Qualcomm: Νούμερο ένα προτεραιότητα η κυκλοφορία του πρώτου 5G iPhone

5G iPhone, Qualcomm: Νούμερο ένα προτεραιότητα η κυκλοφορία του πρώτου 5G iPhone

Ο πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon, παρευρέθηκε στην Snapdragon Tech Summit 2019, όπως ήταν φυσικό, και δήλωσε ότι η εταιρεία του σε συνεργασία με την Apple εργάζονται πυρετωδώς για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη κυκλοφορία του πρώτου 5G iPhone.

Τα σχέδια των δύο εταιρειών

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Cristiano Amon, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την Qualcomm και την Apple η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και κυκλοφορίας του πρώτο 5G iPhone, όσο πιο άμεσα γίνεται.

Ο ίδιος τόνισε ότι, δεδομένης της ανάγκης να βγει το smartphone την κατάλληλη στιγμή στην αγορά, το πρώτο 5G iPhone θα διαθέτει το modem της Qualcomm, αλλά ενδεχομένως όχι όλο το RF front end της εταιρείας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα RF front end περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία ενός κυκλώματος από την κεραία του δέκτη μέχρι και τον μίκτη, και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του σήματος από διάφορα δίκτυα.

Η Qualcomm έχει αποκαλέσει το τελευταίο της Snapdragon modem ως “modem-RF system”, αυτό σημαίνει ότι η επίτευξη του κατάλληλου σήματος απαιτεί τη χρήση των RF front end εξαρτημάτων της εταιρείας.

Αντιθέτως, η Apple σχεδιάζει να συνδυάσει τη δική της τεχνολογία και εξαρτήματα με το modem της Qualcomm, στη σειρά των iPhone 2020. Κάτι που η εταιρεία έχει κάνει και σε παλαιότερα μοντέλα.

Ωστόσο, αν θέλει τα smartphones να έχουν καλή απόδοση σήματος και να λειτουργούν σε κάποια δίκτυα, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει και το RF front end της Qualcomm.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.