Smartphones

Η Oppo θα κυκλοφορήσει το δικό της SoC το 2024

Η Oppo έχει ήδη το δικό της NPU MariSilicon X και ένα τσιπ συνδεσιμότητας που ονομάζεται MariSilicon Y, αλλά ακόμα της λείπει ένα πραγματικό SoC (system on a chip).

Μιλώντας σε ένα φόρουμ ξένων επενδύσεων στο Hsinchu της Ταϊβάν, στέλεχος της Μediatek δήλωσε πως η Oppo θέλει να έχει ένα αληθινό chipset για να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Ένας insider δήλωσε πως η κατασκευή του chip είναι σε εξέλιξη και θα κυκλοφορήσει το 2024. Πιο συγκεκριμένα, διαδικασία σχεδιασμού για ολοκληρωμένα κυκλώματα φέρεται να έχει ήδη ολοκληρωθεί και το προϊόν να είναι έτοιμο για αποστολή στην κατασκευή.

H πόλη της Ταϊβάν όπου διαδραματίζεται το συνέδριο είναι η έδρα της TSMC επομένως είναι πιθανό να δούμε την κατασκευάστρια εταιρεία chip να συνεργάζεται με την Oppo.

Προηγούμενες αναφορές ήδη αποκάλυψαν ότι η Oppo επένδυσε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια CNY (περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) στη δημιουργία κέντρων σχεδιασμού IC σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου, του Shenzhen και της Σαγκάης.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.