Samsung: Ετοιμάζει τηλέφωνο με wraparound οθόνη που θα καλύπτει σχεδόν το 100% του σώματος

Samsung, Samsung: Ετοιμάζει τηλέφωνο με wraparound οθόνη που θα καλύπτει σχεδόν το 100% του σώματος

Η Samsung είναι αρκετά δραστήρια αυτή την περίοδο, και δεν αναφερόμαστε στη μαζική κυκλοφορία των Galaxy A. Αρχικά, προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που παρουσιάζει το foldable smartphone της. Έπειτα, δουλεύει σε ένα αναδιπλούμενο tablet που ανοίγει στο μέγεθος του μεγάλου iPad Pro και τον διάδοχο του Samsung Galaxy Fold που θα έχει 8 ίντσες οθόνη με διπλή αναδίπλωση. Μέσα σε όλα αυτά, η Samsung κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αντικατοπτρίζει το μέλλον των foldable τηλεφώνων.

Το τελευταίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύφθηκε από το Ολλανδικό LetsGoDigital και αφορά ένα τηλέφωνο με wraparound οθόνη. Η Samsung χαρακτηρίζει την νέα της εφεύρεση ως ένα τηλέφωνο με οθόνη “πολλαπλών επιπέδων”, κι αυτό διότι η οθόνη του καταλαμβάνει το μπροστινό μέρος, εκτείνεται πάνω από την άνω άκρη και καταλαμβάνει περίπου τα τρία τέταρτα του πίσω μέρους της συσκευής.

Samsung, Samsung: Ετοιμάζει τηλέφωνο με wraparound οθόνη που θα καλύπτει σχεδόν το 100% του σώματος

Οι μπρος και πίσω κάμερες, οι διάφοροι αισθητήρες και οι θύρες της συσκευής είναι κυριολεκτικά σκορπισμένες σε κάθε επιφάνεια. Κάτι απόλυτα λογικό, διότι η Samsung φροντίζει πάντα να καλύπτει όλες τις πιθανές παραλλαγές τοποθέτησης των στοιχείων της κάθε συσκευής για την οποία καταθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Σε όλη την κατασκευή, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το επάνω μέρος της συσκευής. Η Samsung προβλέπει ότι στο σημείο αυτό θα εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες και ειδοποιήσεις. Εκτός από τον ενδιαφέροντα σχεδιασμό της οθόνης, η Samsung παρουσιάζει και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία αφορούν τον χειρισμό του τηλεφώνου. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί με τη χρήση gestures να στέλνει εντολές στο πίσω μέρος της οθόνης, την ίδια στιγμή θα μπορεί να αλλάξει το περιεχόμενο του εμπρός τμήματος της οθόνης.

Samsung, Samsung: Ετοιμάζει τηλέφωνο με wraparound οθόνη που θα καλύπτει σχεδόν το 100% του σώματος

Οι δυνατότητες που προσφέρει μία τέτοια wraparound οθόνη είναι ατελείωτες. Παρόλο που έχουμε ήδη τηλέφωνα με διπλή οθόνη στην αγορά, όπως το Vivo NEX, η Samsung ανεβάζει την υλοποίηση αυτής της ιδέας σε άλλο επίπεδο, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα foldable smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Δυσοίωνες προβλέψεις για την τιμή του και φήμες για μηνιαία συνδρομή

Το Galaxy Ring δεν ακούγεται αρκετά το τελευταίο διάστημα με τον κόσμο της Samsung να ασχολείται περισσότερο με τα επερχόμενα αναδιπλούμενα και τα Galaxy Watch.

Business AI Galaxy Samsung

Galaxy AI Café: Η καφετέρια της Samsung όπου παραγγέλνεις με Circle to Search και Live Translate

Η Samsung έχει μια πολύ ικανή ομάδα μάρκετινγκ, το τελευταίο εύρημα της οποίας ονομάζεται “Galaxy AI Café” και βρίσκεται στην Ολλανδία.

Gear Microsoft Samsung

Samsung Galaxy Book4 Edge: Φέρνει λειτουργίες Copilot+ και Galaxy AI με το Snapdragon X Elite

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών με την ονομασία «Copilot+ PCs», τα οποία εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη ικανά για 40+ TOPS.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Αυτές είναι οι συσκευές Samsung που θα παρουσιαστούν στο Galaxy Unpacked του καλοκαιριού

Στο επόμενο Unpacked event της Samsung φημολογείται ότι μπορεί να δούμε έως και πέντε διαφορετικά αναδιπλούμενα να διαδέχονται το περυσινό δίδυμο Z Fold 5/Z Flip 5.