Samsung Galaxy S8: Με διπλή κάμερα και χωρίς κεντρικό κουμπί;

Μπορεί το Samsung Galaxy Note 7 να είναι το talk of the town, λόγω της ανάκλησης και της νέας αναφοράς για έκρηξη σε ασφαλές κομμάτι, όμως τα βλέμματα στρέφονται προς το Samsung Galaxy S8, στο οποίο η Samsung πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να ξεχαστεί η ατυχία του Note.

Οι νέες πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα λένε ότι η Samsung ετοιμάζεται να κάνει σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στο hardware του Samsung Galaxy S8.

Η πρώτη αλλαγή είναι η αφαίρεση του clicable home button, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα σταθερό κομμάτι όπως έκανε η Apple στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Μπορεί να δούμε μια on-screen έκδοση και ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων να είναι ενσωματωμένος στο γυαλί της οθόνης.

Οι ίδιες πηγές από την Κορέα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αφαίρεση του home button μπορεί να υποδεικνύει ότι η Samsung σχεδιάζει να βάλει σε όλη την μπροστινή πλευρά του Samsung Galaxy S8, οθόνη. Αυτό δεν εξηγείται από που προκύπτει, αλλά η αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού σίγουρα θα επέτρεπε να μειωθεί το bezel στην κάτω πλευρά.

Η άλλη πληροφορία αφορά στην κάμερα του Samsung Galaxy S8, που έχουμε ακούσει και στο παρελθόν ότι μπορεί να είναι διπλή. Μια τάση που ακολουθούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές και την υιοθέτησε η Apple στο iPhone 7 Plus. Αυτό που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο είναι αν η Samsung θα χρησιμοποιήσει “all-in-one” διπλή κάμερα ή “ξεχωριστή” dual camera. Η πρώτη έχει δυο φακούς και ένα module και η δεύτερη διαθέτει δυο ξεχωριστά modules. Στο S8 οι πληροφορίες λένε ότι θα δούμε έναν αισθητήρα 16 Megpixel και έναν 8 Megapixel.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή, έχει ακουστεί ότι θα μπει ο Exynos 8895 και ο Snapdragon 830, ενώ μάλιστα πρόσφατα είδαμε τις πληροφορίες που έλεγαν ότι η Samsung θα αναλάβει την αποκλειστική κατασκευή του Snapdragon 830 με τη διαδικασία των 10nm.

Τέλος, η ανακοίνωση του Samsung Galaxy S8 αναμένεται τον Φεβρουάριο με κυκλοφορία τον Μάρτιο.

galaxy s8 home button, Samsung Galaxy S8: Με διπλή κάμερα και χωρίς κεντρικό κουμπί;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Μωρε IR blaster κ ενεργοποιημενο το fm-module να εχει κ θα μαστε κομπλε… Αν καταφερει κ βαλει κ μεγαλυτερη μπαταρια απο το s7 edge δε το συζηταμε καν. Εφυγε το s7 edge αμεσα…

Λευτερης

Οι φημες μιλουν για πληρη οθονη χωρις bezel αλλα ο τιτλος του techblog επικεντρωνεται στο οτι δε θα εχει κουμπι. Γιατι δε μας λετε κατευθειαν οτι η Samsung αντιγραφει την APPLE?

dimitris

Είμουν σίγουρος οτι κάποιος θα πει οτι αντιγράφει την apple λες και δεν υπάρχουν αλλα κινητά και εννοείται αντιγράφει την διπλή κάμερα άσχετα αν έχουν βάλει πολλοί!!!

Panikas

Συμφωνώ με το κουμπί, διαφωνώ με την κάμερα. Εγώ προσωπικά θα ήθελα την ίδια κάμερα σε 16mp και κάδρο 16:9 ,για περισσότερη λεπτομέρεια στις μακρινές λήψεις την μέρα και το κάδρο γιατί είναι εκνευρίστηκες αυτές οι μαύρες μπάρες δεξιά αριστερά όταν όλα τα μέσα προβολής είναι 16:9. Αν βάλει διπλή κάμερα ,τουλάχιστον να μην είναι σαν την υλοποίηση της apple.

Νt. Ζa

Το άρθρο είναι παράξενα διατυπωμενο . Δεν ξέρω αν προσπαθεί να φανεί ότι αντιγραφει το iPhone Κ ας συμβαίνει κυρίως το αντίθετο η αν είναι μετάφραση από ξένο σαι. Ξέρω όμως ότι το λιγότερο σημαντικό ει αν το κεντρικό πλήκτρο.

