγελματικό εργαλείο αφού θα τρέχει κανονικά Windows .
Σίγουρα όμως δεν μπορει για κανένα λόγο να αντικαταστήσει τα επιτυχημένα πλέον mobile os τα οποία πλέον τα περισσότερα πράγματα που ζητάει ο μέσος χρήστης τα κάνουν πιο γρήγορα κ πιο απλα απο τα αντίστοιχα λειτουργικά των PC

ΝΙΚΟΣ

όπως τα λέει ο @Chris_BMW. ΑΝ βγεί, θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία ,όχι ανταγωνιστική προς τα υπάρχοντα smartphones, με ειδικά χαρακτηριστικά , για συγκεκριμένα πράγματα.
Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν θα υπάρξει θέμα για την high end κατηγορία των smartphones, λόγω υψηλής αντίστοιχης τιμής και ενδεχόμενης διττότητας στην χρήση του..
Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις και δε ξέρω εάν έχουν καν νόημα.

ΦΝ

Περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές! Απορώ πως MS έως τώρα δεν έφτιαξε ένα τηλ που να τρέχει την κανονική πλατφόρμα windows …από την mobile με τα κουτάκια που ήταν δύσχρηστη και όχι καλά υποστηριζόμενη!
Ένα τέτοιο τηλ θα ήταν μια καλή επιλογή με windows λειτουργικό. Τώρα για το επαγγελματικό..θα έλεγα όλες οι υπάρχουσες πλατφόρμες κάνουν για επαγελματικά….αφού η πλειοψηφία από βασικές σουίτες προγραμμάτων μπορείς να τις βάλεις. Φυσικά με τα πλήρη windows θα τις έχεις όλες και χωρις θεματα συμβατότητας!

sifis

Και οταν γυρνας σπιτι το συνδεεις σε μια οθονη και ενα πληκτρολογιο και αντικαθιστα και το desc top

ΝΙΚΟΣ

Έχει γίνει η φάση με τις φήμες και τις διαρροές κάτι σαν τον μονόκερο αυτή η συσκευή.

Nickolas

Κατα τη γνώμη μου αν τελικά φτιάξουν κάτι αντίστοιχο, “Smartphone” δε θα είναι σίγουρα. Στην ουσία θα είναι ένας μίνι υπολογιστής με δυνατότητα να παίρνει και τηλέφωνο.

Οι εφαρμογές των smartphone πάλι θα απουσιάζουν και το ποιο πιθανό να τρέχει Windows 10 S ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις και να κατεβάζεις εφαρμογές μόνο από το Store, ίσως σε καμιά high end εκδοχή να το προσφέρουν και με Windows 10 Pro για τους “επαγγελματίες” που το χρειάζονται.

Ότι και να φτιάξουν πάντως δεν το βλέπω να ανακοινώνεται πριν τον Οκτώβριο του 2018 που συνήθως κάνουν τις παρουσιάσεις τους και αυτό για να έχουν προσωρήσει το project Andromeda.

giorgosgek

αυτο και το mclaren, τηλεφωνα μυθοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.