Το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone κυκλοφορεί… φέτος!

Παρουσιάστηκε το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone και είναι δημιούργημα της ταϊβανέζικης εταιρείας Polytron Technologies η οποία ανακοίνωσε ότι ευελπιστεί να το διαθέσει στην αγορά στα τέλη του 2013! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας δεν έχουν γίνει γνωστά μπορείτε όμως μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες να διακρίνετε τμήματα του κινητού.

Θα αγοράζατε ένα εξολοκλήρου διαφανές smartphone ή θα πηγαίνατε σε κάτι… εύκαπτο;

Πηγή

Kudos to Wonka

Επεξεργάστηκε την 17 Φεβρουαρίου 2013 17:15

Σχόλια

  • Ας περιμένουμε να δούμε βίντεο με την παρουσίαση του συγκεκριμένου κινητού και μετά να πούμε την γνώμη μας

  • Του λείπει η μητρική...

    Ούτε επεξεργαστη βλέπω, ούτε μνήμες, ούτε η οθόνη θα ειναι διαφανή, ουτε η μπαταρια. Δεν υπάρχουν τέτοια εξαρτήματα. Διαφανο θα ειναι το πλαισιο γύρω γύρω.

  • Η τεχνολογία υπάρχει, η εφαρμογή τους σε smartphone θα πάρει 4 με 5 χρόνια τουλάχιστον. Πρέπει να τελειοποιηθούν πρώτα οι εύκαμπτες διαφανείς μπαταρίες καθώς και κάποια άλλα υλικά όπως οι θύρες hdmi πχ που μπορούν να καταργηθούν και να αντικατασταθούν με wireless. Είναι θέμα χρόνου πιστεύω να δούμε εύκαμπτα και διαφανή μαζί smartphones "αλλά" χωρίς οπτικά μέσα. Εγώ βλέπω το μέλλον (σε 20 χρονια) των συσκευών αυτών σε μια γυάλινη πλακέτα.

  • τι λετε για ενα απλο ταπεινο κανονικο τηλεφωνακι με full hd οθονουλα 4.5 ιντσες τετραπυρηνο α15 2 γιγα ραμ μεγαλη μπαταρια και ομορφο περιβλημα;; ουτε διαφανα ουτε ευλυγιστα ουτε τιποτα.

  • Θα περιμένω να το δω όταν ανακοινωθεί για να πω ακριβώς την γνώμη μου. Προς το παρόν μόνο στην ιδέα και λίγο επιρρεαζομενος από την φωτογραφία, το θεωρώ εντελώς ανούσιο και απλά μια επίδειξη για να πουν όλοι "αχ κοιτάξτε τι φτιάξανε οι άνθρωποι! Διαφανές κινητό, ουαου!!!" και φυσικά να πάρουν την πρωτιά... Ελπίζω να με διαψεύσουν και να έχει κάποια χρησιμότητα και όχι να είναι απλά κίνηση επιδειξιομανίας!!

    Κινητά με εύκαμπτες οθόνες θέλουμε!! Για να έχουμε ένα 5ιντσο smartphone και με ένα ξεδίπλωμα, στο μπαμ να γίνεται tablet. Αυτό θα πει πρωτοπορία και θα έχει και κάποια ουσία. Αργότερα ας έρθουν και τα διάφανα smartphones και μακάρι να είναι κι αυτά εύκαμπτα.

  • πω πω γκρίνια, μηπως να θελετε να δειτε και unboxing? Αποτελέσματα έρευνας είναι και η υπόσχεση ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο.

  • Έχει πολλά τέτοια διάφανα κινητά στο video club της γειτονιάς μου.
    Αυτός που δουλεύει εκει, τους βάζει μέσα τα εξώφυλλα από ταινίες για να τα τα παίρνει ο κόσμος και να νοικιάζει το αντίστοιχο dvd!!!!!!

  • Γιατι να πληρωσω κατι αορατο??σε γυαλινο τραπεζι.θελω να βλεπω την μαυρη οθοναρα sony z(10)

  • Πως είναι δυνατόν να παρουσιάσετε τέτοια είδηση ως αληθινή;
    Επεσε κατακόρυφα η εκτίμηση που είχα για το techblog. Κρίμα.
    Πηγαίνετε στο site της polytron technologies. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    • Μάρκος, Εμείς τα γραφόμενά μας τα υποστηρίζουμε με συγκεκριμένες πηγές. Εσύ?

