Samsung Galaxy Note 7: Εξερράγη στα χέρια 6χρονου

Η Samsung όταν ανακοίνωσε την μεγάλη της απόφαση να προχωρήσει στην ανάκληση όλων των Samsung Galaxy Note 7, επεσήμανε πως έχουν αναφερθεί μόνο 35 περιστατικά συνολικά, αλλά όπως φαίνεται ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Μεταξύ των περιστατικών αυτών είναι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που πήρε φωτιά, ένα αυτοκίνητο και πιθανόν το Samsung Galaxy Note 7 να ευθύνεται ακόμη και για μια πυρκαγιά σε κατοικία στη Νότια Καρολίνα.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Samsung έχει προειδοποιήσει για την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7, υπάρχουν κάποιοι που όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει στην απόσυρσή του, αλλά αφήνουν το κινητό στα χέρια μικρών παιδιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το κινητό εξερράγη στα χέρια ενός 6χρονου ενώ παρακολουθούσε κάποιο video. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του. Η οικογένεια βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Samsung, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα.

H Samsung δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του Note 7 να επιστρέψουν και να ανταλλάξουν τη συσκευή τους. Μπορούν να πάρουν ως δανεικό το Samsung Galaxy J και να το επιστρέψουν όταν θα πάρουν το νέο Samsung Galaxy Note 7. Μια ακόμη επιλογή είναι τα Samsung Galaxy S7 ή Samsung Galaxy S7 edge και γίνεται επιστροφή χρημάτων για να καλυφθεί η διαφορά.

Όσο για το τι φταίει τελικά, η Samsung διεξήγαγε τη δική της έρευνα και πολύ σύντομα και περιεκτικά δήλωσε πως ευθύνεται η μπαταρία του, η υπερθέρμανση στην μπαταρία προκύπτει όταν η άνοδος και η κάθοδος έρχονται σε επαφή. Η ίδια υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο σφάλμα στην διαδικασία κατασκευής.

note 7 exploded, Samsung Galaxy Note 7: Εξερράγη στα χέρια 6χρονου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Περιστατικά αλλού στον κόσμο έχουν καταγραφεί ή μόνο στην Αμερική γίνονται εκρήξεις?

kosfil7

Οκ ολοι ξερουμε οτι το κινητο εχει σοβαρο προβλημα,η εταιρεια εχει παρει ολα τα απαραιτητα μετρα ανακλησης και αντικαστασης της συσκευης……Εσυ ρε Μ…….α απο την στιγμη που σου λενε φερτο πισω και να μην το χρησιμοποιεις γτ δεν συμμορφωνεσαι και το δινεις και στο παιδι σου το κινητο???????

Dimitrinio

Kosfil που να το ηξερε;νομιζεις οτι πολλοι μαθαινουν τα νεα;ειναι ασχετοι απο τεχνολογια και οι περισσοτεροι που αγοραζουν samsung galaxy s και note το κανουν για να το ακουμπανε στο τραπεζακι στις καφετεριες

Kostas

Μ…κιες γονέων παιδεύουσι τέκνα..

forneverarrow

Εγκληματική πράξη των γονιών… Συμφωνώ απόλυτα με τον Dimitrinio. Και να προσθέσω ότι έχω παρατηρήσει πολλά Galaxy S6 και Note 4 να δουλεύουν με την έκδοση Android που είχαν στο κουτί… Απλά για γέλια! Για να επεκτείνω λίγω το θέμα, προχτές είδα μια παρέα μαθητών (όχι μεγαλύτεροι της 2ας Γυμνασίου) σε γνωστή αλυσίδα fast food να κρατούν Note 4, iPhone 6s Plus και S7 Edge (!!!) και να παίζουν Pokemon Go… Το τραγελαφικό ήταν ότι οι δυο από τους τρεις είχαν τόσο μικρά χέρια που με το ζόρι κρατούσαν τα μεγάλα αυτά smartphones! Απλά απορρώ με τους γονείς τους… δίνεις “δώρο” σε μικρά παιδιά συσκευές που κοστίζουν περισσότερο από το μισθό ενός μέσου Έλληνα σε μια εποχή που άλλα παιδιά στέκονται στις ουρές για ένα δωρεάν πρόγευμα στα σχολεία (μιλάω για την Κύπρο πάντα)! Και θα πω το κλασσικό: εγώ έφτασα δευτέρα λυκείου για να αποκτήσω ένα Motorola Razr (το πρώτο που βγήκσε σε clamshell) και πάλι έπειτα από πολλή προσπάθεια για να μου το επιτρέψουν οι γονείς μου, μιας και τα λεφτά τα μάζευα μόνος μου επί ένα χρόνο! Και δεν είχα ποτέ οικονομικό πρόβλημα (ενδεικτικά το αναφέρω). Και δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα. Άνετα θέτεις σε κίνδυνο… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Άμα δε μπορείς κυρία samsung να φτιάχνεις αδιάβροχα τξλ, μη τα κάνεις..
Υπάρχει η sonara τόσα χρόνια που κάνει τέτοια τηλ χωρίς να εκρήγνυνται…

