Μεγάλη βίντεο κόντρα, Samsung Galaxy S II vs. HTC Sensation

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας τα διπύρηνα smartphones Samsung Galaxy S II και HTC Sensation και τα κοντράρουμε στα ίσια προσπαθώντας να καταλείξουμε στο πιο είναι το καλύτερο. Αλλού υπετερεί το ένα, αλλού το άλλο. Η σύγκριση πραγματοποιείται σε όλα τα επίπεδα και διαρκεί 40 λεπτά. Καθίστε αναπαυτικά, παρακολουθήστε την κόντρα και αποφασίστε. Δείτε τα βίντεο.

Το Samsung Galaxy S II μας το παραχώρησε το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys.
Το HTC Sensation μας το παραχώρησε η Vodafone.

HTC Sensation
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread
3G/ HSPA
Επεξεργαστής: 1.2 GHz Dual Core, Qualcomm
Μνήμη RAM: 768MB
Οθόνη: 4.3 ίντσες, S-LCD, 960×540 pixels, 16 εκ. χρώματα
Κάμερα: 8 Megapixel, dual LED flash, Full HD video 1920×1080
Δεύτερη κάμερα: VGA 640×480 pixels
Εσωτερική μνήμη: 1GB
Kάρτα μνήμης: microSD (έως 32GB)
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1520 mAh
Διαστάσεις: 126.1×65.4×11.3 χλστ.
Βάρος: 148 γρ.

Samsung Galaxy S II
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
Επεξεργαστής: 1.2 GHz Dual Core, Exynos
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 4.3 ίντσες, 800×480 pixels, Super AMOLED Plus
Κάμερα: 8 Megapixel, auto focus, LED flash, Full HD video 1920×1080
2η κάμερα 2 Megapixel για βίντεοκλήσεις
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως 32GB)
Wi-Fi n, DLNA, Wi-Fi direct, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1650 mAh
Διαστάσεις: 125.3×66.1×8.49 χλστ.
Βάρος: 116 γρ.







Επεξεργάστηκε την 28 Ιουνίου 2011 12:18

Σχόλια

  • Άψογος! Θα τα δω κάποια άλλη στιγμή, γιατί το laptop που χρησιμοποιώ τώρα δε σηκώνει 720p video. :P

  • αυτα ειναι!!!! hands-on σε ολα τα επιπεδα και διπλα διπλα για καλυτερα αποτελεσματα!!! πιστευω θα λυθουν πολλες αποριες τωρα!!!

  • η φωτογραφιες με το μαυρο-γκρι του htc εχουν πολυ πλακα!χλωρινη κλινεξ με αρωμα φρεσκαδας!!

  • Εκει που ειχαμε αποφασισει για το galaxy μας εκαψες. Ωραια κινητακι και το sensation τελικα. Αλλα αν προκειται η htc να του συμπεριφερθει οπως στο desire, θα συνεχισουμε για το sgsII...

  • εχω θα παρω sgs2 επειδη εχει καλυτερη οθονη,και εξαιτιας της πολιτικης της htc.σε 5 μηνες θα βγαλει νεα ναυαρχιδα επομενως η μεταπωλητικη αξια του sensation πεφτει πολυ και επειδη θα βγαλουν αναβαθμιση σε 2.3.4 και μετα θα πουν οτι δεν μπορει να παρει την ice cream sandwich

  • Πώς λέγεται το wallpaper που έχει το galaxy S2; Εννοώ αυτό με τις χρωματιστές βούλες.... Υπάρχει στο μάρκετ?

    (Σούπερ ήταν όλη η παρουσίαση.... Μπράβο)

  • ειναι απο τα live walpapers που εχει εξαρχης το κινητο.νομιζω ειναι ιδιο με αυτο που εχουν τα nexus

  • μπράβο κώστα για την καλη δουλειά που κανεις.έισαι μέσα στα 2 μ 3 video του κόσμου για αυτην τη κόντρα.το s2 είναι 1κλικ καλύτερο πιστεύω.

  • έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις για τα video
    1) στην ταχύτητα των browsers σε όλα τα video που έχουμε δει μέχρι σήμερα ότι galaxy είναι πιο γρήγορο από το sensation. το συγκεκριμένο test όμως θα μπορούσαμε να το βγάλουμε και άκυρο γιατί στις ρυθμίσεις των plugin προφανώς στο SG2 είχες επιλέξει το on demand και γι αυτό τα video και γενικά το flash περιεχόμενο δεν φόρτωνε με την είσοδο στην σελίδα, ενώ στο sensation η ρύθμιση σου ήταν να φορτώνει πάντα.
    2) το είπες και video της παρουσίασης του sensation νομίζω, αλλά και σήμερα, σχετικά με το hibernate του sensation. δεν είναι ανάγκη να βγει η μπαταρία για να κλείσει τελείως το κινητό. υπάρχει και ρύθμιση που απενεργοποιεί αυτή την λειτουργία.
    3) για την σύγκριση των επαφών. στο galaxy μπήκες στις επαφές που απλά η samsung ενσωματώνει τον dialer ενώ στο sensation μπήκες στον dialer.. άρα επαφές από sensation δεν είδαμε. και γενικώς δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η htc στον τομέα αυτό με καμία άλλη εταιρεία. πάντως καλή κίνηση και να την καθιερώσεις να μας δείχνεις επαφές, ημερολόγιο και mail σε όλα τα κινητά που παρουσιάζεις. όσο έχουν σημασία το youtube και τα videos για κάποιους, άλλη τόση και ακόμα περισσότερη έχουν για κάποιους άλλους οι PIM εφαρμογές!!
    επειδή ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί, απλά να πω ότι όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα και πάντα με φιλική διάθεση.
    είμαστε και συμπολίτες άλλωστε!!

    ps: παιδιά μόνο να πω κάτι για τις οθόνες. η s amoled δεν μπορεί να συγκριθεί σε έντονα χρώματα, στις γωνίες θέασης και το μαύρο με την lcd. αλλά πραγματικά και η οθόνη του sensation είναι πολύ καλή αν την δείτε από κοντά, ενώ σε όλα τα video φαίνεται κυριολεκτικά χάλια και τελείως "ξεπλυμένη"

    • psybill, Καλοδεχούμενη η κριτική σου.
      1) Στον browser κάνει μπαμ ότι το Sensation φορτώνει πιο γρήγορα ακόμα και με την επιλογή "on demand" όπως αναφέρεις που είχα αφήσει/ ξεχάσει στο Galaxy S II.
      2) Σε hibernate κατάσταση το HTC Sensation καταναλώνει ενέργεια έστω και ελάχιστη.
      3) Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι γιατι δεν τα έχω και τα δυο τα κινητά πλέον μαζί και δεν μπορώ να το τσεκάρω.

  • Κώστα συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έκανες.....αυτό περιμέναμε τόσο καιρό να δούμε....επιτέλους....τούμπανα και τα 2 πάντως. άντε τώρα να επιλέξεις 1 από τα 2.....

  • το μυαλο σου το ειχες στα μωρα για αυτο το ξεχασες...χαχαχαχα...φοβερος...και ωραιες ατακες

  • Οι δικες μου εντυπωσεις:
    Πολυ καλυτερο σκρολαρισμα στο νετ το GS2.
    Πολυ ομαλοτερο zoom in - out το GS2.
    Πιο απολαυστικη η θεαση των video στο GS2.
    Πιο ευκολο μενου στο GS2 (χανοσουν στο htc).
    Στο quadrant το απολυτο χαος...αν δειτε τα frames σε μερικες σκηνες εχει τα διπλασια το SGS2 εξου και το τελικο σκορ.
    Ψηφιζω λοιπον SGS2 το θεωρω προσωπικα καλυτερο.....

  • Κώστα, μην γελάσεις με την απορία, αλλά έχουν extra ledάκι που να αναβοσβήνει μετά από αναπάντητες κλήσεις/sms, ώστε να μην χρειάζεται να ξεκλειδώσεις το κινητό για να το ελέγξεις? Είναι απλή, αλλά πολύ χρήσιμη λειτουργικότητα!

  • και τα δυο κινητα εχουν gorilla glass
    το βαρη sense και η μεγαλη αναλυση τροει πορους και δειχνει το quadrant πολυ πιο λιγο
    το ενα εχει καλυτερο ασπρο και φυσικα χρωματα το αλλο εχει καλυτερο μαυρο και πιο ζωντανα χρωματα το καθενα ειναι καλυτερο σε αλλο τομεα

  • πολυ ωραια παρουσιαση, και τα 2 κινητα ειναι καλα και διακρινονται για καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστηκα.

  • Μπράβο κώστα! πολύ ωραία βίντεο και τα 3!!! :)
    Τα έλιωσες κανονικότατα ;) ;)
    Αλλά, να πω δύο-τρία πραγματάκια! Το Galaxy S II έχει αποδειχθεί σε όλα τα γνωστά ξένα site(engadget, pocketnow etc) ότι είναι πολύ πιο γρήγορο και στο browsing, gaming, gps κτλ!! :)
    Τώρα όσον αφορά την οθόνη, αν βάλεις full φωτεινότητα, δεν μπλεδίζει!!! ;) ή μπορείς στις επιλογές της οθόνης(εφέ φόντου) να επιλέξεις "Ταινία" ή "Δυναμικό" αντί του "Κανονικού" και φαίνεται καλύτερα το άσπρο!!! βγήκε επίσης η έκδοση KF1 που αποδίδει καλύτερα λευκά(δοκιμασμένη από μένα, και στο xda μπορείται να δείτε διάφορα threads)
    :) Μπράβο πάντως, καλή η συσκευή της HTC, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο καλή όσο το GS II! Έχει και 256 ΜΒ παραπάνω μνήμη άλλωστε ;)

  • κωστα θυμαμαι οτι στο galaxy s αν εσερνες το δαχτυλο επανω σε μια επαφη προς τα δεξια εκανε κληση και αριστερα εστελνε μηνημα εδω στο S2 το εχουμε αυτο?

