Samsung Galaxy S, Αναβάθμιση σε Android 2.2

Πριν λίγο λάβαμε την επίσημη απάντηση της Samusng Hellas σχετικά με ερώτηση του Techblog για την αναβάθμιση του Samsung Galaxy S σε Android 2.2. Όπως μας ενημερώνουν αλλά και γνωρίζουμε από τα σχόλιά σας, “Η αναβάθμιση του Samsung Galaxy S σε Android 2.2 είναι διαθέσιμη ήδη αρχικά για την έκδοση της Vodafone… η αναβάθμιση θα είναι σύντομα διαθέσιμη για όλες τις υπόλοιπες συσκευές Galaxy S.”

Στο site της Samung αναφέρεται επίσης: “Σύντομα, η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη για Cosmote και Wind.”

Όσοι είστε κάτοχοι Galaxy S, πείτε μας για το δικό σας κινητό.
Από που το αγοράσατε, το έχετε συνδέσει με το KIES, σας έχει έρθει η αναβάθμιση;

Οδηγίες
Προσοχή: Η αναβάθμιση θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στο κινητό σας, όπως επαφές, μηνύματα, εικόνες και εφαρμογές που έχετε αποθηκεύσει.
1. Κατεβάστε την εφαρμογή Samsung Kies
2. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Samsung Kies στον υπολογιστή σας
3. Τρέξτε την εφαρμογή
4. Συνδέστε το Galaxy S στον υπολογιστή σας
5. Αυτόματα θα ενημερωθείτε ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση για το κινητό σας
6. Επιλέξτε την ενημέρωση και η διαδικασία θα ξεκινήσει


Επεξεργάστηκε την 13 Δεκεμβρίου 2010 16:16

Σχόλια

  • Ρε παιδιά το δικό μου Galaxy, ενω παλιά συνδεόταν κανόνικά με το Kies τωρα όταν το συνδέω πάει να το αναγνωρίσει αλλά μετα ξαναπάει στο menu του android και αρχίζει να αναβοσβήνει η οθόνη. PLEASE HELP για να ανβαθμίσω το Galaxy !!!

  • Η αναβάθμιση δε γίνεται χωρίς υπολογιστή? Εγώ νόμιζα πως θα την κάνει μόνο του μέσω ίντερνετ.. ισχύει?

  • Κακό συνήθειο τα greeklish....Λοιπόν Ανέστης Κ. αν έχεις το winamp στο galaxy σβήσε το..Δημιουργεί πρόβλημα με την σύνδεση στο Kies..Αν δν διορθωθεί έτσι κατέβασε το καινούριο Kies..Οχι update..fresh intall..Αν ακομα δν φτιάξει ψάξε λίγο στο νετ να μάθεις για το πρόβλημα με τα αρχεία με extansion 16 χαρακτήρων..Υπάρχει κ εφαρμογή στο Market που τα βρίσκει κ τα διορθώνει... Και ότι άλλο θέλεις εδώ είμαι :)

  • Εμένα όσες φορές και αν προσπάθησα να το κάνω το update, το Kies ψάχνει το κινητό αλλά δεν το βρίσκει, στο Device Manager>Portable Devices>Android MTP μου λέει

    The drivers for this device are not installed. (Code 28)
    To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.

    Κανείς έχει λύση???

  • Πως θα πάρω backup τις εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει για να μην το ξανακάνω μετά την αναβάθμιση ? Υπάρχει τρόπος μπας και το γλυτώσουμε ?

  • Κάπου στις ρυθμίσεις του Android έχω δει μια επιλογή που ονομάζεται κάπως back up data with Google αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει στην έκδοση Android 2.1. Αν γνωρίζει κάποιος άλλος ας μας πει.

  • Vlachaki εισαι θεος που το εκανες αυτο!απο Wind κατάστημα κηφισιάς αγορασμενο αρχες σεπτεμβρίου. Ακόμα δε δίνει την αναβάθμιση το KIES..Οσοι εχετε προβλημα με τη συνδεση με KIES απλως να ξερετε οτι παιζει προβλημα με καποια αρχεια η apps στο κινητο που μπηκαν μετα. Συνηθως ειναι τα thumbs στο φακελο DCIM, αρχεια με επεκταση χαρακτηρων μεγαλυτερη απο 16 χαρακτηρες και η εφαρμογη winamp. Τα διαγραφετε ολα κ μετα συνδέεται. Υπαρχει και εφαρμογη που τα βρισκει αυτοματα (βρειτε την στο myphone) σε λειτουργια συσκευης αποθηκευσης.

