Samsung Galaxy Note 7: Έκρηξη σε smartphone μετά την ανάκληση;

Η Samsung είχε ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στην ιστορία της καθώς λίγο μετά την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Samsung Galaxy Note 7 αναγκάστηκε να προχωρήσει σε παύση πωλήσεων και ανάκληση περίπου 2.5 εκατ. συσκευών λόγω κινδύνου φωτιάς.

Η ίδια υπέστη αρκετά μεγάλη οικονομική ζημιά αλλά και ζημιά στο brand της, μιας και τα περιστατικά με το Samsung Galaxy Note 7 να πιάνει φωτιά, μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών της. Η Samsung προσπαθεί να αφήσει πίσω της την όλη ιστορία, αλλά κάποια περιστατικά δεν την αφήνουν να ξεχαστεί.

Κάποιος Κινέζος κάτοχος του Samsung Galaxy Note 7, που αναφέρει ότι αγόρασε το κινητό πριν από μια εβδομάδα από το JD.com, ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια της φόρτισης το κινητό έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα τα πάθει εγκαύματα στα δάχτυλα και να υποστεί ζημιά το MacBook του. Όπως αναφέρει το CNNMoney, το κινητό βρισκόταν στη φόρτιση όλη τη νύχτα και το πρωί ο 25χρονος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς έβγαζε καπνούς.

Η Samsung δηλώνει πως θα διερευνήσει το περιστατικό, αλλά ο Hui Renjie (όπως είναι το όνομά του) αρνήθηκε να της δώσει το καμένο Note 7 και σύμφωνα με το Bloomberg, ήθελε να δώσει δημοσιότητα στο θέμα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και κάποιες φωτογραφίες από το καμένο Samsung Galaxy Note 7 αλλά και από το κουτί του, το οποίο έχει το μικρό μαύρο τετράγωνο κουτάκι που βάζει η Samsung στα νέα ασφαλή Note 7.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα δεν συμμετείχε στο παγκόσμιο πρόγραμμα ανάκλησης του Samsung Galaxy Note 7 καθώς οι μπαταρίες του κινέζικου Note προέρχονταν από την Amperex Technology Ltd (ATL) και όχι από την Samsung SDI, που είχε αναλάβει τις μπαταρίες για τις υπόλοιπες αγορές. Ωστόσο, στην Κίνα έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής 4 περιστατικά εκρήξεων, από τα οποία η Samsung έχει καταρρίψει τα δυο.

Αυτή τη στιγμή η ATL είναι αυτή που έχει αναλάβει την παροχή της πλειοψηφίας των μπαταριών του Samsung Galaxy Note 7 παγκοσμίως.

Τέλος, το PhoneArena έβαλε το IMEI στην ειδική σελίδα της Samsung για την ανάκληση και βγήκε το παρακάτω μήνυμα: “Your device is not in the list of affected devices and is not subject to this recall. If you have any other questions please contact us at 1-844-365-6197”.

, Samsung Galaxy Note 7: Έκρηξη σε smartphone μετά την ανάκληση;

, Samsung Galaxy Note 7: Έκρηξη σε smartphone μετά την ανάκληση;

, Samsung Galaxy Note 7: Έκρηξη σε smartphone μετά την ανάκληση;

Πηγή: 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anergos13

Πληρης Μουφα κινεζικη:
Ταμπελακι εμφανως ξανακολλημενο…
Και αν πατε στο.. http://www.imei.info και βαλετε το IMEI 351700082231473
σαν τηλεφωνο βγαζει…ενα note2…
Απορω τα site του εξωτερικου δεν τσεκαρουν…Εελεος…!!!

SmashTheSystem

Αν ισχύει και δεν είναι απάτη, η μετοχή της Samsung θα αρχίσει να συναγωνίζεται αυτήν της Τράπεζας Αττικής, 0.30 ευρώ το κομμάτι. Στις τρεις, η μία δώρο.

Enki

Παραμυθια..γιατι δεν δινει το ονομα του ο ψευταρος!!γιατι πιστευω οτι κρυβεται η apple απο πισω

tr011er

paidia ta note skane giati einai toumpana re! xaxaxaxaxaxaaaaaaa!!!!

