Qualcomm, Θα εστιάσει στην Κίνα και στα low-end κινητά το 2014

Η Qualcomm, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chips για smartphones, ανακοίνωσε ότι οι ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις των low-end και mid-range κινητών θα μειώσουν την ανάπτυξη της κορυφαίας σειράς chips της εταιρείας την ερχόμενη χρονιά.

Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, η Qualcomm ανακοίνωσε $6,48 δισεκατομμύρια σε πωλήσεις, που σημαίνει αύξηση 33% σε σχέση με την περσινή χρονιά, και 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν το $1,5 δισεκατομμύριο, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με πέρυσι αλλά μειωμένα κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αν και η Qualcomm απολαμβάνει ετήσια αύξηση στον τζίρο 25%, για την επόμενη χρονιά προβλέπεται το ποσοστό αύξησης του τζίρου να κυμανθεί μεταξύ 5% έως 11% λόγω της αύξησης που αναμένεται να σημειώσουν οι πωλήσεις των κινητών που ανήκουν στις κατηγορίες low-end και mid-range.

Επιπλέον επειδή στην αγορά της Κίνας πωλούνται όλο και περισσότερα LTE κινητά, λόγω της ενεργοποίησης των υποδομών του είδους, η Qualcomm πιστεύει ότι η συγκεκριμένη αγορά θα είναι από τις σπουδαιότερες του χρόνου. Η εταιρεία θα εστιάσει περισσότερο στην αγορά της Κίνας και στα low-end κινητά το 2014, παρά στις high-end συσκευές και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε και θα παρουσιάζει λιγότερο συχνά chips στο μέλλον.

O Paul Jacobs, CEO της Qualcomm δήλωσε: “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να επικεντρωθούμε εκεί που υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης. Επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στο low-end τμήμα της αγοράς”.

Σε άλλα νέα που αφορούν στην Qualcomm, ο Paul Jacobs, CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία της BlackBerry, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τώρα που βρήκαν άλλον τρόπο χρηματοδότησης. Παρόλα αυτά είπε ότι η εταιρεία του περιμένει να δει προς τα που θα βαδίσει η BlackBerry.

Qualcomm focus China and low end smartphones, Qualcomm, Θα εστιάσει στην Κίνα και στα low-end κινητά το 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.