  • Αναρωτιέμαι και εγώ για το back up :/
    επίσης έχω θεμα με το Kies.. δεν συνδέεται, απλά φορτώνει συνεχώς...
    μήπως φταίει που είναι root?? σε άλλους που το έχουν root δεν συμβαίνει :S
    πάντως αναβάθμιση ενώ είμαι root δεν γίνεται έτσι??

  • Το δικο μου με επισημο ελληνικο firmware της cosmote (sales code COS για οσους γνωριζουν) και με την καινουργια εκδοση kies 1.5.3.10103_102 σημερα που δοκιμασα μου λεει οτι υπαρχει ηδη η τελευταια εκδοση εγκατεστημενη. Αυτο πρεπει να λεει σε ολους οσους θελουν να παρουν την ελληνικη froyo επισημα μεσω kies.

    Ωραιος Κωστα, αν και θα συμφωνησω με το Γιαννη οτι δεν ακουσαμε και κατι που δεν το περιμεναμε η δεν χαμε ξανακουσει. Για να τους δουμε τους κυριους τωρα ...

  • Υπάρχει back up στο Galaxy s ,εχω περασει παρα πολλες Roms και δεν χανω τιποτα !!Τι ιδιο εκανα στο vodafone 845 , στο Lg gt540 optimus και ολα κρατανε back up !Ειναι πολιτικη των Android ..Τελος

  • Ωραία υπάρχει, πες του φίλου που ρωτάει πως θα το κάνει. Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο...

  • μπραβο Κωστα επιτελους απαντησανε σε καποιον...
    αν και αφου την ειχε παρει η vodafone αργα η γρηγορα θα την περναμε και οι υπολοιποι...
    αναμενουμε λοιπον...

  • Όταν πάω να ανοίξω το Kies ενώ ανοίγει, μου πετάει ένα μήνυμα που λέει "Service Initiali Failed" :S
    What the hell!!

  • @Nightmare Αν το τρέχεις μέσω Windows 7 / Vista το Kies , κάντο να τρέχει με administrative rights στο shortcut. Αν κ θα συνεχίζει να σου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα, θα μπορείς να το τρέξεις.

  • Εγω ειμαι κατοχος galaxy s εδω και περιπου 4 μηνες. Μεσω kies πριν περιπου 20 ημερες το αναβαθμισα σε froyo. Ευτυχως που αναβαθμιστηκε και σουλουπωθηκε το χαλι του ελαφρως. Τουλαχιστον κολλαει λιγοτερο και ειναι πιο γρηγορο. Το αγορασα μεσω play247 και η αναβαθμιση εγινε κανονικοτατα μεσω kies. Σε γενικες γραμμες βελτιωθηκε ως ενα βαθμο αλλα προσωπικα οτι και να του κανουν ειναι και θα παραμεινει μουφα! Ακυρα κολληματα και αυτη ειναι η δευτερη αναβαθμιση μεσω kies που εχω κανει. Η πρωτη ηταν περιπου Σεπτεμβριο που μου εβγαλε το kies. Αντι να αναβαθμιστει εγινε χειροτερο απο οτι ηταν. Τωρα με το froyo βελτιωθηκε αρκετα αλλα κακα τα ψεματα θελει δουλεια ακομη. Προσφερει μεν πολλα αλλα αμα τρωει κολληματα ................ !

  • ΤΗΝ.......θα την κάνουν δώρο για τα χριστούγεννα.Τοσο καλό τηλ και το υποβάθμιζουν οι ίδιοι.Είναι τόσο για τα μπάζα που στο kiss έχουν την 2, 1, 1,. Ελεος με την 2,2.ειναι για ΦΑΠΕΣ. Απο αυριο μακρια ξανα απο Samsung

  • Καλα η μονη εταιρεια που κανει update OTA ειναι η HTC;;;;

    Επισης δεν χανεις κανενα αρχειο σε οτι αναβαθμιση και να κανεις. Χμμμ γιατι τοσο μεγαλες διαφορες;

  • Παιδιά με ενδιαφέρει και εμένα αυτό? Η Samsung δε κάνει update OTA? Πήρα και εγώ το Galaxy S πριν κάτι μέρες. Είναι απαράδεκτο να έχει την 2.1 ακόμα..

