Redmi Note 9 Pro Max vs Redmi Note 8 Pro: Αξίζει η αναβάθμιση;

Redmi Note 9 Pro Max, Redmi Note 9 Pro Max vs Redmi Note 8 Pro: Αξίζει η αναβάθμιση;

Η Xiaomi εχθές ανακοίνωσε τα νέα Redmi Note 9 Pro. Πρόκειται για δύο mid-range smartphones, με χαμηλή τιμή και καλά χαρακτηριστικά. Αν είμαστε όμως κάτοχοι του προηγούμενου μοντέλου, Redmi Note 8 Pro, αξίζει να αναβαθμίσουμε στο Redmi Note 9 Pro Max;

Σε τι διαφέρουν και σε τι είναι ίδια;

Αρχικά, το Redmi Note 9 Pro Max έρχεται με 6,67 ιντσών IPS LCD οθόνη με punch-hole, ενώ η οθόνη του Redmi Note 8 Pro είναι ελαφρώς μικρότερη στις 6,53 ίντσες με waterdrop notch, και ίδιο πάνελ.

Στο εσωτερικό του Redmi Note 9 Pro Max θα βρούμε τον οκταπύρηνο Snapdragon 720G, ενώ ο πρόγονος του έρχεται με τον MediaTek Helio G90T.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο MediaTek επεξεργαστής έχει καλύτερη βαθμολογία στο AnTuTu, με διαφορά περίπου 60.000 πόντους.

Πέρα από τον επεξεργαστή, στο εσωτερικό των smartphones θα βρούμε την ίδια μέγιστη και ελάχιστη μνήμη RAM, καθώς και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Διαφορά παρουσιάζουν όμως οι μπαταρίες τους. Το Note 9 Pro Max έχει μπαταρία 5.020mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 33W και το Note 8 Pro έχει μπαταρία 4.500mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 18W.

Στον τομέα των καμερών θα παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Και τα δύο smartphones έχουν τέσσερις κάμερες με την κύρια να είναι στα 64MP. Το περσινό Redmi Note έχει μία ευρυγώνια στα 8MP, έναν macro στα 2MP, και έναν αισθητήρα βάθους στα 2MP. Η μόνη διαφορά εντοπίζεται στο ότι το φετινό Redmi Note έχει macro αισθητήρα στα 5MP.

Από την άλλη, στο Note 9 Pro Max η selfie κάμερα είναι στα 32MP, ενώ στο Note 8 Pro στα 20MP. Μικρές διαφορές εντοπίζονται στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος στο παλαιότερο smartphone είναι στην πίσω πλευρά, ενώ η νέα έκδοση έχει πλευρικό αισθητήρα.

Επιπλέον, το Redmi Note 9 Pro Max έρχεται με Android 10 out of the box, ενώ το Redmi Note 8 Pro κυκλοφόρησε με Android 9 και είναι αναβαθμίσιμο στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google.

Γενικά, οι διαφορές των δύο smartphones είναι ελάχιστες. Εσείς τι πιστεύετε, αξίζει η αναβάθμιση από το Note 8 Pro στο Note 9 Pro Max;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jumper

Ούτε για αστείο… κυριολεκτικά σε τίποτα δεν είναι καλύτερο και για τους Instagrammάκηδες η selfie του 8 σκίζει σε ευκρίνεια και ποιότητα λήψης.

Vladimiros

Λογικο να μην εχουν και πολλες διαφορες…7 μηνες νεοτερο ειναι το Redmi Note 9 Pro,το οποιο εχει λιγο καλυτερη οθονη σιγουρα,λιγο καλυτερες καμερες…το οτι ειναι στα χαρτια τα ιδια δεν λεει κατι..και ο επεξεργαστης λογικα ειναι καλυτερος στα 8nm ο ενας, και ο αλλος στα 12nm..ακομα πιστευετε στο Antutu? επισης εχει μεγαλυτερη μπαταρια με γρηγοροτερη φορτιση…
και η γνωμη μου ειναι οποιος εχει το Note 8 Pro δεν αξιζει να παει στο 9αρι,αν καποιος εχει παλιοτερο απο το Note 8,παει καρφι στο πιο καινουριο..αυτα τα απλα πραγματα….

Δημήτρης Ζερμιωτης.

Πάντα το καινούριο έχει άλλη χάρη. Ψηφίζω το νέο.

dimitris

και μονο που φοράει snap αξίζει

Ραφαήλ Τριανταφυλλίδης

Σε τι τιμή αναμένεται να έρθουν?

Nikman

Εφόσον φοράει Snapdragon θα υποστηρίζεται κ η gcam…θεωρώ ότι εκεί θα είναι κ οι μεγάλες διαφορές μεταξύ τους,τώρα το αν αξίζει κάποιος να αλλαξει το 8 για το 9 νομίζω είναι πολύ μικρές οι διαφορές κ το 8 ακόμα στέκεται αξιοπρεπώς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.

Smartphones Redmi

Redmi Turbo 3: Διέρρευσε εικόνα – Απολαύστε τον σχεδιασμό

Η Redmi ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα της σειρά smartphone Turbo στην Κίνα σύντομα με έμφαση στις κορυφαίες επιδόσεις.

Smartphones Redmi Xiaomi Xiaomi Redmi

Xiaomi Redmi A3: Επίσημο με 90 Hz οθόνη και πολύ προσιτή τιμή

H Χiaomi ανακοίνωσε το Redmi A3 με δερμάτινο φινίρισμα στο πίσω μέρος, μεγάλη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και Android 14 σε τιμή… χώμα!