  • ;-) το sensation θα προτειμουσα, αλλα μετα την γκαφα της htc με το desire επαψα να την εχω σε εκτιμηση! μακαρι το galaxySII να χε την εμπειρια χρησης του sense3 :-(

  • Πάντως teodoree88, από άποψης μενού κτλ το touchwiz είναι καλύτερο. Τώρα η αρχική οθόνη δεν είναι σαν του Sense, αλλά αυτό είναι και καλό, μιας και το sense σέρνεται λίγο ;)

  • μια ερώτηση.. το SGS2 με το Touchwiz 4.0 έχει τα ίδια και περισσότερα widgets σε σχέση με το S1 με Touchwiz 3.0?

  • εγω δεν θα εδεινα 600 ευρω για το sgs2 γιατι λογω της κατασκευης θα το ειχα διαλυσει ενω το sensation που ειναι πιο στιβαρο ειναι και πιο ανθεκτικο ετσι ψηφιζω sensation

  • Γιατι βρε παιδια τα ξεπλυμενα χρωματα ολοι τα λενε πιο "φυσικα" ?

    Τα χρωματα ειναι χρωματα, πρεπει να ναι ζωντανα.. Πιστευω η διαφορα στις οθονες ειναι χαωδης..

  • Καταπληκτική η κόντρα ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια !! Πιστεύω οτι όποιο και να αγοράσει κάποιος θα μείνει ευχαριστημένος ! Το sensation , δεν το περίμενα να τα πάει τόσο καλά στον browser . Παρ'όλο που δεν ήταν on-demand το flash όπως στο GSII το συναγωνιζόταν στα ίσια . Τα ηχεία τους απ'ότι κατάλαβα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα , με το gsii να είναι κάπως "μπουκωμένος" ο ήχος ενώ το sensation παρουσιάζει κάποιο disstortion στι υψηλές νότες . Όσο για το quadrant , πρέπει να σταματήσουμε να του δίνουμε σημασία , καθώς δεν μεταφράζεται σε ποιότητα της καθημερινής χρήσης . Το gsii έχει 256mb ram παραπάνω από το sensation οπότε έχει την ικανότητα να σηκώσει και πολλές παραπάνω ταυτόχρονες εφαρμογές για όποιον θελήσει , καθώς ο τελικός χρήστης του μεν gsii έχει περίπου 550mb ram στη διαθεσή του , του δε sensation 200mb ram . Τέλος για τις αναλύσεις και τα fps , το sensation προσφέρει υψηλότερη ανάλυση με χαμηλότερο fps ενώ to gsii προσφέρει χαμηλότερη ανάλυση με υψηλότερο fps , οπότε ο καθένας μπορεί να διαλέξει ποιο προτιμάει ...

  • Συγχαρητήρια Κώστα για τα video, ήταν τα πιο εκτενές σε ανάλυση και παρουσίαση κινητών που έχω δεί ever! είμαι πολύ εντυπωσιασμένος, και πάντοτε να κάνεις τέτοιες παρουσιάσεις. να σαι καλά!

  • Μπράβο και πάλι μπράβο Κώστα!! Πάρα πολλύ καλή δουλειά!!! Περίμενα το συγκριτικό σου για να αποφασίσω ποιό από τα δύο θα πάρω τελικά, μιάς και το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το Sensation γιατί μου αρέσει λίγο περισσότερο. Θέλω να ρωτήσω κάτι όμως. Έχει ακουστεί κάτι για κάποια προσφορά σε κάποιο απο τα δυο κινητά, λόγω καλοκαιριού, σε κάποια απο τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών;

  • Μαγκες τι να λεμε τωρα? το ενα εχει καταπληκτικη οθονη αποκλιστικης παραγωγης και το αλλο εχει UI που δεν παιζεται! λεφτα να εχεις να τα παρεις και τα 2!