κΩστας

Εντάξει θα τον βγάλουμε και εγκληματία τον άνθρωπο, και δεν είχε καμία πρόθεση, μπορεί να μην ήταν ενημερωμένος, αλλά δεν οφηλε να είναι, όταν αγοράζεις τόσο ακριβό κινητό συνήθως έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

TechGeek

@Γιάννης
Ίσως επειδή πρώτα βγήκε Αμερική και σε μερικές άλλες χώρες μονο πριν σταματήσει η διάθεση του. Έχετε γίνει όλοι συνωμοσιολόγοι και σε λίγο θα μας πείτε φταίνε οι εξωγήινοι σε αυτό. Πως τολμάει κάποιος να πει κάτι για android εταιρία, έτσι ε?

Thanosgr13

Forneverarrow και εγώ είμαι 15 και έχω 6s plus άλλο να μην έχεις λεφτά να χρωστάς παντού και να περνεις ακριβό κινητό και άλλο να έχεις την οικονομική δυνατότητα

Mary

Α μάλιστα τωρα φταίνε οι γονείς, η εταιρεία που κυκλοφορεί κινητά χωρίς να τα ελέγχει σωστά ειναι ενταξει δηλαδή. Τι να πω….

Dapitium

@Thanosgr13
Φεύγα για διάβασμα μη το πω στη μάνα σου ότι χαζεύεις στο τεκμπλογκ. Γρήγορα!

Steve

Ρε παιδιά στο άρθρο λέει “η υπερθέρμανση στην μπαταρία προκύπτει όταν η άνοδος και η κάθοδος έρχονται σε επαφή” εμένα αυτό δεν μου κάνει για πρόβλημα στις μπαταριες! Μου μοιάζει σαν να γίνετε βραχυκύκλωμα πριν τη μπαταρία που σημαίνει κατασκευαστικό λάθος στο τηλέφωνο!!! Και αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό απο το να ηταν απλα μια παρτίδα απο ελαττωματικές μπαταρίες…

Antonis

Διαβαζω οτι φταινε οι γονεις κυριως απο την στιγμη που το ηξεραν και κατι τετοια..Συγνωμη ρε παιδια αλλα νομιζετε οτι ολοι ειναι ενημερωμενοι για το προβλημα?Εγω προσωπικα ενημερωσα για το θεμα με τις εκρηξεις σε αρκετα ατομα που εχουν note7 και που δεν ειχαν ενημερωθει…Δεν ξερω ποτε και αν θα το μαθαιναν οι ιδιοι αν δεν τους το ελεγα εγω..Η Samsung στο θεμα με το Note7 ηταν τραγικη αφου δεν εκανε τους απαραιτητους ελεγχους και δοκιμες πριν το βγαλει για πωληση…Και δεν εχει σημασια η τιμη του γιατι το διαβασα και αυτο..Τι σημαινει δηλαδη 800 ευρω και 500 και 100?Δηλαδη αν παρουμε ενα κινητο 100-200 ευρω και ανατιναχτει στα χερια μας θα πουμε οτι δεν πειραζει λογικο ειναι επειδη εκανε μονο 100-200 ευρω?Αν ειναι δυνατον ρε παιδια…Οσο και να ειναι το κοστος κατασκευης,ενα κινητο θα πρεπει να εχει περασει πρωτα ελεγχους και δοκιμες…Η Samsung ειναι απαραδεκτη οσον αφορα το Note7 απο την στιγμη που ουτε νεα εταιρια ειναι,ουτε αγνωστη ειναι και παρολα αυτα αλλα μια χαρα το εβγαλε για πωληση χωρις να το δοκιμασει..Πιστευω πως αρκετοι που ειναι ενημερωμενοι για το προβλημα,δεν θα εμπιστευτουν ξανα Samsung για τον λογο ακριβως αυτο..

Min24

Dimitrinio…
Σε ειδοποιεί ο παροχος από όπου το εχεις αγορασει.