      "Serena Chen, Deputy Manager of Polytron technologies, Inc. displays the prototype of a transparent cellphone in Taoyuan City, northern Taiwan, on Jan 21, 2013. Polytron is reportedly hoping that the phone will be on the market by the end of 2013. [Photo/CFP]"
      https://usa.chinadaily.com.cn/china/2013-01/23/content_16162509.htm

  • Πρωτο θεμα: Αυτο που βλεπουμε στην φωτογραφια ειναι απλα ενα πρωτοτυπο σχεδιο ενος smartphone το οποιο και προφανως δεν θα ειναι ετσι. Ας μην βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασματα, μπορει απλα να ειναι μια καινοτομια η οποια θα προσφερει κατι ή απλα μπορει να ειναι μια ακομα αχρηστη <>

    Δευτερο θεμα: Κυριε @Μαρκο πραγματικα δεν γνωριζω ποιο ειναι το προβλημα που ταλανιζει το μυαλο σας??? Αν εχετε προβλημα με το αρθρο ή τον συντακτη να του στειλετε ενα μνμ, δημοσια δεν υπαρχει λογος να προσβαλει κανεις κανεναν.

  • @Κώστας Βλαχάκης

    Κύριε Βλαχάκη,

    Πράγματι, το σχόλιό μου είναι υπερβολικό και ανακαλώ. Όμως δώστε βάση στα παρακάτω.

    Η είδηση που μεταδίδετε στο blog σας, υπάρχει μόνο στο link που μου δώσατε. Όλα τα άλλα ειναι αναμεταδώσεις copy/paste από το Chinadaily.com και μάλιστα σε minor blogs. Η είδηση δεν υπάρχει σε κανένα από τα μεγάλα tech blogs, ειδησιογραφικά πρακτορεία, και το κυριότερο, δεν υπάρχει καν στο site της Polytron! Δεν το αναφέρουν καν, ούτε αν ψάξεις στο search της σελίδας τους.

    Μου φαίνεται περίεργο που η ίδια η εταιρία που ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να παρουσιάσει το πρώτο διάφανο smartphone στον κόσμο, να μην έχει καν μια φωτογραφία, ή έστω δυο λέξεις για το γεγονός.

    Η κυρία Chan επίσης, σε ποιο event παρουσίασε το πρωτότυπο; Αν όχι σε event, σε ποιο περιοδικό; Το παρουσίασε λέει στην Taoyuan City. Που; Στα McDonald's; Στο μετρό; Που στην Taoyuan City; Καταλαβαίνετε την δυσπιστία μου.

    Οι φωτογραφίες δε, είναι τουλάχιστον αστείες. Ένα κομμάτι γυαλί, ή πλαστικό, στο οποίο δεν φαίνονται καν τα ολοκληρωμένα κυκλώματα του επεξεργαστή, οι μνήμες κλπ που δε γίνεται να είναι διάφανες. Πως λειτουργεί αυτό το πράμμα; Διαφωτίστε με. Όλα τα διάφανα displays που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα, υποστηρίζονται από κάτω με αδιάφανο κομμάτι που περιέχει τα υπόλοιπα εξαρτήματα.
    https://www.tomshardware.com/news/IFA-2012-UD22B-NL22B-square-display-transparent-display,17247.html
    https://www.youtube.com/watch?v=khRHgmFpoRE
    https://www.youtube.com/watch?v=eba9AxfH3Fg
    Εκτός αν η εταιρία είναι πιο μπροστά και από τη Samsung στις οθόνες.

    Γι αυτό πιστεύω ότι η είδηση ή είναι φουσκωμένη για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ή είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ανακριβής.

    Το πιθανότερο, για εμένα πάντα, είναι να ετοιμάζουν διάφανο display που θα χρησιμοποιηθεί σε κινητά, που στο κάτω κάτω είναι και η δουλειά της εταιρίας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή κινητών συσκευών αλλά με display και τζάμια διαφόρων ειδών. ("Polytron is an architectural glass company with the capability to supply high quality Privacy Glass (Switchable Glass), LED Glass, Laser Glass, Moving Display Glass, and Polyflush Glass")

    Βέβαια, ούτε καν αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

    Σε αντίθεση με όλα αυτά, οι flexible οθόνες παρουσιάστηκαν επίσημα, τις είδαμε, υπάρχουν βίντεο και επίσημες ανακοινώσεις.