Chris_BMW

Panikas@ Εάν ενημερωνόσουν κ λίγο θα ήξερες οτι η υλοποίηση της διπλής κάμερας απο την Apple ειναι η καλύτερη αυτή τη στιγμη εκει έξω κ θα ευχοσουν να ειναι τουλάχιστον το ίδιο καλη κ ίσως κ καλύτερη . Όσον αφορά τις αντιγραφές . Ναι αντιγράφει τη διπλή κάμερα ,το home bottom (Με υλοποίηση κάτι απο I phone 7 κ κάτι απο την πατέντα που κατέθεσε η Apple για τα μελόντικα home bottoms) αλλα εκει που θα γελάω ειναι αν αφαιρέσει τη θύρα ακουστικών …

Λευτερης

Dimitris δεν καταλαβες φιλε. Εγω δεν ειπα οτι η Samsung αντιγραφει την Αpple. Ειπα οτι το αρθρο προσπαθει να το παρουσιασει ετσι. Στην πραγματικότητα οι φημες λενε για την μπροστινη πλευρα του κινητου οτι θα αποτρλειται εξ ολοκληρου απο οθονη χωρις μπεζελ

JohnWave

@Panikas, συμφωνούμε σε όλα. Μακάρι να επαναφέρει κάδρο 16:9 αντί του εκνευριστικού 4:3 και μακάρι η διπλή κάμερα να αποφέρει σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνα των εταιριών που την υιοθέτησαν.

Έβαλαν διπλή κάμερα οι LG, Huawei, Apple, βελτίωσαν τα δικά τους αποτελέσματα στο αυτόματο στο χαμηλό φωτισμό αλλά και πάλι η μονή κάμερα του S7 έδωσε καλύτερο αποτέλεσμα από τις διπλές. Με άλλα λόγια το “διπλή” από μόνο του δεν λέει τίποτα, όπως και το “f<2.0" δεν λέει από μόνο του τίποτα. Το όλο θέμα παίζεται στο ποιος θα φτιάξει το καλύτερο software μετεπεξεργασίας για την κάμερα στο αυτόματο. Σε αυτό το κομμάτι η Samsung είναι κορυφή μέχρι στιγμής και γι' αυτό δίνει καλύτερο αποτέλεσμα με μονή κάμερα σε σχέση με τις διπλές των άλλων εταιριών.

JohnWave

Παραθέτω και συγκριτικό της μονής κάμερας του S7 με τη διπλή του iphone 7. Όσοι βαριούνται να το δουν όλο ας πάνε κατευθείαν στο 6:39 όπου αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η “διπλή” κάμερα από μόνη της δεν λέει τίποτα :
https://www.youtube.com/watch?v=seSJvwF68-0

DimKoul

Κάμερα θα έμπαινε διπλή κάμερα αργα η γρήγορα άσχετα απο την apple γτ έχουν μπει ήδη και σε αλλά κινητά έστω περιορισμένα σε αριθμό. Σχετικά με το κουμπί και εγώ το πιστεύω ότι έχει να κάνει με την apple.Καλά αν αφαιρέσει τη θύρα είναι σίγουρα λογο apple μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.Ελπίζω να ξεφύγει σε ντιζαιν τουλάχιστον απο το φετινό s7.

ChristosT

Κάποια στιγμή αυτό με την δήθεν αντιγραφή θα πρέπει να ψοφήσει γιατί μερικοί μας ψοφήσατε με το να μην πώ ποιό (…) επιχείρημα οτι νάι μέν η apple τα πήρε όλα απο άλλους αλλά τα έκανε καλύτερα. Προσωπικά χ…..οκ; Με την ίδια λογική και αυτοί μετά την apple θα το υλοποιήσουν τεχνολογικά ακόμη καλύτερα. Ας δεί η apple τα θεόρατα bezels της και τις Low Resolution οθόνες 10ετίας και τα ξαναλέμε. Τί και άν έβαλε διπλή κάμερα; Πάλι πίσω απο τον ανταγωσνιμό με μονή κάμερα είναι. Θα βάλει η samsung την ήδη υπάρχουσα dual pixel στα 16 και θα μείνουν όλοι πίσω. Άς είμαστε λοιπόν ρεαλιστές και λογικοί με την λογική οτι ο ανταγωνισμός λειτουργεί ΠΑΝΤΑ υπέρ του καταναλωτή. Εδώ θα πάμε να δούμε κάτι όμορφο και οι άλλοι φαγώνονται άν θα το εγκρίνουν οι apple users. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνετε, μας ενδιαφέρει τι θα δούμε. Κάντε κριτική πρώτα στην δική σας εταιρεία για τις εμμονές της και τα ξαναλέμε. Έχετε κλέψει του κόσμου τις ιδέες και πατέντες και ακόμη λέτε…ναί αλλά εμείς…δεν έχει εσείς. Έχει ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ. Άν δώ Note 8 με αυτή την οθόνη της φώτο το πήρα εχθές και άς εκρήγνυται και άς… Συνέχεια »