  • @Menelaos
    και πάλι μου το βγάζει, δεν με πειράζει αυτό βέβαια... τρέχει κανονικά απλά δεν συνδέεται με τίποτα, στο κινητό στο MTP Application λέει μονιμως προετοιμασία και κάθε λεπτό ξαναρχίζει απο την αρχή :S, έχω καθαρίσει ολα τα cache πάντως...
    επίσης όταν συνδέω για πρώτη φορά το κινητό σε ένα pc, στην εγκατάσταση του λογισμικού προγράμματος οδήγησης, το SAMSUNG Android USB Composite Device το έχει έτοιμο για χρήση, ενώ τα CDC Abstract Control Model (ACM) και Συσκευή USB MTP μου λέει ότι απέτυχαν...
    την Samsung μου μέσα :@

  • AN EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ!!!?!!!!
    επέλεξα να συνδέεται ως συσκευή αποθήκευσης και συνδέθηκε και στο KIES!!!
    ΤΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!! αλλά επειδή φυσικά είναι τόσο άθλιο...μου λέει ότι δεν υποστηρίζεται η σύνδεση -.-... επίτηδες το κάνει η Samsung... είναι μια προπαγάνδα για να μας καταστρέψει!!!

  • Ποιος ειπε οτι με την αναβαθμιση χανεις τα παντα; Ψεμα μεγαλο ψεμα. 2 αναβαθμισεις εχω κανει και οχι μονο αρχειο αλλα μεχρι και οι εφαρμογες παρεμειναν ανεγγιχτες.

  • Πάνος, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους από εσάς. Όπως και τον φίλο Νεκτάριος πιο πάνω. Το θέμα δεν είναι να πουλήσουμε μούρη ποιος ξέρει τα περισσότερα ή ποιος είναι άσχετος.

    Αν θέλετε να συμμετάσχετε εποικοδομητικά στη συζήτηση και να ακούσετε και μερικά ευχαριστώ από άλλους φίλους που θα βοηθήσετε, πείτε μας πως να το κάνουμε!

    edit: Hraklhs, προφανώς αναφέρεσαι σε αυτό https://goo.gl/lg8FQ

  • Παιδιά όποιος έχει καταφέρει να κάνει την αναβάθμιση, ας μας πει τα βήματα ένα ένα, γιατί όπως βλέπω πολλοί έχουν θέμα.

  • παρακουλουθο εδω και καιρω αυτα που γραφεται εχω παρει το galaxy s απο vodafone εβαλα το 2/2 απο kies ειναι το πρωτο κηνιτο που δεν βγαζω μπαταρια για να ξεκολισει δουλευει τελεια και αναρωτιεμαι αν ειναι το δικο μου ελατωματικο το εχω τρελανει δεν ειδα καμια διαφορα σοβαρη με την αναβαφμιση μην τρελαινεστε απλα ειναι η μοδα εμενα εχει 2/1 αντε εμενα εχει 2/2 μονο το skype μου τι σπαει που δεν εχει εικονα ξερει κανεισ κατι για αυτο και κατι ακομα τρελο με την αναβαφμιση δεν εχασα τιποτα υπαρχουν μαιμου galaxy s η το δικο μου ετυχε να ειναι καλο

  • Δεν ειχα καμια προθεση να το παιξω μουρη , ετσι και αλλιως τι νοημα εχει; Απλα ειπα επειδη αναφερθηκε πιο πανω οτι χανεις δεδομενα , θεωρησα σκοπιμα να αναφερω πως δεν ισχυει κατι τετοιο. Οσο για την διαδικασια αναβαθμισης απο οτι θυμαμαι 4 μερες πριν ειχα διαβασει σε κατι xda forums να πειραξω κατι στο registry. Το εκανα λοιπον αλλα χωρις καμια επιτυχια. Μετα απο 4 ημερες ανοιξα το pc και απο εκει που δεν το περιμενα εμφανιστηκε δυνατοτητα αναβαθμισης.

    Τωρα πως οφελειται κανεις απο το froyo? Ισχυει οτι ειναι αρκετα πιο γρηγορη εκδοση με πολυ λιγοτερα κολληματα. Για την ακριβεια βελτιωθηκε πολυ η " σαρωση πολυμεσων" καθως με την 2.1 ανα μια ωρα περιπου γινοταν απο μονη της!
    Δεν πειραξα κατι αλλο. Ειναι μια διαδικασια μεσω kies και επειδη το κινητο κοστιζει αρκετα προτιμησα να περιμενο για κατι επισημο και να μην χασω την εγγυηση με custom roms.

  • Εγώπου το έχω αγοράσει από Vodafone αλλά ΔΕΝ έχει λογισμικό Vodafone, πότε να περιμένω αναβάθμιση ?

