Galaxy J5: Εξερράγη στη Γαλλία – Η Samsung απειλείται με μήνυση

Το 2016 σίγουρα δεν είναι η χρονιά της. Ενώ ξεκίνησε δυνατά με το Samsung Galaxy S7 στο πρώτο εξάμηνο, ήρθε η αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7 με την διπλή ανάκλιση και την οριστική απόσυρση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έπρεπε την περασμένη εβδομάδα να αποσύρει 2.8 εκατ. πλυντήρια για λόγους ασφαλείας.

Όπως φαίνεται όμως η περιπέτεια των εκρήξεων δεν σταματά. Αυτή τη φορά δεν αναφερόμαστε στο Samsung Galaxy Note 7, αλλά σε ένα άλλο μοντέλο, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones της. Πρόκειται για το Samsung Galaxy J5, ένα οικονομικό smartphone που της έχει δώσει αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Όπως αναφέρουν Associated Press και CNET, το Samsung Galaxy J5 εξερράγη στην Γαλλία. Η κάτοχός του, Lamya Bouyirdane δηλώνει πως αντιλήφθηκε ότι το κινητό της είχε ανεβάσει θερμοκρασία και το πήρε από τον 4χρονο γιο της. Στη συνέχεια άρχισε να βγάζει καπνούς. Η ίδια το πέταξε στο πάτωμα, όπου και έπιασε φωτιά.

Η κάτοχος του καμένου Samsung Galaxy J5 δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει μήνυση στη Samsung καθώς ο γιος της κρατούσε το κινητό δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη. Η Samsung μιλώντας στο CNET δηλώνει πως δεν μπορεί να σχολιάσει το περιστατικό αν δεν εξετάσει τη συσκευή και επισημαίνει ότι η ασφάλεια των χρηστών είναι η προτεραιότητά της.

“We are unable to comment on this specific incident until we obtain and thoroughly examine the device. Customer safety remains our highest priority and we want to work with any customer who has experienced an issue with a Samsung product in order to investigate the matter and support them. The issues with the Galaxy Note7 are isolated to only that model”.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Note 7: H ολοσέλιδη απολογία σε NY Times, WSJ, Washington Post

samsung galaxy j5 exploded, Galaxy J5: Εξερράγη στη Γαλλία – Η Samsung απειλείται με μήνυση

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Ξαφνικά μετά τα note 7 όλα τα κινητά της σάμσουνγκ σκάνε. Μάλιστα..

bezilys

Αυτή η Samsung είναι αδικαιολογητη λυπάμαι πραγματικά το κοσμάκη που περνει ακόμα τα κινητά της….. αα και τώρα που έγινε στην Ευρώπη αυτό το περιστατικό δεν πιστεύω πάλι να λένε κάποιοι “έξυπνοι” εδώ μέσα ότι βρίσκεται από πίσω καμιά Apple….

VasiliS7Edge

Εχουν πωληθεί 150 εκατομμύρια J και εσκασε ένα. ΠΩΠΩΠΩΠΩΠ θεματάρα.

Νικος ζ

Εντάξει κάναμε την τρίχα τριχιά με τη samsung. Δεν σασ περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποίησε έναν ότι να ναι φορτιστη ασ πούμε ξαφνικά να πέσουμε να την φάμε την samsung. Παιδιά έγινε ή μαλακια με το note 7 και θα κάνει καιρό να ηρεμήσουν τα πράγματα ακόμα . Ή samsung είναι εταιρία κολωσος θα την βρει την άκρη ασ ασχοληθούμε με κάτι άλλο έγινε κουραστικό το όλο θέμα. Πάρτε ένα κινητακι να κάνετε τη δουλειά σας και σταματηστε το κραξιμο. Μετά το περιστατικό με το note 7 επειδή το θέμα είναι ακόμα στον αέρα ο καθένας πονειρος κοιτάει να κάνει θέμα πάλι. Αυτά από μένα συσκευή samsung δεν έχω πάντως. Τόσο πόλεμο που τις κάνουν νομίζουν ότι θα λυγίσει ποια ή σαμσουνγ.

Panos7GR

Φημες λένε πως η σειρά Galaxy θα μετονομαστεί σε AllahuAkbar και το hardware θα το επιληφθεί μια ομάδα πρώην μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Λευτερης

Η Samsung κατασκευαζει, εκτος των αλλων, ηλεκτρονικά απο το 1969, κινητα απο το 1988 και πληντυρια απο το 1971. Φτανει να ειναι πρωτη σε πωλησεις παγκοσμιως σε κινητα, τηλεορασεις και πολλες αλλες κατηγοριες ηλεκτρονικων. Και ξαφνικα κατι γινεται και ολα της τα προιοντα εκρήγνυται σε διαστημα 3 μηνων και γινεται χαμος στα media. Πολυ λογικο!