tarif16

ChristosT
εγώ,αν ήμουν samsung,θα σου έδινα δωρεάν την επόμενη 5αετία τις ναυαρχίδες!!!.
μα τι πάθος!!,τι αγάπη!!…μέχρι και στον θάνατο για σένα!!!!!….που είσαι γατάκι Σαίξπηρ να δεις “christo and samsung”!!!!!! και να στείλεις τον κακομοίρη τον Romeo να πουλάει καλαμπόκια στην Oxford street στο Λονδίνο!!

Agnostos13

Εγω περιμενω 4K οθονη, 30 mp camera, 4gb ram και αναγνωστη τριχας μαλλιου…
Οτι λιγοτερο δεν ειναι Samsung!

ChristosT

@tarif16 αυτό να το λές πρώτα στον εαυτό σου όταν κάνεις ασκείς κριτική. Έτσι κάνουν οι σοφοί άνθρωποι. Πρώτα κοιτάνε καθρέπτη και μετά την “λένε”…πονάνε οι αλήθειες αλλά μην το δείχνετε τόσο. Ακούγεστε μέχρι τον επόμενο Galaxy.
@Agnostos13 καλοδεχούμενη η 4K διότι η τεχνολογία προχωράει σε σχέση με άλλες εταιρείες και 30 να έρθουν και 50 gb ram αναγνώστη ούρων και άιματος…μπορεί να σε σώσει μία μέρα. Ποτέ δεν ξέρεις.

nick2010

Εγώ περιμένω να προσφερθεί και με περόνη ασφαλείας, samsung είναι, ποτέ δεν ξέρεις…….

Όσο για τα περί iphone copycat, ας περιμένουμε λίγο ακόμη και θα δούμε. Πάντως δεν είν’ κακή η ιδέα της clickable επιφάνειας στο σασί, το κλασσικό κεντρικό κουμπί είναι too analog πλέον.

Blats

Ρε παιδια το home button κάτω από την οθόνη δεν το έχει το Xiaomi mi5s;;ο κλεψας του κλεψαντος στις πατενες μιλαμε!!
https://techblog.gr/mobile/xiaomi-mi-5s-and-mi-5s-plus-official-2733/

Zois

+10000000000000000000000 xristos t.

Panikas

@Chris_Bmw Ναι Chris μάλλον είμαι μη ενημερωμένος. Ο ένας φακός από τους 2(telephoto) είναι με διάφραγμα 2.8!,χωρίς ois και χρησιμοποιείται μόνο σε ιδανικές συνθήκες δλδ με νταλα ήλιο. Όταν “εσύ” θα πας να κάνεις το περίφημο x2 optical zoom το σούρουπο, μάντεψε δεν θα είναι optical αλλά digital γιατί αυτός ο φακός (telephoto) δεν θα ενεργοποιηθεί καθόλου και ουσιαστικά θα cropάρει την φωτογραφία του φακού με το 1.8 διάφραγμα. Άρα? Τι λες? Είμαι αρκετά ενημερωμένος ή όχι?

Panikas

Και για να προλάβω και κάποιους, δεν μου αρέσει καμία υπολοιηση dual camera που κυκλοφορεί εκεί έξω. Για αυτό Κ της καλύτερες φωτογραφίες τις έχουν s7/s7edge και HTC 10, μαζί με αυτές του g5 που ναι μεν είναι dual αλλά ο κύριος φακός στα 16mp (όχι ο wide που χρησιμοποιείται σε ελάχιστες περιπτώσεις, τοπία κτλ) σκοτώνει. Εγώ θα έλεγα η Samsung να αφήσει τα gimmicks ,γιατί πρώτη φορά φέτος κυκλοφόρησε ένα κινητό χωρίς gimmicks και κόντεψε να κυκλοφορήσει την τέλεια συσκευή. Το μόνο gimmick που έδωσε ήταν η edge οθόνη, που ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η υλοποίηση με την αλλαγή στο νοτε 7 που έγινε ποιο αποτομη ώστε να αποτρεπονται λάθος πατήματα και νομίζω ότι έτσι θα μείνει λόγω σχεδιαστικης φιλοσοφίας της εταιρίας.

