Samsung Bada, Ωκεανός εξελίξεων στα κινητά τηλέφωνα

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα τo νέο λειτουργικό σύστημα Samsung Bada (Ωκεανός στα κορεάτικα), βασισμένο στο ανοιχτό λειτουργικό Linux. Κάποιες πρώτες ανακοινώσεις είχαν γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο με την παρουσίαση του Samsung Corby και σήμερα σε ειδικό event που πραγματοποίησε η εταιρεία σήμερα, δόθηκε και το SDK στον developers.

Από του πρώτους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Samsung Bada, είναι το Twitter και οι εταιρείες ανάπτυξης videogames CAPCOM, EA Mobile και Gameloft. Σύμφωνα με την Samsung το Bada θα βασίζεται στο TouchWiz user interface και θα κάνει πλήρη χρήση όλων των αισθητήρων των κινητών τηλεφώνων όπως, motion sensing, fine-tuned vibration control, face detection, activity sensors και GPS. Άρα γίνεται αντιλήπτό ότι το λειτουργικό θα το πρωτο-δούμε σε high-end μοντέλα smartphones.

Με το καλό να έρθεις Samsung Bada και περιμένουμε πως και πως να σε κοντράρουμε με το Maemo!

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 15:55

Σχόλια

  • samsung bada maemo 6?Έπικη μου μύριζεται .άλλα σίγουρα δεν θα άφηνα πίσω τις ύπολοιπες έταιριες που κράτουν κλείστους τους άσσους τους π.χ htc sony lg κ.λ.π δεν νομίζω να πάρουσιασαν όλες τις καίνοτομίες τους για το 1ο έξαμηνο του 2010.Κώστα σύμφωνεις?

  • *μάχη το ξέχασα είναι εκεί που λέει Έπικη μου μύριζεται Sorry εκτεταμμένη τάχυτητα

  • Κοίτα, από HTC, Sony Ericsson και LG, δεν περιμένουμε κάποιο νέο λειτουργικό σύστημα. Οι καινοτομίες αυτών των εταιρειών θα βασιστούν στην ταχύτητα που θα παρουσιάζουν νέα μοντέλα, στον σχεδιασμό και την ευχρηστία του user interface αλλά και στο έξυπνο design των μοντέλων.
    Nokia, Samsung και Android θα συνδιάσουν και τα υποσχόμενα προτερήματα του λειτουργικού τους.

    Android, Bada, Maemo, Symbian και Windows Mobile είναι αυτά που θα κονταροχτυπηθούν το 2010. Θα περιμένουμε βέβαια και τις επόμενες κινήσεις της Apple ;)

  • Βασικά τώρα που το ξανάδα της Qualcomm μάλλον θα είναι αλλά θα το χρησιμοποιεί η HTC (BrewMP OS). Ψάξε για το HTC B.Touch, τίποτα επίσημο αλλά φένεται ενδιαφέρον ;)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.