Smartphones

OnePlus 5: Οι χρήστες αναφέρουν πρόβλημα με την οθόνη

Οι πρώτοι κάτοχοι πήραν στα χέρια τους το OnePlus 5, αλλά ξεκίνησαν οι αναφορές για πρόβλημα με την οθόνη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνεις scroll σε κάποια σελίδα ή στο Twitter, οι χρήστες λένε ότι εμφανίζεται το λεγόμενο jelly scrolling effect.

Ουσιαστικά αυτό μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως τρεμόπαιγμα. Για παράδειγμα όταν είσαι στο Twitter κάνοντας scrolling, κάποια από τα περιεχόμενα του feed χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.

Το XDA Developers επικοινώνησε με την OnePlus και επιβεβαιώνεται πως η εταιρεία είναι ενήμερη και διερευνά το πρόβλημα. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη δήλωση, δεν γνωρίζουμε από τι μπορεί να έχει προκληθεί ούτε πως θα διορθωθεί. Στην καλύτερη περίπτωση η διόρθωση μπορεί να γίνει μέσω OTA update.

Όσο για το τι μπορεί να φταίει, υπάρχουν δυο σενάρια. Το ένα λέει ότι δεν έχει γίνει σωστός συγχρονισμός στο frame rate σε σχέση με το refresh rate της οθόνης, και το άλλο ότι το panel της οθόνης έχει τοποθετηθεί ανάποδα.

Αναμένουμε να δούμε μέσα στις επόμενες μέρες την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το “scrolling effect” του OnePlus 5.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο φαινόμενο (στο 8:15):

Πηγή: 1,2,3

Σχόλια

  • Ευλογημένοι οι πρώτοι beta testers. Προσφέρουν κοινωνικό έργο. Quality control πλεον δε βλέπω να υπάρχει οπότε αναλαμβάνουν οι πρώτοι αγοραστές.

  • Γι' αυτό λέμε συνέχεια ποτέ από τις πρώτες παρτίδες για καμία συσκευή, καμίας εταιρείας. Μηδενός εξαιρουμένης. Κανόνας..

  • Oneplus 5 εδω και 3 μέρες και αυτό το πρόβλημα που λένε ότι υπάρχει εγώ δεν το βλέπω πουθενά

  • Tivot δεν χρειάζεται να έχεις ειρωνεία φίλε. Και όχι δεν το κρατάω ανάποδα. Μια χαρά δουλεύει το κινητό και σε πληροφορώ πάει σφαίρα

  • Το οτι παει σφαιρα δεν αμφιβαλλει κανεις. Αλλωστε δεν επηρεαζει πουθενα στην ταχυτητα το συγκεκριμενο bug. Απλα στην οθονη οταν κανεις κυλιση τα πανω εικονιδια η τα κατω ειναι σαν να "διαβαζονται" απο την οθονη καπως αργοπορημενα και εχει προφανως καποιο effect ολο αυτο που φαινεται ασχημα στο ματι αν το παρατηρησεις.

  • Vai εγώ δεν έχω αυτό το θέμα. Το κινητό μια χαρά scrol έχει. Τώρα αν κάποιες παρτίδες έχουν αυτό το θέμα δεν ξέρω τι να σας πω. Πιστεύω αν δεν διορθωθεί με κάποιο upadate τότε η oneplus θα κάνει ανάκληση συσκευών.

  • δεν έχουνε όλα τα 1+5 αυτό το πρόβλημα.. αλλά και αυτά που έχουνε θα διορθωθεί με update
    εδώ η samsung με εμπειρία και είχε κόκκινες οθόνες σε μερικά μοντέλα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.