  • Το benchmark στο τέλος είναι μια μάχη 768mb ram + 960 x 540 vs 1b ram + 800 x 480 ανάλυση, δηλαδή ένα κινητό με λιγότερο harware + υψηλότερη ανάλυση vs ένα κινητό με περισσότερο hardware με μικρότερη ανάλυση να επεξεργαστεί ..είναι τελείως άκυρο να βγάλουμε συμπεράσματα από το συγκεκριμένο bench...
    Το s2 στο μενού του και στις επαφές του μου θυμίζει πάρα πολύ το iphone και καλά κάνει γιατί βολεύει περισσότερο.Επίσης στο σκρολαρισμα, zoom in zoom out η samsung δείχνει ότι δούλεψε πολύ.
    Το α και το ω σε ένα superphone είναι το πως δείχνει τα πράγματα η οθόνη του, και τα 2 πάσχουν το ένα μπλείζει στο άσπρο και το άλλο έχει θολούρα παντού και πάντα..Αλλά το sensation είναι χειρότερο..δεν γίνεται το 2011 να βγάζεις κινητό με θολούρα και "γκριζάρισμα"..ας πηγαίνει μπάλα ας είναι πανέμορφο ας κάνει και καπουτσίνο..η θολούρα παντού και πάντα ζαλίζει κουράζει ενοχλεί..
    Συγχαρητήρια, καλή δουλειά Κώστα.

  • @ χρηστος σταμος.- για το galaxy s υπαρχει δωρεαν εφαρμογη στο market που αντικαθιστα το ledaki, και ειναι για τις οθονες τεχνολογιας amoled (δλδ s.amoled, κτλ.) αρα ειναι πολυ πιθανο να μπαινει και στο sgs 2.. εμενα παντως με εχει βολεψει πολυ.
    Παντως παιδια οτι κ να πουμε, την εμπειρια της οθονης super amoled δεν την βρισκεις πουθενα... κ οσο για το sense, εμενα με βολευει πιο πολυ το ui των galaxy και με τα widgets της sammy αλλα και με τα ωραια transitions και το γενικοτερο layout...γουστα ειναι αυτα....

  • Εξαίρετη και πολύ αναλυτική παρουσίαση.

    Μια ερώτηση:

    Φωτογρφίες μπορώ να βγάλω με τα κινητά αυτά πατώντς κάποιο κεντρικό κουμπί ή μόνο με το virtual key στην οθόνη;
    Επίσης, τελικά το S2 δεν έχι ledaki;

    Ευχαριστώ!

  • @stelios : Μπορείς να πεις ποιο ειναι αυτό το πρόγραμμα που αντικαθιστά το led ?

  • Τα είδα κι εγώ τα βίντεο και έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα για την παρουσίαση της μάχης HTC Sensation με Samsung Galaxy S II! Είμαι κάτοχος του HTC Wildfire και fan της HTC, όμως θα διάλεγα το Galaxy S II αν προχωρούσα σε αγορά νέου smartphone.

    Υ.Γ. Κώστα, το μενού εφαρμογών του Sensation έχει τις εφαρμογές με αλφαβητική σειρά και έχει πάνω τις ξενόγλωσσες και κάτω τις ελληνικές (θα το γνωρίζεις). Φιλικά πάντα. :)

  • Η HTC πιστεύω πως έχει κάνει πολύ καλύτερη δουλειά σε πολλά σημεία και για εμένα αυτό κάνει την διαφορά.Και η ποιότητα είναι καλύτερη αλλά και γενικά η χρήση του κινητού πιο ευχάριστη.Τα έχω πιάσει και τα 2 στα χέρια μου και το Sensation το ένιωσα πιο στιβαρό αλλά και πιο ποιοτικό.Σίγουρα θα είναι το επόμενο μου κινητό.

  • Ερώτηση,απο μπαταρία που είναι ένα μειζον θέμα πως πάνε οι τιτάνες???

  • ***********************************
    Πάντως εγώ νομίζω πως η Samsung "άφησε" την ανάλυση στα 800*480 για να μην "βαρύνει" το κινητό και για να διατηρήσει την αίσθηση πιο smooth...δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά αλλά εγώ πάντως προτιμώ το smooth με χαμηλότερη ανάλυση, παρά το laggάρισμα και την μεγαλύτερη ανάλυση(σε χαμηλά πλαίσια πάντα..!!!)...αλλά όσο να ναι καλά θα ήταν να είχε μεγαλύτερη ανάλυση...!

  • Κώστα κανείς τέλεια δουλειά το site δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ξένα είσαι και αντικειμενικός χαιρετισμούς στην Λάουρα !!

  • Ρε παιδιά, κάποτε, τις παλιές εποχές... Το κουρσουμι Desire HD, με ποιά κινητα πήγαινε κόντρα; υπήρξε και Galaxy I; γρήγορα ξεχάστηκε... Εύχομαι στους κατόχους του Galaxy II, να τους κράτηση λίγο παραπάνω, αν σκεφτεί κανείς πως το Desire HD πουλά ακόμη σαν ζεστό ψωμί. Φιλικα....

  • Θα μας κρατήσει το s2 μέχρι να βγει το επόμενο έτσι δεν γίνεται πάντα με την τεχνολογία;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.