VasiliS7Edge

Δεν ξερω αλλα πιστευω ότι είναι μουφα μιας και δεν ειναι επιβεβαιωμενο γεγονος. Το ότι αναπαρεγεται η ειδηση ετσι επειδή το ειπε καποιος δεν σημαινει οτι ισχύει κιολας. Εβαλε μια φωτογραφια απο το ενα απο τα δυο Note ανταλλαξε το ενα και συνδύασε το πακετο του Safe Note με το καμμενο Note, αυτο είναι. Δυσκολο να γίνει ; Οχι.

vasilist

Σιγά μην Έσκασε, το είπα και σε προηγούμενο post είναι πολύ εύκολο να κάνεις την μπαταρία να σκάσει και τώρα που έχει λαυράκι το θέμα και κερδίζεις like και views της ρίχνεις 40-50 volt από τα 5 που δέχεται και γίνετε υπερθέρμανση και μπαμ.
Δεν αμφιβάλω για το πρόβλημα ότι υπήρχε και έφαγε γερή φάπα η Samsung αλλά δεύτερη φορά δεν την πατάς γιατί μετά πας για πάτο και ξεγράφεις το brand note διότι θα έχει μείνει στο μυαλό του καταναλωτή note =kaboom :).
Μην μασάτε εγώ τουλάχιστον θα το πιστέψω μετά τα 10 κρούσματα πάντα βάζω την λογική πάνω από τα ποστ.

παναγιωτης

Το μαυρο κουτάκι μπήκε στο κουτί για ολες τις αγορές, αλλά οχι για την κίνα.
Οπότε πως το βνρήκε αυτός;
Το έιχε βάλει πανω στο macbook να καίγεται και το τρβούσε και βίντεο… μάλλον θέλει αποζημίωση και για το λάπτοπ….
δεν το έδωσε πίσω… οπότε γιατί να μην είναι κλώνος του 7;
Απ΄ολα αυτά φαίνεται οτι απλά ήθελε views στο youtube και αποζημίωση απ την sammy αλλά μάλλον θα πάρει…. ξέρετε

Humble opinion

Η ζημιά συνεχώς μεγαλώνει. Είναι πραγματικά όλα αυτά, είναι γεγονότα. Καλύτερα να το αποσύρει εντελώς, κάπου πρέπει να σταματήσει το όλο ζήτημα και να κάτσει η σκόνη…Έπειτα να ανασυνταχθεί. Η καταστροφή έρχεται πιο γρήγορα από ότι περιμένει η εταιρεία.
Ποιος θα έδινε σήμερα τόσα χρήματα για αγορά της συσκευής σήμερα; Κάθε βράδυ στη φόρτιση θα τρέμεις…

ChristosT

ή ο φορτιστής ή ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ. Δεν νομίζω η Samsung και οι τεχνικοί της να έβαζαν μία μπαταρία κάνοντας τόσα έξοδα επιδιόρθωσης για να βάλουν κάτι ελλατωματικό. Η όλη υπόθεση άρχισε να μυρίζει ότως καμμένο αλλά όχι απο την συσκευή. Θα διερευνηθεί πιστέυω και θα δούμε, άν και ό μάγκας δεν δίνει τα στοιχεία του.
Άσε που όντως κάποιος μπορεί να κάψει την μπαταρία με διάφορους τρόπους.
Μισή αλήθεια, καθόλου αλήθεια.

NtinosMD

Καλα κανει η εταιρεια απο το cupertino και κανει downplay τα κρουσματα τα δικα της. Τωρα μην τρελαινομαστε 80 χρονια εταιρεια ειναι η Samsung κ αυτο οχι τυχαια … ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εβγαλε ξανα στη φορα ελαττωματικη συσκευη παλι ιδιου μεγεθους. Μυριζομαι φραγκοκυνηγο εδω …

forneverarrow

Είναι κάπως ύποπτο να συνέβη πάλι και μάλιστα σε διορθωμένο κομμάτι. Πάντως το γεγονός είναι ότι η Samsung έκανε δεύτερο συνεχόμενο σφάλμα στη σειρά Note (πρώτα το 5 που δεν το είδε από κοντά ο μισός πλανήτης, τώρα με το 7 που γίνεται πυροτέχνημα). Εγώ πάντως αν είχα τη διάθεση και τα λεφτά για κάτι σε Note, δεν θα πήγαινα στη Samsung.

Χρήστος Νέος Κόσμος

Εγώ ρε παιδιά πάντως αν έβλεπα να βγάζει καπνούς το κινητό μου δεν θα το άφηνα πάνω στο λαπτοπ να παίρνει και αυτό μαυρίλα. Έλεος απλά. Το μόνο που σκέφτηκε ήταν να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες ώστε να το δείξει στον κόσμο? Απορώ με το σκεπτικό μερικών. Ότι να ‘ναι πραγματικά.