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως τον τελευταιο μηνα εχουν εκραγει πανω απο 4 iPhone και σιγουρα πολλα κινητα των υπολοιπων γνωστων εταιρειων. Ακουσατε κατι;

Sakis

Πολύ περίεργα όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία με τη Samsung. Για να δούμε…

Paul

Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι ρε παιδια…λίγο που είδα τις φωτό η μπαταρία δεν βλέπω να έχει σημάδια σκασίματος ..τι στο καλό πήρε φωτιά ..η πλακέτα ?

Tolis

Κάνετε πλάκα έτσι;;; φυσικά και θα γίνει θεμα εστω και ενα κινητό η ακομα και λάμπα εκραγεί απο προϊόν της Samsung και ειναι και λογικο, όπως θα ήταν λογικό αν στην θέση της ηταν η Apple η LG η και κάποια άλλη εταιρία… Έκανε ανάκληση μιας ναυαρχίδας 2 φορες και εκανε ανάκληση 2,5 εκατομμύρια πλυντήρια μεσα σε 3 μήνες και τωρα ειναι στο μικροσκόπιο οπως θα ηταν και η LG η Apple η HTC αν συνέβαινε το ίδιο σε αυτές… Και ναι οταν πουλάς 25 εκατομμύρια κιν. Ειναι λογικο καποιο απο αυτο να έχει κάποιο θεμα οπως το J5. Οχι όμως οτι ολη η σειρά εχει θεμα οπως το note.. Οοως ειναι λογικο οταν πουλας 60 εκατομμύρια κιν 2-3 να έχουν θέμα οπως το iPhone 7… Απλα τα πράγματα…

panos kostagiannis

*Ακουσα οτι οι τζιχαντιστες ενδιαφερονται πολυ για τα κινητα της samsung.Xi,xi,xi,xi

s. N. t

Το ότι άρχισαν να παίρνουν όλα ταυτόχρονα είναι ο καλύτερος λόγος να αμφιβάλλεις. Μετά το note7, πήρε ένα edge 7 μετά από ένα χρόνο και 50 εκατομμύρια , ένα j5 από αλλά τισα άλλα τόσα. Ο εμπορικός πόλεμος έχει ξεκινήσει Κ είναι ο πιο αδυσωπητος. Samsung, Apple, Google, Huawei, xiaomi, Sony, LG, θα δεχτούν πολλά χτυπήματα. Της Samsung φαίνονται ήδη λόγω του note7. Τα άλλα, ήδη 5-6 εκρηξεις κινητών έχουν όλες οι εταιρίες το τελευταίο διάστημα,θα φανούν σε λίγο.

alex

Και απο τις φωτο φαινεται η μπαταρια καμενη, όχι το κινητό…

Xarisgru

Δηλαδη το main body και το καπακι πισω ειναι πυρημαχα και εμειναν αθικτα??

Nate

Το καπάκι και το κινητό από τι πλαστικό είναι φτιαγμένα και δεν κάηκαν;

Paul

@Xarisgru
Αυτό είπα και εγώ πριν…..εαν κάηκε η μπαταρία έμεινε άθικτο το αυτοκόλλητο με τα χαρακτηριστικά της ?..εκτός και δεν βλέπω καλά,πες ότι δεν βλέπω καλά έτσι ..τα πλαστικά γύρω γύρω πως είναι άθικτα ?

Vangie

Xarisgru “πυρίμαχα” θες να πεις.

Expert. V

Μολις με πηρε ο παππους μου τηλεφωνο ανατιναχτηκε η τηλεοραση της Samsung που ειχε παρει δωρο στην γιαγια μου το 1972. ΔΙΑΔΩΣΤΑΙ!!!1111!! ΠΕΖΟΥΝ ΜΕ ΤΥΝ ΑΣΦΑΛΥΑ ΜΑΣ!!!!!111111!

ΕΜΠΑΡΓΚΟ

petros

πέφτει αγριο… ψάξιμο !!! γιατι πουλάει η ιστορία , βρήκαν τα πλυντήρια τωρα, 1 j5, για googla ρετε οποιαδήποτε συσκευή και Explode μαζι, όλες οι συσκευές σκάνε

Ιωάννης jb

Εντάξει ρε Βασίλη το έχεις τερματίσει…
Ήθελα να εσκαγε αυτό το ένα στα μούτρα σου ρε γελοιε να δω τι θα έλεγες μετά!!
Δε λέω ότι έχουμε επιβεβαιωμένο συμβάν κ μάλιστα πιστεύω ότι κατά 90% είναι λόγο του ντορου που έχει γίνει κ σου λένε κάτσε να τους κάνουμε κ καμιά μήνυση μπας κ βγάλουμε τίποτα.. ίσως να κρύβονται από πίσω κ ανταγωνιστικές εταιρίες!!
Πολλά είναι τα ενδεχόμενα!!!
Αλλά όταν βλέπω κάτι τέτοια σχόλια δε μπορώ τα νεύρα μου

ksiaoumimiouii

ΑΧΑΧΑΧΑ, η μπαταρία λιωμένη και όλα τ’άλλα άθικτα. Την άλλη φορά κάντε το πιο πειστικό !

