Qualcomm 3D Sonic Max: Ultrasonic fingerprint αναγνωρίζει δύο αποτυπώματα ταυτόχρονα

3D Sonic Max, Qualcomm 3D Sonic Max: Ultrasonic fingerprint αναγνωρίζει δύο αποτυπώματα ταυτόχρονα

Η Qualcomm, μαζί με τους νέους Snapdragon 865, 765 και 765G, ανακοίνωσε και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων 3D Sonic Max. Ο συγκεκριμένος ultrasonic fingerprint scanner είναι ο διάδοχος του περσινού 3D Sonic Sensor, και διαθέτει κάποιες ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις.

Χαρακτηριστικά

Ο Qualcomm 3D Sonic Max είναι 17 φορές μεγαλύτερος από τον προκάτοχό του, αυτό σημαίνει ότι προσφέρει περισσότερη επιφάνεια για την εφαρμογή και την ανάγνωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επιπλέον, ο νέος αισθητήρας είναι σε θέση να διαβάζει δύο δακτυλικά αποτυπώματα ταυτόχρονα.

3D Sonic Max, Qualcomm 3D Sonic Max: Ultrasonic fingerprint αναγνωρίζει δύο αποτυπώματα ταυτόχρονα

Κάποιοι υποθέτουν ότι η ταυτόχρονη χρήση δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο. Η εταιρεία δεν εξήγησε πώς και γιατί οδηγήθηκε στον σχεδιασμό ενός αισθητήρα με τέτοια δυνατότητα. Επιπλέον, η Qualcomm ανέφερε ότι ο αισθητήρας είναι πολύ πιο γρήγορος από τον προκάτοχό και πιο εύκολος στη χρήση.

Τα πρώτα smartphones

Η εταιρεία δεν ανέφερε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά τον 3D Sonic Max. Επίσης, σε αντίθεση με τους Snapdragon 865, 765 και 765G – όπου αρκετοί κατασκευαστές ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν smartphones που θα τους διαθέτουν – καμία εταιρεία δεν δήλωσε πως θα κυκλοφορήσει σύντομα κάποιο τηλέφωνο με τον νέο αισθητήρα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν φήμες ότι τα επερχόμενα Samsung Galaxy S11, καθώς και τα Google Pixel 5 θα είναι εξοπλισμένα με τον 3D Sonic Max. Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές είναι πολύ πιθανό ένα από τα iPhone 2020 να διαθέτει τον νέο ultrasonic fingerprint scanner της Qualcomm.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».