One

Πως κάνετε ετσι απλά το έβαλε διπλα σε ενα MacBook και έσκασε απο το κακό του…

Gvirginia

@anergos13
Για τσέκαρε και τα παρακάτω στο imei info. Και αυτά μούφα?

https://club.jd.com/bbsDetail/2384566_bcab03be-a666-40a9-947e-7f4d8fcd4c80_1.html
https://club.jd.com/bbsDetail/2384566_159a27ef-6290-45c5-8e17-0a2b9971cb23_1.html

Το είπα και στον άλλο που το ανέφερε, μην εμπιστεύεστε τα “δωρεάν” imei checkers. Καλύτερα να επικοινωνείτε με την ίδια την εταιρεία.
Δε λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μούφα, απλά λέω τη γνώμη μου για για αυτές τις σελίδες. (περισσότερο για μπέρδεμα με τα μοντέλα στο imei.info μου κάνει)

Επίσης, στο imei info θέλει όλα τα ψηφία (16) ενώ στις επίσημες σελίδες της Samsung ζητάει τα 15. ( https://support-cn.samsung.com/note7checking/en.html ).

Τέλος, στο xda κάτοχοι των παραπάνω Note 7 λένε ότι η μπαταρία τους είναι από SDI. Άρα ή η Samsung έχει παρτίδες με SDI στην Κίνα ή αυτοί οι κάτοχοι έχουν συσκευές που προορίζονταν για άλλες χώρες.

GiannisMix

Έστω ότι υπάρχει πρόβλημα με ελαττωματικές μπαταρίες. Το λογικό και οικονομικό σχέδιο της Samsung για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα ήταν είναι να φτάσει η συσκευή στο πλησιέστερο τοπικό εξουσιοδοτημενο service και να γίνει αντικατάσταση μπαταρίας.
Γιατι να δαπανηθουν εκατομμύρια και να επιστραφούν στο εργοστάσιο οι συσκευές μόνο και μόνο για μια αντικατάσταση μπαταρίας;
Εγω νομίζω το πρόβλημα είναι αλλού και άλλα μας λέει η Samsung.

anergos13

@Gvirginia

Εχοντας χρησιμοποιησει αρκετες φορες το συγκεκριμενο site μπορω νσ σου πω με βεβαιοτητα οτι ειναι σωστο…

Μολις τωρα τσεκαρα ενα s6 edge plus και δυο s7 ολα…σωστα

Ποσταρεις ενα καρακινεζικο site ως αξιοπιστο?

Τσεκαρα τα imei των συσκεων στο τσεκαρισμενο imei.info και βγαινουν αλλα νταλον συσκευες…

Οι παραπανω χρηστες που ποσταραν στο xda ειναι κινεζοι?

Οι συγκεκριμενες -κατ εμε- μουφα συσκευες δεν εχουν την σημανση με το μαυρο τετραγωνο αρα μπορει να ηταν και απo SDI…και ακομα οχι απο Κινα αλλα απο οπουδηποτε…

JohnGR

@Gvirginia
Στην φωτογραφία φαίνεται το SM-N9300, που είναι το Note II. Δεν χρειάζεται καν imei checker.

Gvirginia

@JohnGR
https://www.sammobile.com/2016/08/05/china-could-get-a-galaxy-note-7-with-6gb-of-ram-and-128gb-storage/
https://www.sammobile.com/2016/04/15/purported-galaxy-note-6-model-number-list-leaks-european-model-included/
https://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-N9300/

Κοίτα να δεις, το Note II πήρε 6.0.1 και εγώ νόμιζα ότι είχε μείνει στην Kit Kat.

@anergos13
Ναι είναι κινέζοι, γιατί ο κωδικός SM-N9300 είναι για τα κινέζικα μοντέλα. ( https://forum.xda-developers.com/note-7/help/samsung-galaxy-note-7-sm-n9300-hong-kong-t3454531 )

Οι συσκευές που πόσταρα είναι S7, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουν το μαύρο τετράγωνο. Τις έβαλα για να δεις ότι τα κινέζικα S7, που φαίνονται και στις άλλες φωτογραφίες, δε βγάζουν σωστό αποτέλεσμα στο imei info.
Επίσης. δε λέω ότι είναι αξιόπιστο, αλλά έχει φωτογραφίες χρηστών που αγόρασαν την εκάστοτε συσκευή ως “review”.
Τώρα ότι λες για αξιοπιστία όταν το ίδιο το imei info δεν έχει πληροφορίες κτλ για το ποιοι είναι από πίσω, δε το σχολιάζω.

