Smartphones

Πάνω από το 70% των iPhone 14 χρησιμοποιούν Samsung OLED

Η Samsung Display είναι ο κυρίαρχος “παίκτης” στην αγορά οθονών OLED και ένας από τους κύριους λόγους είναι η απόφαση της Apple να χρησιμοποιήσει πάνελ για τα iPhone 14 της.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η Samsung πρόκειται να προμηθεύσει πάνω από το 70% των OLED για τις συσκευές iPhone 14 με τα κανονικά πάνελ τους και τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max με το LTPO τους οθόνες. Η Αpple σχεδιάζει να κατασκευάσει 120 εκατομμύρια μονάδες της τελευταίας κύριας σειράς της. Από αυτά, τουλάχιστον 80 εκατομμύρια θα έχουν πάνελ Samsung, 20+ εκατομμύρια θα χρησιμοποιούν οθόνη από την LG Display και περίπου 6 εκατομμύρια είναι για την BOE. Ο προμηθευτής για τις υπόλοιπες μονάδες δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι η Samsung και η LG Display παρέχουν πάνελ και για τις τέσσερις εκδόσεις του iPhone 14. Από τις 80 εκατομμύρια μονάδες, η Samsung Display αναμένει ότι πάνω από 60 εκατομμύρια από αυτές θα είναι για τα μοντέλα Pro, καθώς αυτές είναι οι εκδόσεις που αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο.

Η LG Display φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα στη γραμμή παραγωγής, επιτρέποντας στον συνεργάτη της Κορεάτη κατασκευαστή να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο.

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.