Πως να ενεργοποιήσεις το 5G στο smartphone σου [Βήμα-βήμα]

, Πως να ενεργοποιήσεις το 5G στο smartphone σου [Βήμα-βήμα]

Έχεις 5G smartphone που έχει πιστοποίηση από την COSMOTE, έχεις δωρεάν 5G mobile internet με τις νέες υπερταχύτητες 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δράμα, Γιαννιτσά, Νάουσα, Ξάνθη, Σέρρες, Ηγουμενίτσα και Μυτιλήνη.

Ενεργοποιήστε το 5G στο συμβατό σας smartphone. Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα-βήμα.

Samsung 5G smartphones

Ρυθμίσεις -> Συνδέσεις -> Δίκτυο Κινητής Τηλεφωνίας -> Λειτουργία δικτύου -> Επιλέγουμε “5G/4G/3G/2G (αυτόματη σύνδεση)

Xiaomi 5G smartphones

Μενού ρυθμίσεων -> SIM card & mobile networks -> Preferred Network Type -> Επιλέγουμε Prefer 5G

iPhone 12 5G smartphones

Μενού των ρυθμίσεων -> Mobile Data -> Mobile Data Options -> Voice & Data -> Επιλέγουμε 5G

Δωρεάν 5G mobile data

Xριστουγεννιάτικη προσφορά της COSMOTE με δωρεάν data για όλους και φυσικά 5G μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή έως και τις 6 Ιανουαρίου 2021 (23.59) και αφορά όλους τους συνδρομητές κινητής (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή COSMOΚΑΡΤΑ & WHAT’S UP). Η διάρκεια της προσφοράς είναι 10 μέρες από την ημέρα ενεργοποίησης.

Ακολουθεί η λίστα με τις πιστοποιημένες από την COSMOTE συσκευές 5G.

COSMOTE 5G smartphones
Μπορώ να απενεργοποιήσω το 5G;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς συμβατή συσκευή και δεν θέλεις να έχεις πρόσβαση στο 5G, έχεις την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις την πρόσβαση 5G μέσα από το μενού της συσκευής σου (Ρυθμίσεις Δικτύου). Ανά πάσα στιγμή να στείλεις δωρεάν SMS με λεκτικό 5G END στο 1333.

Δίκτυο COSMOTE 5G

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G smartphone που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE.

Τεχνολογία 5G

Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις καθημερινά αυξανόμενες τεχνολογικά απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

απο πότε είναι διαθέσιμο το 5G και δεν το ξέραμε?

alkiviadis pausanias

Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το εγκενιασε ο Μητσοτάκης κσνοντας βιντεοκληση

tzach

Τι σημαίνει πιστοποιημένες συσκευές; Δηλαδή αν δεν πιστοποιηθεί μια συσκευή από την Cosmote δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του 5g;

Παναγιώτης γ.

Εννοεί φίλε μου τίς συσκευές που πουλάει το eshop τις cosmote τόσο απλά.κατα τα άλλα δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές.σταδιακα θα προστεθούν και άλλες.. πιάσε το αυγό και κουρευτο…τα χάλια μας ..

exthros

Vodafone ξερουμε ποτε?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πριν μερικές ημέρες, ο Πρόεδρος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, είπε πως θα αρχίσει το 5G από τον Ιανουάριο. Υπάρχουν σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο.

Last edited 3 years πριν by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Προσωπικά, διάβασα αυτό το παρακάτω άρθρο, στο οποίο ο Πρόεδρος της Vodafone λέει ότι το 5G θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021: https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2056945/mproymidhs-h-vodafone-etoimh-gia-to-5g-poy-tha-all.html

Last edited 3 years πριν by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μάλιστα, κατάλαβα… Ευχαριστώ για την απάντηση!

Last edited 3 years πριν by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Exthros

Ευχαριστω για τις απαντηςεις σας. Αρα η βονταφον τελευταια κ καταιδρωμενη.

Σταμάτης Καλλιγέρης

Το νησί της Λέσβου, όχι Μυτιλήνης!!!!! Επιτέλους!!!!!

Mike

Σωστό….η Μυτιλήνη είναι πόλη του νησιού. 

Βασίλης

Στην γεωγραφία, μηδέν.

Oh hi Mark

Κωστα Βλαχακη, απο την ημερα που αλλαξες το layout στο techblog διακρινω τεραστια προοδο στις δημοσιευσεις. Χιλια μπραβο. Και για τις δημοσκοπησεις που βαζετε μια στο τοσο, αλλα και για ποστ οπως το παραπανω που μπορει να τσιμπησει πολυ νεο κοινο μεσο αναζητησεων της google. Ευγε!!! <3

Oh hi Mark

Good to know, αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται αλλαγη, ειναι ηδη πολυ καλο και προηγμενο!

Χρήστος

Κώστα το Huawei P40 Pro δεν μπορεί να δεχτεί 5G? Δεν το χεις στη λίστα

Σπύρος

Τι εννοούμε πιστοποιημένες συσκευές;
Θα είναι συσκευές που πουλάει αποκλειστικά η Cosmote ή αφορά και συσκευές που πωλούνται και εκτός Cosmote;

Παναγιώτης γ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει.. είναι κρίμα νά έχεις επενδύσει σέ μία συσκευή 5g .. δίνοντας 1000 ευρώ και νά μήν μπορείς νά την χρησιμοποιήσεις.

Παναγιώτης γ.

Και επίσης να μια καλή ευκαιρία για την Vodafone να ξεχωρίσει αφού θα ξεκινήσει την διάθεση τόν καινούργιο χρόνο από τις άλλες εταιρείες δίνοντας το σε όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνο εάν έχουν προμηθευτεί συσκευή 5g από το eshop .. όπως έγινε με το 4g και στην ουσία νά κερδίσει νέο πελατολόγιο..

Βαγγέλης

Καλημέρα. Τι γίνεται με τις συσκευές που είναι συμβατές αλλά έχουν έρθει από το εξωτερικό; Έχω ένα S20 ultra 5g και δεν το αναγνωρίζει η Cosmote.

Ovelix

Στο Smartphone σου δίνουν 5G για να ανεβάζεις γρήγορα τις φωτογραφίες στο instagram και στο σπίτι έχουμε από το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη… Προσωπικά είμαι στον Cosmote 5 χρόνια και για κάποιον λόγο τα τελευταία 2 χρόνια από τα 14-15Mbps με έριξαν στα 11-12Mbps. Σε αυτήν την χώρα είμαστε ή του ύψους ή του βάθους.

Μαρία

Καλησπέρα, που μπορώ να απευθυνθώ για να ενημερωθώ υπεύθυνα για τις επιπτώσεις του 5g στην εγκεφαλική λειτουργία; Με ενδιαφέρει να λάβω μια υπευθυνη απάντηση απο κάποιο φορέα μια που έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και το μόνο που βρίσκω είναι είτε άρθρα που εκθιάζουν το 5g είτε άρθρα που το παρουσιάζουν σαν το τέλος του κόσμου. Γνωρίζετε ποιός φορέας στην Ελλάδα μπορεί να δώσει μια τέτοια απάντηση;

Μαρία

σας ευχαριστώ πολύ , καλημέρα

Νάσος

θα γίνει το 5g cosmoτε συμβατο για καθε συσκευη 5g ομως?δηλαδη εγω που εχω Sony Xperia?

Last edited 3 years πριν by Νάσος
Tas

Γνωριζει κάποιος αν χρειάζεται αλλαγή κάρτας σιμ για το 5g?έχω σχετικά καινούργια σιμ 6 μηνών.εξ.πελατων wind που πήρα…δε ξέρουν ακόμα!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.