    Γι'αυτό αντέδρασα κάπως απότομα μεν, αλλά πιστεύω δικαιολογημένα δε.

    Με εκτίμηση,

    Μάρκος

  • Εγώ πάντως το βρήκα πιο πολύ χιουμοριστικό το άρθρο παρά ενημερωτικό, γι' αυτό καλό είναι να μη τα παίρνουμε όλα μετρητής. Και οι δύο έχετε τα δίκια σας βέβαια.

    Από τις φωτό, πιο πολύ φαίνεται να δίνουν βάση στο ότι το κινητό έχει 2 οθόνες που δεν αλληλοεπηρεάζονται πολύ, από τη μια φαίνεται το "0" καθαρά και από την άλλη το "1" καθαρά και αυτό, παρά στο ότι είναι όλο το πλαίσιο διαφανές. Αυτή είναι η καινοτομία που θέλουν να δείξουν πιστεύω.

  • Μαρκος, το ότι δεν το αναφέρουν μεγάλα τεχνολογικά sites τους εξωτερικού όπως σχολιάζεις για μένα προσωπικά δεν επιβεβαιώνει ή όχι κάτι μιας και αρκετές από τις ειδήσεις που δημοσιεύουν αυτά όπως και το Techblog στηρίζονται σε φήμες και "πληροφορίες" που δεν επιβεβαιώνονται πάντα. Οπότε, τι κάνεις? Διάβάζεις την είδηση, βάζεις και λίγo αλατάκι και προχωράς. Δεν εξαντλείς την αυστηρότητά σου για το αν έπρεπε και πως θα ήταν το σωστό να δημοσιευτεί αυτή.

    Εγώ αισθάνομαι πολύ καλά με τον τρόπο που διατυπώνω την είδηση με βάση τις πηγές που παραθέτω.

  • Δε νομιζω να αγοραζα διαφανο smartphone. Παντως νομιζω οτι εχει βγει κατι αντιστοιχο, ισως με κατωτερου επιπέδου χαρακτηριστικα απο τη docomo. Ειχα δει καποιο βίντεο με το κυβο του ρουμπικ που χρησιμοποιουσαν και τα 2 χερια στην μπροατα και πισω πλευρα του κινητου. Ισως δεν ειναι τοσο μακρια η κατασκευη τους.

  • Πέδες...η φωτογραφία είναι αληθινή...αλλά το κινητό που δείχνει είναι πλαστικούρα η οποία δεν έχει καμία λειτουργία...απλός μας δείχνουν μία εικόνα ώστε να καταλάβουμε το πως 8α ναι στο περίπου...

  • @Κώστας Βλαχάκης Κύριε Βλαχάκη, δεν θα επανερχόμουν στο θέμα, αλλά μια και μου στείλετε την είδηση του the verge οφείλω να απαντήσω.
    Είδα την είδηση, άλλα επίσης είδα και το βίντεο που ανέβασε το Verge.
    Στο σχόλιό μου σας έγραψα:"Όλα τα διάφανα displays που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα, υποστηρίζονται από κάτω με αδιάφανο κομμάτι που περιέχει τα υπόλοιπα εξαρτήματα."
    Δείτε τι λέει στο βίντεο ο δημοσιογράφος. Ότι στο μέλλον η Polytron θα καλύψει το κάτω μέρος όπου θα βρίσκεται και η μπαταρία διότι δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξει διάφανη μπαταρία ούτε κατά διάνοια.
    Τέτοια πρωτότυπα έχουμε δει και από τη Samsung, σας έχω στείλει και τα σχετικά βίντεο στο προηγούμενο σχόλιο μου.
    Το τελικό προϊόν λοιπόν, ουδέ μια σχέση έχει με διάφανο τηλέφωνο όπως δηλώνει ο τίτλος όσων το έχουν παρουσιάσει, αλλά με διάφανο top του smartphone.
    Για εμένα με λίγα λόγια, πρόκειται για πολύ κακό για το τίποτα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.