OnePlus 7 Pro: Άντεξε 30 λεπτά κάτω από το νερό κι ας μην έχει πιστοποίηση IP [βίντεο]

To OnePlus 7 Pro παρουσιάστηκε πριν μόλις δύο ημέρες, με την εταιρεία να δίνει έμφαση σε αρκετά χαρακτηριστικά της συσκευής εκτός από την αντοχή της στο νερό. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι λογικό, διότι η OnePlus είχε δηλώσει ότι οι συσκευές της δεν έχουν IP rating διότι κοστίζει και αυξάνει την τιμή του smartphone.

Πέραν όλων αυτών, η OnePlus είχε πει ότι τα OnePlus 7 είναι ανθεκτικά στο νερό κι ας μην έχουν πιστοποιήσει IP, τονίζοντας έμμεσα ότι δεν είναι να πάει κανείς για κολύμπι με τη συσκευή στο χέρι.

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 Pro: Άντεξε 30 λεπτά κάτω από το νερό κι ας μην έχει πιστοποίηση IP [βίντεο]

Έχοντας αυτά κατά νου, με την κυκλοφορία των smartphones μερικοί YouTubers αποφάσισαν να διακινδυνεύσουν τη συσκευή που έχουν στα χέρια τους και να δοκιμάσουν πόσο αντέχει στο νερό.

Ο Matthew Moniz και ο Dave 2D βούτηξαν τα OnePlus 7 Pro σε δοχεία με νερό. Ο Moniz διατήρησε βυθισμένη τη συσκευή για 30 λεπτά, ενώ ο Dave την άφησε μόνο για 16 λεπτά.

Και στις δύο δοκιμές το OnePlus 7 Pro επέζησε χωρίς αισθητή ζημιά από το νερό. Οι κάμερες και η οθόνη δεν εμφάνισαν καμία εμφανή βλάβη, ενώ τα ηχεία παρουσίασαν μικρή παραμόρφωση στον ήχο.

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 Pro: Άντεξε 30 λεπτά κάτω από το νερό κι ας μην έχει πιστοποίηση IP [βίντεο]

Εννοείται πώς αυτό δεν σημαίνει άμεσα ότι θα μπορούμε να κάνουμε μπάνιο με τη συσκευή ή ότι θα την πάρουμε μαζί μας στην κατάδυση. Όμως, σίγουρα δεν χρειάζεται να τρέμει το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που πέφτει μία σταγόνα νερό πάνω στο τηλέφωνο ή τύχει να πέσει σε καμία λακούβα με νερά. Απλώς παίρνουμε το OnePlus 7 Pro στα χέρια μας, και το στεγνώνουμε με μία πετσέτα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακ

Μάλιστα δεν έχει πιστοποίηση γιατί αυξάνει την τιμή που είναι ήδη 800 ευρώ. Σε αυτή την τιμή απαιτώ να έχει πιστοποίηση…..

kostas

με αυτα τα specs ολα τα κινητα εχουν αρχικη τιμη 1000 ευρω.στα 800 με 12gb ram και 256GB αποθηκευτικο χωρο ΟΧΙ να μην απαιτεις.Αν απαιτεις πιστοποιηση πανε δωσε 1000 ευρω

Nick

Απαιτειται σε αυτα τα λεφτα πιστοποιηση και πιστοποιηση δεν υπαρχει παροτι ειναι αδιαβροχο για να μην καλυφθουν εγγυησεις σε περιπτωση που βραχει και προκληθουν ζημιες..

kostas

αν ομως το κινητο πηγαινε απο τα 800 στα 900 θα λεγατε οτι ειναι πολλα τα λεφτα.ψαξε με αυτα τα specs σε αυτα τα λεφτα ενα κινητο που να αξιζει και πες μου.μιλαμε παντα για τιμες ευρωπης και οχι κινας.ειτε ειναι το απλο 7 ειτε το pro,βρες μου κατι αντιστοιχο

Μακ

Έτσι… Πληρώνει όμως τον downey junior για διαφήμιση… Ναι το απαιτώ και μην ξεχνάς ότι το pro έχει και έκδοση με 8 giga πιο ακριβή από s10+

tsalikis11

Αν απαιτείς εσύ τότε απαιτούν και αυτοί τα 1000+ €
Αν δεν θέλεις να δώσεις 750€ για την καλύτερη οθόνη τον καλύτερο επεξεργαστή και 8gb ram υπάρχουν και άλλα κινητά με 300-400€ . Δεν σας ανάγκασε η OP να το πάρετε αλλά μην λέει ο καθένας ότι να ναι εδώ μέσα .

Νικος

Βλεπω και τα κινητα που εχουν πιστοποιηση…Αν παθουν κατι απο το νερο απλα δεν σε καλυβει η εγγυηση..Οποτε να την Χ……Ω την πιστοποιηση ολων αυτων που την δινουν…Τουλαχιστο να σε καλυψει η εγγυηση να πω οκ αλλα εφοσον δεν,τοτε πιο το νοημα αν εχει η δεν εχει πιστοποιηση μια συσκευη???

Greg

Όταν μια εταιρία σε κάποιο κινητό της έχει πάρει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP σου δίνει εγγύηση και σε καλύπτουν κάτω υπό ορισμένες συνθήκες, δεν σε καλύπτει για να το πάρεις εσύ και πας για κατάδυση στα 50 μέτρα, σου δίνει εγγύηση για την περίπτωση που σου πέσει ένα ποτήρι νερό στο τραπέζι και το νερό χυθεί επάνω στο κινητό, ή αν μιλάς στο τηλέφωνο και βρέχει και σου χαλάσει τότε ναι σε καλύπτει πλήρως η εγγύηση, το ότι έχει ένα κινητό πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης δεν σημαίνει ότι είναι για να το πάρεις μαζί σου την ώρα που κάνεις μπάνιο στην θάλασσα, στην πισίνα, ή ότι μπορείς να το πλύνεις με τρίλετ για να πιάτα… Η OnePlus ξεκάθαρα επέλεξε να μην πάρει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP για να γλυτώσει από της αποστολές κινητών για επισκευή και αντικατάσταση που πιθανώς θα είχε, ειδικά μια εταιρία σαν την OnePlus που δεν έχει φυσικό κατάστημα και φυσικό σέρβις και πρέπει όλα να στέλνονται με κούριερ σε Πολωνία, Κίνα κλπ πράγμα που το τελικό κόστος θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Denis Thomas

Η Sony τα καλύπτει

Denis Thomas

Μπορεί μεσα στο τηλέφωνο να έχει μπει νερό, απλά να μην εχει βραχυκυκλωσει τίποτα ακόμα.

Ορισμένες φορές η διάβρωση δεν γίνετε άμεσα και παίρνει ακόμα και μήνες. Πέρα απο αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάζουμε τις ηλεκτρικές συσκευές μας στο νερό, είτε έχουν πιστοποίηση είτε όχι.
Η πιστοποίηση είναι μια προστασία και οχι ενα feature να παίζουμε με το νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.