Antonis

Φιλε Min24 σοβαρα το λες?Ξερεις ποσοι ειναι εκει εξω που εχουν Note7 και δεν εχουν ιδεα για το προβλημα?

asdfred

Πότε θα καταλάβετε μερικοί ότι όταν μιλάμε για ηλεκτρονικά, μπαταρίες κλπ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τίποτα;

Όταν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση η εταιρία ότι υπάρχει πρόβλημα κλπ, εε τι το χρησιμοποιείς το τηλέφωνο; Δεν είναι σαν να πας γυρεύοντας;

Και μη μου πείτε δεν γνώριζε. Άμα δεν γνώριζε, δε νομίζω να ήξερε και πολλά ώστε να προτιμήσει το Note 7…

Επίσης κράζετε τη Samsung. Για πάνε δείτε πόσα supercars έχουν τυλιχτεί στις φλόγες στα καλά καθούμενα. Και εκεί δεν μιλάμε για ένα πράγμα που πιθανόν να κρατάς στα χέρια σου την ώρα που θα γίνει αλλά σε ένα πράγμα που θα βρίσκεσαι μέσα κατά 99%!

Thanosgr13

@dapitium εγώ κάνω κατοίκων και δεν ξεκίνησα ακόμα και χαζεύω όσο ακόμα προλαβαίνω 😂😂😂😂

Min24

Δεν αντιλέγω σίγουρα υπάρχουν άτομα που δεν έχουν ενημερωθεί . Ο πάροχος που πούλησε το προϊόν έχει ενημερωθεί και είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει. Αν δεν το έκανε θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες .
Όπως ξέρω και πόλους κατόχους που έχουν πλήρεις γνώση του θέματος και απλά δεν δίνουν τηνσυσκευή για να μην μείνουν χωρίς κινητό και θα τοκάνουν την τελευταία στιγμή μόλιςείναι έτοιμη ή νέα παρτίδα. Δηλαδή όταν γίνετε ανάκληση ενός αυτοκινήτου πως το μαθαίνουν οι ιδιοκτήτες του.

Γιάννης

@TechGeek
τα συμπεράσματα βλέπω τα βγάζουμε εύκολα. Απλώς ότι έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα αφορούν μόνο την Αμερική ή είναι ιδέα μου? Προφανώς και δεν εννοώ ότι δεν υπήρξε προόβλημα, απλώς μάλλον η Apple εκμεταλλεύεται τώρα πολύ καλά την ηλιθιότητα της Samsung. Με αποτέλεσμα και το παραμικρό που γίνεται στην Αμερική να βγαίνει στη φόρα. Βέβαια τώρα στην περίπτωση του μικρού 6χρονου φταίει διπλά η Samsung για το περιστατικό και τριπλά οι γονείς που δεν επέστρεψαν το προϊόν.

Antonis

Φιλε asdfred δεν ενημερωνονται ολοι για το κινητο που αγορασαν..ΚΞαποιο απλα αγοραζουν και δεν ψαχνονται μετα για updates η τι νεα υπαρχουν και ακουγονται για το κινητο τους..Οτι ερευνα εχουν κανει ειναι πριν την αγορα αυτου και αφου το αγορασουν απλα ασχολουνται με αυτο..Επισηςδεν κραζουμε την Samsung αυτη καθαυτη..Κραζουμε τις αποτυχημενες κινησεις..Τωρα ειναι η κινηση της Samung..Αυριο μπορει να ειναι της Aplle..Μεθαυριο μπορει να ειναι της Sony-LG-Huawei κτλ…Οταν (και ελπιζω να μην συμβει κατι τετοιο) δουμε παρομοιες καταστασεις απο καποιον αλλο,τοτε θα κραξουμε και τις κινησεις αυτων να εισαι σιγουρος γιαυτο..Γιατι στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαμε για bootloop αλλα LG..Μιλαμε για εκρηξεις-εγκαυματα-καταστροφη αυτοκινητων και σπιτιων…Το θεμα που εχει προκυψει ειναι σοβαροτατο και επιτελους ξεκολληστε απο τους φανμποισμους..

Gvirginia

@Γιάννης Δύο περιστατικά στην Αυστραλία και ένα σε κάποια ασιατική χώρα (νομίζω το 1ο που δημοσιεύτηκε, χωρίς λογότυπο).

@Steve Η μπαταρία φταίει.

Στα του θέματος, θα πρέπει η Samsung να κάνει ακόμα πιο “επιθετική” ενημέρωση πχ push notifications μέσω του play store ή μέσω του update της συσκευής κτλ.
Όσοι νομίζουν ότι η πλειοψηφία κάνει έρευνα αγοράς / ενημερώνεται καθημερινώς για τη συσκευή τους, ας κάτσουν κανένα τρίωρο μέσα σε κάποια αλυσίδα κινητών.

vasilist

Εγώ δεν πιστεύω όλα τα περιστατικά μάλλον θέλουν λεφτά και ξαφνικά βγαίνουν όλοι και λένε έσκασε στα χέρια μου.
Ενώ το πρόβλημα γίνετε όταν φορτίζεται το κινητό και δεν ανατινάζετε ξαφνικά αλλά αρχίζει και ζεσταίνεται πολύ και φουσκώνει η μπαταρία και αν δεν το βγάλεις παο την πρίζα σκάει.
Πρόβλημα υπάρχει αλλά οι αμερικάνει είναι πρώτοι στις μυνήσεις και διεκδηκήσεις χρημάτων.
Που είναι η φωτό απο το έγκαυμα του μικρού κτλ κτλ.
Αντε να έπαιζε ενώ το φόρτιζε και να άρχισε να καίει και μόλις φούσκωσε να το άφησε κάτω και να έσκασε η μπαταρία.