  • Μια διόρθωση. Εγώ εχω πάρει αναβάθμιση μέσω kies επειδή το τηλέφωνο μου είναι "γερμανικό ". Δεν χανεται τίποτα. Ούτε επαφές, ούτε αρχεία, ούτε apps

  • Εκεί που κοροιδεύαμε τις branded συσκευές και λέγαμε ότι δεν αξίζει να τις πάρει κάποιος, γιατί θα έχει με πολύ καθυστέρηση ή και καθόλου firmware upgrades, καταλήξαμε να την έχουν πάρει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα από την Vodafone και όλοι οι υπόλοιποι να έχουμε μείνει με το ****kies στο χέρι... το οποίο σε αρκετούς δεν δουλεύει :-p

    Υ.Γ.1 Ελπίζω μελλοντικά να ανακαλύψει η Samsung το OTA upgrade.

    Υ.Γ. Τέλεια η συσκευή από hardware, άλλα από after sales support, μαλλον χρειάζεται μαθήματα αλά apple!

  • gia osous den exoun tous briski to kies to kinito tous as dokimasou auto

    gia 32bit

    https://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x86.shtml

    gia 64bit

    https://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml

    egw aplos brhka ta drivers kai meta den eixa problhma me to na mou briski to kinito ;)

    egw to kinito to exw parei apo to plaisio kai sto kies akoma tipota apo update :/

  • @ mr.zero0o
    Ευχαριστώ φίλε μου, σωστό το ποστ σου, πρέπει να έχουμε τους τελευταίους drivers αλλά δεν έγινε τίποτα σε μένα... έχω ψαξει ΟΛΑ τα sites που λένε για θέμα και δεν με έχει βοηθήσει κανένα :/

  • Αυτο το σύντομα διαθέσιμο και η αόριστη απάντηση οπου στην ουσία δεν σου λεω τίποτα καινούργιο με τρέλανεεε...

    Σωπα ρε samsung , δεν το ξέραμε οτι εχει πάρει το vodafone branded(καινοτόμοι) όπως επίσης και δεν το ξέραμε οτι θα πάρει "συντομα" την αναβάθμιση...

    One hole in the water..

    Thanks techblog που τουλαχιστον προσπάθησες

  • gia to kies se olous sxedon bgazi oti lipoun mtp kai psaxni egw to exw kani 2 fores auto to pragma kai mou to edixne kanonika to kinito mou mesa sto kies aplos ekana install tous drivers
    elpizw na boi8isa

  • Αγόρασα την συσκευή από την Vodafone την 1η ημέρα κυκλοφορίας του γιατί "καιγόμουνα".
    Αποτέλεσμα : Δεν είναι Vodafone branded (η 1η παρτίδα), δεν μπορεί να κάνει κάτι η Vodafone (Αναβάθμιση) και θα πρέπει να περιμένω πότε η Samsung θα βγάλει upgrade για non-branded συσκευές.

  • Μετά από αυτή τη συμπεριφορά τέρμα οι εταιρίες που ασχολούνται με τη παραγωγή άλλων προϊοντων πέρα απο κινητά....HTC και ξερό ψωμί....θα είναι σίγουρα το επόμενο μου τηλέφωνο.....

  • ποσες φορες θα πουμε οτι αυτο δεν ειναι θεμα της samsung γενικα!!! αλλα της ελληνικης samsung!!!

  • Και πως σου φαίνεται το γεγονός οτι ενώ η υπόσχεση για το roll out του 2.2 παγκοσμίως ήταν για Σεπτέμβρη και τελικά βγήκε (ωωω,τι εκπληξη) τέλη οκτώβρη αρχές νοέμβρη.....
    επιπλέον είχα το S8000 και το μόνο update που βγήκε πέρα του οτι άργησε απίστευτα ήταν καιιιιιι ελαττωματικό,τοσο που αναγκάστηκα να γυρίσω στην αρχικη του έκδοση….enjoy awesomeness

  • σκεψου μονο οτι η samsung ειναι μονο αυτη και η htc που εχει το 2.2... και ουτε στην htc ειναι ολα τα μοντελα της...βλεπε sony erricsson που περιμενουν το 2.1 και βρισκονται με 1.6...μην ειμαστε και πλεονεκτες....δεν ειπα οτι η samsung ειναι η τελεια εταιρια κινητης τηλεφωνιας ισα ισα εχει πολλα προβληματα με κυριοτερο το support της αλλα αυτο κυριως στην ελλαδα γιατι παγκοσμιως μια χαρα τα παει...και εγω ειχα το s8000 και δεν ημουν ευχαριστημενος μεχρι που πηρα iphone 3gs και ημουν αρκετα ευχαριστημενος...αυτο που ξερω ειναι οτι οτι και να παρουμε παντα κατι θα εχει και θα μειονεκτει εναντι αλλων δεν υπαρχει το τελειο για αυτο ας βολευτουμε με αυτα που εχουμε και στο μελλον βλεπουμε...γιατι οπως και να το κανουμε ειμαστε ελληναρες :P