Διάβασε μερικά σχόλια ( https://lifehacker.com/5957554/imeiinfo-checks-if-your-phone-is-carrier-unlocked-or-not )

Δε λέω, τα 2 κινητά που έχω σωστά τα βγάζει αλλά δε σημαίνει ότι έχει όλες τις πληροφορίες.

Άλλα παραδείγματα:
https://i62.tinypic.com/23vaycj.jpg (το S Duos 2 το βγάζει ως Galaxy Grand το imei info)
https://i58.tinypic.com/2dufn1v.jpg (το S Duos το βγάζει ως Galaxy Win το imei info)
https://i1378.photobucket.com/albums/ah99/monda202/IMG_20120101_081336_zps32c722e7.jpg (το Grand 2 το βγάζει ως Galaxy S4 το imei info)

vasilist

Το τηλέφωνο περίμενε να ξυπνήσει ο χρήστης για να πάρει φωτιά ο οποίος δεν το έβγαλε απο την πρίζα μην πάρει φωτιά το σπίτι και το έβαλε πάνω στο mac να καίγεται τραβόντας βίντεο με το δεύτερο smartphone που έτυχε να έχει δίπλα του.
Μάλιστα…
Λεφτά γυρεύει ο τύπος.

Christosk

Ρε τι Ν9300 για note 2, που ζειτε? Το note 2 ηταν παντα N7100.

anergos13

#Gvirginia

Μονη σου λες οτι τα δικα σου τηλεφωνια τα βγαζει οκ …..τα δικα μου επισης οκ…

Γιατι να εμπιστευτω 2 κινεζους που εχουν ποσταρει 2 φωτο απο χχχ τηλεφωνα…..?

Μιλαμε για την Κινα που οι κλωνοι και η μαιμουδια σε samsung παει συννεφο….

Επιλεγω να εμπιστευομαι τα ματακια μου…λοιπον…

Gvirginia

@anergos13
Πρώτον, είναι “μόνος”.

Δεύτερον σου λέω ότι τόσα άλλα τα βγάζει λάθος και ότι η σελίδα δεν είναι αλάνθαστη όπως “βεβαιώνεις”. Δεν είναι 2 κινέζοι αλλά 5 παραδείγματα που σου έδωσα (μάλιστα η σελίδα είναι το κινέζικο Amazon αλλά μικρή σημασία έχει). Τα ματάκια σου δεν είδαν ούτε τα σχόλια από το lifehacker που λένε ότι τους βγάζει άλλα ντ’άλλων?

Τέλος, όπως λέει και ο JohnGR και το imei info, αυτός ο κωδικός αντιστοιχεί στο Note II με κωδικό μοντέλου SM-N9300. Πώς γίνεται το κινέζικο Note 7 να έχει τον ίδιο κωδικό μοντέλου με το Note II στο imei info? Σωστό θα είναι και αυτό…

anergos13

Η συζητηση σου ειναι ανεξοδη …
Συνεχιζεις και υποστηριζεις σχολια και φωτογραφιες με imei με Αγνωστου Πατρος συσκευες και οχι τα ιδια σου τα ματια…
Κανε μια επιπλεον ερευνα με γνωστους σου και θα δεις οτι ολα θα βγουν σωστα……

Και για να κλεισω…οι ειδήσεις με περιεργα τεχνολογικα συμβαντα στην Κινα παντα ελεγχονται για την αξιοπιστια τους και δυστηχως ..τις περισσοτερες φορες ειναι …Μουφες…

End of story…απο εμενα!!!

Nick

Θεωρίες συνομοσολογιας οτι η γη είναι επίπεδη και όλοι θέλουν το κακό της lagsung samesung και τώρα boomsung.

ChristosT

Ξεχαστε οτι ειπαμε και οτι λενε τα sites που αναπαραγουν την ειδηση. Ξεχαστε το κομματι με το imei τους αριθμους μοντελων κλπ αν ισχυουν…
Ερωτω…αν γινοταν το παραπανω συμβαν σε σας θα αφηνατε την συσκευη να καπνιζει και να βγαζει υγρα μπαταριας πανω στο macbook σας;
Λιγη λογικη παρακαλω…

Gvirginia

@ChristosT
Προσωπικά, θα έβγαζα την πρίζα από τον τοίχο, θα έπαιρνα νερό να έχω στην άκρη και ναι θα το άφηνα πάνω στο macbook για να μη μου εκραγεί στα χέρια ή στη μούρη. Μέχρι και που πήγε κοντά να το βιντεοσκοπήσει είναι επικίνδυνο – χαζό.

Agnostos13

@ChristosT:
Αφου θα την παρει την αποζημιωση…να μην αλλαξει και Macbook? Ερχεται νεο μοντελο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.