Smartphones

Η Samsung φαντάζεται foldable smartphones με αποσπώμενη κάμερα

Μεγάλα σχέδια φαίνεται πως έχει η Samsung για τα foldable smartphones, καθώς κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή κοινώς πατέντα στις Ηνωμένες Πολιτείες στην οποία παρουσιάζεται μία υβριδική συσκευή η οποία “διπλώνει” σε τρία μέρη και διαθέτει μία θέση για την τοποθέτηση αποσπώμενης κάμερας.

Η πρόσφατη πατέντα της Samsung αποκαλύπτει ένα concept που σίγουρα δεν μοιάζει και πολύ ρεαλιστικό. Η πατέντα της Samsung παρουσιάζει ένα foldable smartphone που διπλώνει σε τρία κομμάτια ενώ το πίσω μέρος διαθέτει έναν μηχανισμό που επιτρέπει την τοποθέτηση εξωτερικής κάμερας.

Η πατέντα της Samsung πιθανώς να διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα η οποία όμως θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του smartphone καθιστώντας την πίσω κάμερα ως κεντρική. Να σημειωθεί ότι όταν η κάμερα τοποθετηθεί στην κατάλληλη θέση προεξέχει από το smartphone με αποτέλεσμα αυτό να γίνει ογκώδες και δύσκολο στην μεταφορά.

Η πατέντα περιγράφει πως οι δύο κάμερες του smartphone (κύρια πίσω κάμερα και μπροστινή) θα μπορούν να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν ως στερεοσκοπική 3D κάμερα.

Η εγκοπή στο πίσω μέρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως mount για την τοποθέτηση του smartphone στο αυτοκίνητο ή στο ποδήλατο.

Ο τύπος διπλώματος φαίνεται παρόμοιος με αυτόν του Huawei Mate X και όχι με αυτόν του Samsung Galaxy Fold ο οποίος διπλώνει προς τα μέσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Google κατέθεσε δική της πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone ενώ και η Xiaomi έχει σχεδόν έτοιμο το δικό της Mi Fold ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί.

Επεξεργάστηκε την 18 Μαρτίου 2019 21:54

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.