Samsung Galaxy Fold: Teardown αποκαλύπτει την λεπτή εύκαμπτη οθόνη [βίντεο]

Πλέον έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Fold, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κυκλοφορούν διαρκώς αποτελέσματα από δοκιμές κάθε είδους.

Τον προηγούμενο μήνα, ο JerryRigEverthing πραγματοποίησε το γνωστό του τεστ αντοχής στο Samsung Galaxy Fold και αποφάνθηκε ότι το foldable smartphone δεν είναι και τόσο ανθεκτικό.

Τώρα, ο Youtuber αποφάσισε να κάνει ένα teardown για να δει τι κρύβει το Samsung Galaxy Fold στο εσωτερικό του. Ωστόσο, δεν είναι ο πρώτος που κάνει βίδες το foldable smartphone. Πριν λίγο καιρό το iFixit άνοιξε το τηλέφωνο και διαπίστωσε ότι η επισκευή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο JerryRig ξεκίνησε ζεσταίνοντας την πλάτη του Galaxy Fold και αφαιρώντας το γυαλί, αυτό της πλευράς που φιλοξενεί την τριπλή κάμερα. Μόλις αφαίρεσε την εξωτερική οθόνη και το Qi πηνίο της ασύρματης φόρτισης, έφτασε στις δύο mainboards και τις μπαταρίες του foldable smartphone.

Μόλις αποσύνδεσε και αφαίρεσε τις mainboards και τις sister boards, διαπίστωσε ότι η θύρα φόρτισης δεν είναι τοποθετημένη στην ίδια πλευρά με την εξωτερική οθόνη. Οπότε, αν κάποιος ήθελε, για δικούς του λόγους, να χρησιμοποιεί το μισό smartphone δεν θα μπορούσε.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε την πλαστική στεφάνη της εσωτερικής οθόνης και διαπίστωσε ότι η εύκαμπτη οθόνη μπορεί να αφαιρεθεί λες και είναι ένα απλό πλαστικοποιημένο κομμάτι χαρτί τοποθετημένο στο εσωτερικό του foldable smartphone. Πραγματικά, είναι ενδιαφέρον το πόσο λεπτή και εύθραυστη είναι η οθόνη του Samsung Galaxy Fold.

To teardown συνεχίστηκε με την αφαίρεση του καλύμματος του μεντεσέ, κάτι που επέτρεψε στο JerryRig να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα γρανάζια που ελέγχουν την κίνηση μεταξύ της κλειστής και ανοιχτής θέσης του Samsung Galaxy Fold.

Κοιτάζοντας όλα αυτά τα εντυπωσιακά τμήματα του Galaxy Fold διαπιστώνεις ότι είναι ένα θαύμα σχεδιασμού και μηχανικής. Ωστόσο, παραμένει μία ευαίσθητη συσκευή χωρίς ακόμη να έχει πραγματική ταυτότητα χρήσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.