James

Εντάξει ρε παιδιά πως κάνετε έτσι; Θα τους αντικαταστήσει το κινητό, θα τους αντικαταστήσει και τον εξάχρονο και όλα καλά.

Antonis

Όσοι νομίζουν ότι η πλειοψηφία κάνει έρευνα αγοράς / ενημερώνεται καθημερινώς για τη συσκευή τους, ας κάτσουν κανένα τρίωρο μέσα σε κάποια αλυσίδα κινητών.

Φιλε Gvirginia ετσι ακριβως!!!!

Gvirginia

@Ιωάννης jb Ξέχασα να αναφέρω.. Η Samsung τη sonara ακολουθεί, απλά άργησε 10 χρόνια. Ε, και για να μη φάει καμιά μήνυση από τη sonara για αντιγραφή, αυτή ανατινάζει smartphones αντί για laptops.

Πεζοναύτης521ΤΠΝ

Αν έχεις τέτοιο κινητό σημαίνει ότι έχεις και ίντερνετ αλλιώς είναι ανούσιο να το έχεις οπότε αφού έχεις ίντερνετ σημαίνει ότι ενημερώνεσαι. Και σταμάτηστε να λέτε ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι κάτοχοι των συγκεκριμένων κινητών γιατί δεν υπάρχει περίπτωση. Οταν το αγόρασαν δεν μπήκαν στο ίντερνετ να το δουν η απλά πήραν γουρούνι στο σακί. Όσο για το κινητό πού είχε το παιδάκι αν ισχύει φυσικά τη δουλειά είχε στα χέρια του. Από τη στιγμή που η Samsung έκανε ανάκληση και ζήτησε επιστροφή των συσκευών δεν έχει ευθύνη για το αν το επέστρεψαν οι αγοραστές αλλά μόνο για την συσκευή. Δεν μπορεί να τους ψάχνει πόρτα πόρτα. Μην ξεχνάμε όμως και την προπαγάνδα που παίζεται για το συγκεκριμένο κινητό γιατί έκανε τρελές πωλήσεις οπότε σε μερικούς δεν άρεσε. Εγώ πάντως το περιμένω γιατί είναι ότι ποιο κορυφαίο στο είδος του μετά το note 4 που έχω.

Πεζοναύτης521ΤΠΝ

Galaxy Note7 Exchange Programme
https://www.samsung.com/gr/note7exchange/

Enki

Επειδη ολα μου φαινονται βλακειες και το εχουν παρακανει εκει εξω.απο ποτε το 6 χρονο επαιζε με note 7 κ συν καποιος να δωσει σε μικρο παοδακι note 7..Μην παραμυθιαζεται τον κοσμο!!σε λιγο θα προκαλει και σεισμους το note 7 και θα παρει και τον ελεγχο του cern!

ChristosT

Συμφωνώ με @ forneverarrow…οι γονείς έχουν χάσει την μπάλα.
Τελεία και πάυλα. Αυτοί εχόυν χαλάσει ηθικά και οικονομικά στο θέμα της διαπαιδαγώγησης τα παιδιά για να μην τους χαλάσουν την ζαχαρένια και τους την πούνε οι τσεπάτοι φίλοι τους και δεν στέκομαι στο θέμα μάρκας κινητού. Οτιδήποτε πέραν των βασικών αναγκών είναι απαράδεκτο…στα 18 να τους παίρνετε Mercendes και στα 25 υπερωκεάνιο.
Τα έχετε κάνει υλιστικά καταναλωτικά όντα. Απο συμπεριφορά δεν ξέρουν να μιλάνε ούτε να σέβονται τους συνανθρώπους τους.
Ο επόμενος αιώνας θα είναι κρίσης αξιών και ήθους.

akis

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Darth

αν και αντιπαθώ την samsung/apple σε αυτή την περίπτωση φταίνε 100% οι γονείς και κανεις αλλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Samsung One UI

One UI 6.1: Διαθέσιμο στις σειρές Galaxy S22 και S21 & στα Fold 4, Fold 3, Flip 4 και Flip3

Μαζικές ενημερώσεις One UI 6.1 εξαπέλυσε σήμερα η Samsung, με το skin να είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές περισσότερες συσκευές.

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.