ROU UI, Ένας νέος launcher που θα θέλαμε στο Android κινητό μας

Υπό ανάπτυξη βρίσκεται ένας νέος launcher για Android smartphones που δείχνει πολύ επαγγελματικός και κοντράρει στα ίσια το HTC Sense UI. Εντάξει το Sense UI είναι κάτι παραπάνω από μερικά ωραία εικονίδια, όμως και με τον ROU μπορείτε να “ντύσετε” πολύ όμορφα το android κινητό σας.

, ROU UI, Ένας νέος launcher που θα θέλαμε στο Android κινητό μας

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Ελπίζω να βγεί αργότερα και για symbian 3 devices όπως έκανε και η spb (spb shell 3d).

Αλέξανδρος

Έχω κ εγώ sense και μπορώ να πω ότι κ αυτό είναι πολύ ωραίο!:)

Panagiotis G

μου θυμίζει κάτι από WebOS αλλά μου αρέσει πολύ

telas

πολύ όμορφο και λιτό

GiwrgosKats

Αν κυκλοφορήσει με transition animations και λειτουργικότητα όπως του βίντεο (και αν κρατησει αυτό το ιδανικό minimal design) μιλάμε για blockbuster.
Φοβερή σύλληψη!

Βασίλης

Όμορφο στο μάτι! Τον έχει δοκιμάσει κανείς; Πως πάει από λειτουργικότητα;

xDante

Πολύ ωραίο φαίνεται !!!! το κακό είναι ότι όποιον Launcher και αν βάλω με την Stock Rom του Ace μου κολάει εκνευριστικά μιας και ο μαμάτος launcher τρέχει στο backround συνεχώς και τρώει Ram….
και κάτι άλλο
Δεν νομίζεις οτι είναι καιρός και οι χρήστες αρκετά ώριμοι να δημιουργηθεί ένα Techblog Forum ???
ξέρω δεν είναι έυκολο να βρείς moderators κλπ κλπ αλλά πιστέυω οτι θα ήταν τζάμι !! 🙂

DarkPain

Πολυ ωραιο UI οντως…το συγκεκριμενο concept εχει κυκλοφορησει εδω και καιρο απο τον cryshop(xda) και τελευταια εχουν ξεκινησει να προσπαθουν να το υλοποιησουν μια ομαδα που φτιαχτηκε ειδικα για αυτο(Team ROU )!
Παντως αναφερουν στο επισημο thread τους στο xda “We aim to have ROU Launcher in the Market by the end of this year.”
Εχουν πολυ δρομο ακομη αλλα αν τα καταφερουν θα πετυχει πολυ η κινηση τους!

Παντελακος

@xDante συμφωνώ μαζί σου για την άποψη του Forum , χαμός θα γίνει, ασταμάτητα θα συζητάμε για ώρες και θα φέρει και κόσμο στο techblog…

giorgos

Θα έλιωνα και γω στο forum του techblog!

Tron

Καιρο περιμενα να ακουσω καποιον να μιλαει για techblog forum! Απορω γιατι δεν εχουμε ενα ακομα!

versavel

Συμπαθητικο το ROU,αλλα εμενα μου φαινεται λιγο ‘ψυχρο’ σαν περιβαλλον. Φαινεται ειδικα στην φωτο οπου εχει το φεγγαρι με τα συννεφα. Προτιμω το φεγγαρι με τους κρατηρες του οπως στο Sense.

Kris

Προς το παρον ομως δεν υπαρχει το μαρκετ. concept ειναι ακομη?

lorentzos

Ειναι αρκετα ωραιο θα ελεγα αν και μου θυμίζει κατι σε παιδικο δεν ξερω αμα δεν το δω και ζωντανα απο κοντα, παντος σιγουρα εξερετικη προσπαθεια και μακαρι να βγει στο μαρκετ. Εγω εχω κολλήσει με αυτον τον luncher “SPB Shell 3D” ισως ο καλύτερος μεχρι τωρα αν και υπαρχουν σχολια απο αλλους οτι κανει κολλήματα, παντος σε μενα τρεχει αριστα και κυριος ειναι 3D..

Manos

Go launcher!
Eιναι free και είναι Top!
We love dev team.

versavel

Μια πληροφορια θελω παιδια..Οι launcher SPB και GO launcher ειναι μονο για rooted συσκευες? Και αν οχι,γιατι εγω δεν ειμαι rooted,και τα εγκαταστησω,υπαρχει κινδυνος να σβηστουν αρχεια ή να επηρεασει στην ταχυτητα το κινητο? Εχω HTC Desire HD.

Techfan

@Kris

Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, οπότε δεν υπάρχει καν η closed beta . Άρα, θα αργήσουμε αρκετά να το δούμε στην final και κατ επέκταση στα κινητά μας ως official.

@versavel Απ όσο γνωρίζω, κανενας launcher δεν απαιτεί ξεκλείδωτο κινητό (root κλπ). Είναι σαν τις απλές εφαρμογές που κατεβάζεις και εκκινείς…

@lorentzos Δίκο έχεις, και εμένα μου θυμίζει παιδικό interface (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) αλλά καθώς φαίνεται θα είναι αρκετά λειτουργικό … Να σε ρωτήσω κάτι… Στην BELLE symbian, πάλι δεν θα έχουμε την μπάρα που κατεβαίνει (home screens) με το spb shell 3d?

giorgio

Απλά απίστευτο.

lorentzos

@Techfan Ο luncher «SPB Shell 3D» ειναι για android, δεν ξερω να σου πω για BELLE symbian.

Techfan

@lorentzos αν πας spb.com και πατήσεις στην επιλογή symbian (αντί android) θα δεις πως είναι διαθέσιμο για symbian 3 devices.

Anyway, τουλάχιστον στην android έκδοση μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μπάρα όταν είσαι homescreen?

lorentzos

@Techfan Ναι δουλευει η μπαρα κανονικα, και μαλλον θα δουλευει και στο symbian.

Techfan

@lorentzos

Εγώ θα περιμένω να φτάσει το spb shell 3d symbian στην έκδοση 1.2 (από 1.1 που αναγράφει ότι είναι χωρίς bug fixes) και μετά θα δω από πρώτο χέρι 🙂

Ty anyway.

fred

Πολυ ωραιο. μπραβο τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.