Samsung Exynos 7 Octa, επίσημα με 57% καλύτερη απόδοση από Exynos 5 Octa

Η Samsung ανακοίνωσε το νέο Exynos 7 octa-core chip που έρχεται με 4 Cortex-A57 και 4 A53 πυρήνες καθώς χρησιμοποιεί την big.LITTLE αρχιτεκτονική. Τα chips είναι κατασκευασμένα με τη διαδικασία των 20nm και σύμφωνα με τη Samsung υποστηρίζουν 1440×2560 και 1600×2560 αναλύσεις και το SoC χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον προηγούμενο Exynos.

Επίσης, εκτός από την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας η Samsung αναφέρει ότι ο Exynos 7 φέρνει 57% αύξηση απόδοσης σε σύγκριση με τον προηγούμενο Exynos 5. Το SoC έρχεται με αναβαθμισμένη Mali T-760 GPU, που είναι η βελτιωμένη έκδοση της GPU που χρησιμοποιείται στο Exynos 5 chip.

Οι συσκευές που θα έχουν Exynos 7 Octa θα μπορούν να καταγράφουν ταυτόχρονα βίντεο υψηλής ανάλυσης χρησιμοποιώντας την πίσω και μπροστά κάμερα και αυτό γίνεται χάρη στον ενσωματωμένο dual Image Signal Processor (ISP). Η λειτουργία αυτή υποστηρίζει 16 Megapixel 30fps (εξωτερική κάμερα) και 5 Megapixel 30fps (μπροστινή κάμερα) λήψη βίντεο κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εγγραφής.

Ο Exynos 7 Octa λογικά θα μπει στην διεθνή έκδοση του Samsung Galaxy Note 5 που θα κυκλοφορήσει του χρόνου τέτοια περίοδο.

Πηγή:1, 2

Επεξεργάστηκε την 16 Οκτωβρίου 2014 11:08

Σχόλια

  • Πάρα πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά, αλλά υπάρχει πιθανότητα να έρθει exynos έκδοση του Note 5(στην συγκεκριμένη περίπτωση) στην Ελλάδα;

    Πχ το Note 4 δεν το βλέπω να έρχεται με exynos, επίσημα τουλάχιστον.

  • Τώρα μάλιστα... Εκεί που σχεδίαζα του χρόνου τέτοιο καιρό να αφήσω το Note 2 και να πάρω το Note 4 το οποίο θα έχει πέσει η τιμή του σε λογικά πλαίσια, θα βγεί το Note 5. Και μόλις έρθει το Note 5 μετά από λίγο καιρό θα ανακοινωθεί 16πύρηνος Exynos που θα μπεί στο Note 6 που θα βγεί το 2016 και πάει λέγοντας... Και ζήσαν αυτοί καλά και μείς... καλύτερα;

  • Μπραβο σαμσουνγκ αλλα τι? Αφου δεν προκειται να τον κυκλοφορησεις παντου, οποτε αχρηστο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.