Samsung Galaxy S11: Εντοπίστηκε πατέντα με sliding μηχανισμό

, Samsung Galaxy S11: Εντοπίστηκε πατέντα με sliding μηχανισμό

Μία νέα πατέντα η οποία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο επόμενο flagship smartphone της Samsung, Galaxy S11 εντοπίστηκε στο World Intellectual Property Organization (WIPO). Η πατέντα ονομάζεται “Electronic Device including flexible display” και κατατέθηκε από την Samsung τον περασμένο Απρίλιο.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα smartphone το οποίο ενσωματώνει ένα sliding display το οποίο προσφέρει full screen οθόνη χωρίς την ύπαρξη κάποιου bezel, notch ή punch hole. Ωστόσο, στο πιγούνι του smartphone συναντάται ένα λεπτό μεταλλικό πλαίσιο με σκοπό την ολίσθηση της οθόνης προς τα κάτω.

, Samsung Galaxy S11: Εντοπίστηκε πατέντα με sliding μηχανισμό

Η ολίσθηση προς τα κάτω αυξάνει το συνολικό μέγεθος της οθόνης και μετακινεί την οθόνη που βρίσκεται τοποθετημένη στο πίσω μέρος στο front panel. Όταν ο χρήστης ολισθήσει την οθόνη προς τα πάνω αυτή επανέρχεται στο κανονικό της μέγεθος και κρύβεται ξανά η πίσω μικρότερη σε μέγεθος οθόνη.

Επιπλέον, η πατέντα αποκαλύπτει και μία under-display κάμερα η οποία περιστρέφεται όταν ο χρήστης “ξετυλίξει” την οθόνη. Η selfie κάμερα βρίσκεται στο κάτω μέρος του smartphone ενώ στην πλάτη υπάρχει ένα “through-hole” το οποίο θα δώσει την δυνατότητα στον χρήστη να τραβήξει φωτογραφίες. Αυτή η πατέντα καλύπτει και το ενδεχόμενο τοποθέτησης κάμερας με πολλαπλή διάταξη.

Να αναφέρουμε ότι παλαιότερα είχε εντοπιστεί ακόμη μία πατέντα η οποία υποστήριζε ότι το Galaxy S11 θα έχει δύο οθόνες εκ των οποίων η δεύτερη θα βρίσκεται στην πλάτη του smartphone.

Disclaimer: Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Νοτιοκορεάτικος κολοσσός θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο smartphone. Η πατέντα αυτή υπάρχει πιθανότητα να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.