Φωτης

Αν ειναι οπως στην φωτο θα ειναι εκπληκτικο!!!!

dimpep

Νομίζω ότι η Samsung αντιγράφει την Samsung στο Galaxy Nexus και τα πρώτα on screen πλήκτρα!

Chris_BMW

Panikas@ Ποια ακριβώς λέξη απο την πρόταση : “Η υλοποίηση της διπλής κάμερας σπο την Apple ειναι η καλύτερη αυτή τη στιγμη ” δεν κατάλαβες;; Στέκεστε κάποιοι στις λεπτομέρειες . Ναι το s7 αν κοιτάζεις τις φωτογραφίες σε οθόνη υπολογιστή σε κάποιες φωτό κυρίως τη νύχτα ειναι ανώτερο . Όμως η διπλή κάμερα του I phone -ναι με ντάλα ήλιο οπως λες – Σου δείχνει ένα 2 * optical zoom αψεγάδιαστο . Δεν το θέλεις ;;; Δεν θα ήθελες δηλαδή στην καλύτερη κυρίως κάμερα (γιατι η μπροστά του I phone ειναι καλύτερη ) να προστεθεί κ αυτό κ γιατι όχι με καλύτερο διάφραγμα για να έχεις κ το ίδιο αποτέλεσμα τη νύχτα;;;Επίσης η λειτουργία πορτρέτου που φέρνει τωρα το plus δεν σου αρέσει ;; Δεν θα το ήθελες κ αυτό ;Δεν μπορω να σας καταλάβω μερικούς ειλικρινά .

liris11

Και η μηλιά που εχω στο χωριό μου και βγάζει μήλα την Apple εχει αντιγράψει και η γιαγιά μου που το δαγκώνει την Apple αντιγράφει ..δηλαδή πόσο κολλημένοι παίζει να είναι κάποιοι απορώ !!!! Το λέω και για το άρθρο και για κάποιους που δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους αλλο κινητό απο Apple και κατα τα άλλα ειναι αντικειμενική με επιχειρήματα !!

Panikas

@chris_bmw Στεκόμαστε εμείς στις λεπτόμερεις γιατί η apple και τα apple fanboys δεν στέκονται. Απλά μην παραμυθιαζόμαστε.. Εγώ σου μιλάω για το τι υπάρχει ήδη, όταν φέρει το portrait mode θα το δούμε και αυτό. Και ναι θα με χάλαγε αν η Samsung μου έφερνε αυτή την υλοποίηση στα κινητά της. Η Samsung με έχει μάθει να μου φέρνει το καλύτερο hardware και αυτό απαιτω από αυτην. Αν φέρει κάτι τέτοιο θα φάει πολύ κράξιμο από εμένα προσωπικά.

TERMANOLOGY

Καθένας με τον πόνο του…..ποιος αντιγράφει ποιον…..ααα ρε κακομοίρηδες.

Chris_BMW

Panikas@ Έχεις χάσει το νόημα φίλε μου. Κι εσύ και πολλοί εδώ μέσα. “Έχω μάθει η Samsung να μου προσφέρει το καλύτερο hardware “. Τι να το κάνω το hardware φίλε μου αν δεν υπάρχει το αντίστοιχο software; Φέτος η Apple παρουσίασε το iPhone 7.. Διάβασα σχόλια εδω μέσα του τύπου επιτέλους το έκανε 4τραπυρινο με 3 ram στα 2.34 το ρολόι. Στερέψαμε από ιδέες εκεί στην Apple και ξεκίνησαν και αυτοι να μου πουλάνε hardware .. Το Διά ταύτα : Το δυνατό σημείο της Apple το I OS πεθαίνει σιγά-σιγά. ΤοIO S 10 τρέχει καλύτερα στο 6S παρότι στο εφτά … Και το καλύτερο; Δεν εχει τιποτα το καινούργιο να μου προσφέρει από το 6S …. Κατάλαβες φίλε γιατί το hardware για εμένα προσωπικά δε σημαίνει τίποτα ;;