forneverarrow

Το κάνουμε θέμα με το παραμικρό… Οκ, λογικό ο καθένας που πλήρωσε για μια συσκευή να νιώθει ενοχλημένος ειδικά αν αυτή εκραγεί. Ωστόσο, ηλεκτρονικά είναι και πάντα έχεις μια πιθανότητα να πάθουν ζημιά… Είτε βραχυκύκλωμα είτε κακή χρηση(;) μπορεί να το προκάλεσαν. Δεν συμπαθώ καθόλου τη Samsung για διάφορους λόγους ωστόσο δεν το βλέπω σωστό να τη σταυρωνουμε έπειτα απο την αποτυχία του Note 7 για κάθε περιστατικό. Εξάλλου, και σε iPhone είχε συμβεί παλιά και πιστεύω και σε άλλες εταιρίες χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί κάτι. Αρκεί αυτά τα περιστατικά να ωθούν τις εταιρείες σε καλύτερο ποιοτικό έλεγχο.

ChristosT

Πρώτη φορά βλέπω να σκάει μπαταρία και να μην παθαίνει τίποτε το καπάκι και το σώμα του κινητού…ο νοών νοείτω.
Χτυπάνε στο ψαχνό τώρα που είναι οι μνήμες φρέσκιες. Ακόμη και οι πέτρες καταλαβαίνουν τι πάιζεται απο πισω.
Άθλιοι τύποι…

Gvirginia

@ChristosT
Δες καλύτερα… Έχει μαυρίσει και λίγο το σασί του κινητού. Η κάτοχος λέει το είδε ζεστό, κοίταξε την πλάτη η οποία φούσκωνε και το πέταξε στο πάτωμα.
Από την πτώση βγήκε το καπάκι / μπαταρία και η μπαταρία κάηκε μόνη της μετά.

Υπάρχουν καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο, αλλά φαίνεται και στη συγκεκριμένη φωτογραφία τέρμα δεξιά.

Κατά τ’άλλα συμφωνώ με τον VasiliS7Edge, 7+ μήνες έχει η συσκευή στην αγορά, θα είχε παρουσιάσει πρόβλημα νωρίτερα όπως τα Note.

petros

ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ και το αυτοκόλλητο που ειναι στο σωμα του τηλεφώνου πισω απο την μπαταρία ουτε καπνισε χαχαχαχα

Yannis11

Για αυτούς που ΔΕΝ έχουν κινητό με καπάκι και αποσπώμενη μπαταρία , να τους πληροφορήσω ότι αν σου πέσει το κινητό ή το πετάξεις (ανάλογα με τα κέφια σου ) έχεις πολλές πιθανότητες αλλού να πάει το κινητό ,αλλού το καπάκι και αλλού η μπαταρία .χωρίς αυτο να σημαίνει οτι δέχομαι την αυθεντικοτητα του γεγονότος,εχουμε γίνει όλοι ειδήμονες και λέει ο καθένας ότι θέλει. βλέποντας μόνο μια φωτογραφία βγάζουμε και συμπέρασμα !

petros

ουτε καρτα sim ουτε sd τίποτα, ετσι το ειχε το κινητό για μοστρα!!!

Ιωάννης jb

ChristosT.. Φαντάζομαι πήρες απάντηση από τον yannis 11.. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεις το ποσό τυφλός φαν είσαι..
Κ εμείς πιστεύουμε ότι είναι ψεύτικο αλλά εσύ έτσι όπως το θετεις κάνεις μπαμ!!! Θα μου πεις την εταιρία σου θιξαμε λογικό να κάνεις σαν..

Gvirginia

@petros
Εσύ δηλαδή θα άφηνες μέσα την sd ενώ η μπαταρία έχει καεί εντελώς στο πάτωμα?
Εγώ θα την έβγαζα για να δω αν λειτουργεί ακόμα.

GS

Εγώ απλά βλέπω μια αλλοιωμένη-καμμένη μπαταρία.Το τηλέφωνο είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Βγαίνει ο κάθε μίζερος να κάνει τη βλακεία του.Apple fans πίσω στα λαγούμια σας. NEXT TIME

marios

Απλά Samsung, περιμένατε κάτι διαφορετικό;

ster

μου φαινεται πως καποιοι προσπαθουν να λασπολογησουν και να επωφεληθουν της καταστασης.
ισως λιγο photoshop ισως με τεχνιτα μεσα δημιουργουν καταστασεις.
παντα υπηρχαν ελαττωματικες συσκευες .σε ολες τις μαρκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.