  • Εγω πήρα απο κατάστημα στην Αθήνα το galaxy S αλλα δεν ανοίκει σε καμιά εταιρία κινητής τηλεφωνίας γιατι δεν γουστάρω τα χαζά menu των εταιριών αλλα τελικά η καθιστέριση του froyo για τα δικά μας με χαλάει πολύ! Κρίμα γιατι είναι μακράν το καλύτερο κινητό και είναι απαράδεχτο! το Galaxy Tab γιατί το βγάλαν με froyo και το galaxy S ντιπ για ντιπ?

  • το galaxy s tab βγηκε αργοτερα και τοτε υπηρχε μαμα γιατι εβγαινε μονο με αυτο γιατι ως κλασικα πραγματα η ελληνικη samsung μαλλον δεν ξερει το κουμπι που πρεπει να πατησει ωστε ο server της να μας δωσει το update...ας ελπιζουμε μες στα χριστουγεννα οπως λεει να μας το δωσει..παντως χωρις να ειμαι σιγουρος ουτε ολοι οσοι εχουν vodafone το εχουν παρει μονο μια παρτιδα νομιζω...

  • παιδιά πρέπει να ομολογήσω πως το galaxy s το έχω ξεσκίσει και δεν έχει παρουσίαση το παραμικρό κολιματακι σε οτιδήποτε και αν έχω δοκιμάσει. το έχω πάρει ελεύθερο δηλαδή από καμια εταιρία κινητής τηλεφωνίας. αύριο θα δοκιμάσω να το αναβαθμίσω και θα σας πω τα αποτελέσματα. βλέπω με έκπληξη μερικά μηνύματα που θεωρούν κινητό χαλια.... απλά σας λέω πως είναι κορυφαίο. και πρέπει να λάβουμε υπόψη πως το κινητό δεν φταίει σε καμια περίπτωση, τώρα αν η επίσημη αντιπροσωπεία δεν κάνει σωστά την δουλειά τις δεν φταίει το κινητό. τα νεότερα αύριο.

  • Στην αρχή η vodafone το έδινε unbranded , και εγω αυτη τη παρτίδα πήρα και παρόλο που καθυστερεί το 2.2 πιστευω είναι καλυτερα να εχεις unbranded phone...

    Ελπίζω να πάρουμε κατευθείαν την 2.2.1 , θα είναι ευχαριστη εκπληξη

  • Όλα τα firmware υπάρχουν στο
    https://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9000.htm

    Τελευταία αναβάθμιση I9000XXJPU (Froyo 2.2.1)
    Αναβάθμιση μέσω ODIN όχι Samsung Kies)
    Υπάρχουν οδηγίες στα ελληνικά κάτω κάτω στη σελίδα σε .pdf

    Μην περιμένετε το update από KIES, αναβαθμήστε τώρα, Προσωπικά είναι η καλύτερη έκδοση μέχρι στιγμής, δοκιμασμένη από εμένα!

  • Αυτό δεν το γνωρίζω, όμως με ακριβώς τον ίδιο τρόπο μπορείς να περάσεις την I9000XWJM1 (Official Android 2.1 rom) και να ξανακάνεις τη συσκευή όπως όταν την πρωτοαγόρασες.

  • Οποιοδήποτε flashing με odin αυτόματα ακυρώνει την εγγύηση του κινητού εκτός αν περάσετε μια επίσημη Rom πχ την JM2. Επίσης όσοι προτρεπετε φλασαρισματα κλπ να λέτε ταυτόχρονα πως πρόκειται για μια διαδικασία επικίνδυνη κατά την οποία αν κάτι πάει στραβά μπορεί το κινητό να φύγει για service και μάλιστα εκτός εγγύησης. Άρα οποίος δεν ξέρει τι κάνει το αφήνει στην ησυχία του και περιμένει πότε θα της καπνίσει της Samsung. Πιστέψτε με δεν θέλετε να σας μείνει τούβλο στο χέρι ένα κινητό των 500+ ευρώ.

  • Σε τηλεφωνικη μου επικοινωνια με samsung hellas ημερα το πρωι μου ειπαν οτι η αναβαθμιση μεσω kies θα ειναι διαθεσιμη μεχρι το τελος του μηνα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.