Smartphones

Galaxy Note 8: Διπλωματικές εντάσεις Κίνας-Κορέας οδηγούν σε μειωμένες παραγγελίες

Aρνητική κάλυψη φαίνεται ότι λαμβάνει το Samsung Galaxy Note 8 από τα ΜΜΕ της Κίνας καθημερινά, λόγω διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Κορέας, κάτι που έχει συνέπεια και στις προπαραγγελίες του αναμενόμενου smartphone.

Όπως αναφέρει το Business Korea, το γεγονός ότι η Κορέα επέτρεψε την εγκατάσταση δύο εκτοξευτήρων ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense).

Οι προπαραγγελίες για το Galaxy Note 8 στην Κίνα ξεκίνησαν το ίδιο διάστημα με αυτές του iPhone 8 και τα τοπικά μέσα χρησιμοποιούν την ευκαιρία να συγκρίνουν τις δύο συσκευές και δεν παραλείπουν να αναφέρουν τα χαμηλά μεγέθη των προπαραγγελιών.

Τα μέσα αναφέρουν ότι οι παραγγελίες για το Galaxy Note 8 στην Κίνα ανέρχονται σε χιλιάδες ενώ για τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια.

Για την ακρίβεια, λέγεται ότι οι προπαραγγελίες από τα JD.COM και Tmall (της Alibaba) άγγιξαν τις 8.310 και 5.292 αντίστοιχα και μαζί με τα επίσημα καταστήματα και ιστότοπους της Samsung μόλις ξεπέρασαν τις 20.000.

Παρόλα αυτά, η αντιπροσωπεία της Samsung στην Κίνα αναφέρει ότι το Galaxy Note 8 τα καταφέρνει καλύτερα από τους προκατόχους του, υπογραμμίζοντας ότι πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνησε ένα σύστημα όπου απαιτείται κάποιος να καταθέσει εγγύηση περίπου 15 δολαρίων (μετατροπή από won).

Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες κάποιος να αγοράσει τη συσκευή είναι αυξημένες. Οι προπαραγγελίες για τα iPhone δεν απαιτούν την κατάθεση εγγύησης.

Το κλίμα που καλλιεργούν τα MME της χώρας σε συνδυασμό με το φιάσκο του Note 7 αλλά και του γεγονότος ότι η χώρα προτιμά πιο οικονομικές λύσεις καθώς έχει και τις δικές της εταιρείες, δυσκολεύουν την κατάσταση για το Galaxy Note 8.

Βέβαια, από την άλλη, τα iPhone δεν τα λες και οικονομικά, αν ισχύουν πάντα τα νούμερα. Ωστόσο, το κλίμα στην Κίνα λόγω των Thaad φαίνεται να είναι αρνητικό για τις κορεάτικες εταιρείες, καθώς οι κινέζοι φαίνεται να κάνουν κάποιου είδους μποϊκοτάζ και στα προϊόντα των LG και Hyundai.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 15:45

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.