Panikas

@chris_bmw φυσικά hardware χωρίς software είναι πεταμένα λεφτά. Γιαυτό η Samsung και η htc φέτος έδωσαν το καλύτερο software σε θέμα καμερας. Κ εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι όσο και καλά να είναι optimized το software χωρίς hardware δεν μπορείς να πας πουθενά. Δεν μπορεί μια μπαταρία 500mha πχ να σε βγάλει 2 μέρες λειτουργίας όσο καλό και να είναι το software, μια ποιοτική οθόνη HD δεν θα φτάσει ποτέ σε απόδοση μια ποιοτική qhd. Νόμοι της φύσης, φυσικής πεςτο όπως θες.(τουλαχιστον με τα σημερινά δεδομένα.) Αν αύριο μεθαύριο έρθει κάτι άλλο, έδω είμαστε και πάλι. Απλά όσα μυνηματα και να ανταλλάξουμε, άκρη δεν θα βγάλουμε γιατί έχουμε μάλλον διαφορετική φιλοσοφία για το τι ζητάμε από μια συσκευη. Εγώ το iOS πχ το θεωρώ ελλειπες και δεν μου κάνει την δουλειά μου, κτλ κτλ κτλ

Chris_BMW

Panikas @ Σαφώς κ έχουμε διαφορετικά θέλω απο τα τηλέφωνα .. Δεν θα σταθώ εδω . Σου ξανά λέω το I phone 7 κατα την Apple (κ δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω αφού το δείχνουν ολα τα benchmarks)στα χαρτιά ειναι 40% πιο δυνατό. Αυτό όμως σε εμένα τον καταναλωτή κ υποψήφιο αγοραστή ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ .Αντιθετα το περσινό 6s τρέχει καλύτερα το φετινό λειτουργικό . Αυτό δεν έχει ξαναγίνει κ υποδηλώνει μεγάλη πατάτα της Apple στο θέμα iOS . Επιπρόσθετα το καινουργιο δεν έχει τίποτα να μου προσφέρει επιπλέον σε θέμα software απο το περσινό . Επίσης δεν ξαναέγινε… Το θέμα με τις οθόνες εμένα δεν μου λέει κάτι .Στα χαρτιά ναι υπάρχει χαοτική διαφορα μεταξύ s7 κ I phone .Στην πράξη όμως το βλέπεις αυτό ;;

Πέτρος Π

Αυτό που μπαίνουν όλοι εδώ μέσα και τσακώνονται για τον αν η Apple αντιγράφει την Samsung ή το ανάποδο είναι πραγματικά για γέλια και για κλάμματα… Λες και είναι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών ή κάτι τέτοιο… Και μάθανε και όλοι τα aperture και τα διαφράγματα, κλπ κλπ λες και είναι ειδήμονες στη φωτογραφία, όταν μέχρι πριν δυο χρόνια ήξεραν μόνο τα megapixel.. Αν ασχολιόντουσαν με τη φωτογραφία σαν αντικείμενο, αυτός ο σχολιασμός για τις κάμερες των κινητών θα τους φαινόταν τουλάχιστον γελοίος… Αφήστε κιόλας που η Microsoft με τα Lumia 950 τους έχει βάλει τα γυαλιά… αν δείτε συγκριτικά από “επαγγελματικά” sites , τα Lumia είναι πολύ μπροστά!

Panikas

Πέτρος Π @ Βλέπεις να τσακώνεται η να trollarei κάποιος. ?Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους δηλαδή. Σε τεχνολογικό site τι να συζητήσουμε, τι φαγητό έφτιαξε η μάνα μου χτες και αν ήταν καλύτερο την άλλη φορά που είχε βάλει 2 κουταλιές πάπρικα αντί για μια? Άλλωστε όταν τα ίδια τα άρθρα “προκαλούν ” τέτοιου είδους συζητήσεις, αναφέροντας τα iPhone 7/plus σε μια ένα θέμα που αφορά το επικείμενο s8, τι περιμένεις να κάνει ο αναγνώστης -σχολιαστής? Και ναι Chris BMW ,Κ όμως βλέπω τεράστια διαφορά προερχόμενος από fhd οθόνη, φαντάσου να ερχόμουν από HD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.