Galaxy S9: Κάθετη dual-camera & αισθητήρας αποτυπωμάτων στην πλάτη [CAD renders]

galaxy s9 cad renders, Galaxy S9: Κάθετη dual-camera & αισθητήρας αποτυπωμάτων στην πλάτη [CAD renders]

Για το Samsung Galaxy S9 έχει ακουστεί ότι θα δούμε αισθητές αλλαγές, ειδικά όσον αφορά στο design της πλάτης και τα CAD renders που διέρρευσαν σήμερα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις φήμες.

Βεβαίως σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την διαρροή, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη ότι η σειρά του Samsung Galaxy S9 θα κινηθεί στα βήματα του Samsung Galaxy Note 8, που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι.

galaxy s9 cad renders, Galaxy S9: Κάθετη dual-camera & αισθητήρας αποτυπωμάτων στην πλάτη [CAD renders]

Αυτό σημαίνει ότι η ναυαρχίδα που θα ανακοινωθεί τους πρώτους μήνες του 2018 αναμένεται με διπλή κάμερα στην πλάτη. Ωστόσο, για τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων έχουν ακουστεί πολλά. Άλλοι λένε ότι θα ενσωματωθεί στην μπροστινή πλευρά κάτω από την οθόνη, άλλοι στην πλάτη και άλλοι ότι δεν θα υπάρχει καθόλου.

Τα σημερινά σχέδια δείχνουν ότι θα υπάρχει αισθητήρας αποτυπωμάτων στην πλάτη, τοποθετημένος κάτω από την διπλή κάμερα, η οποία έχει κάθετη διάταξη.

Κατά τα άλλα, από το Samsung Galaxy S9 περιμένουμε οθόνη Infinity Display με bezel-less design ενώ η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει τον επεξεργαστή της επερχόμενης ναυαρχίδας, τον Samsung Exynos 9810.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Επητηχημμενη συνταγή mate 9/10 περίεργο που το εφάρμοσαν τώρα και μέχρι τώρα είχαν εκείνη την άθλια διάταξη

NikosAr

Εγώ βάζω στοίχημα για Face ID …

bezilys

@NikosAr το κέρδισες από τώρα!! 3

giannis

Αποκλείεται, κάποιος έγραψε εδώ μέσα ότι θα ενσωματωθεί στην οθόνη? Δεν ήξερε τι έγραφε?

JohnWave

Προσωπικά αν και δεν χρησιμοποιώ κλείδωμα, θα το θεωρήσω χαζό να μην βάλουν αισθητήρα δαχτυλικών σε βολική θέση πίσω. Είναι πολύ πιο πρακτικό να ξεκλειδώνεις το κινητό σου με το αποτύπωμα σε σχέση με face id από ότι ακούω από το κοινωνικό μου περίγυρο και από όσα βλέπω στα reviews. Στο S8 αυτό ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο υπήρξαν παράπονα οπότε δεν νομίζω να μην ασχοληθεί η Samsung. Tώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ε λογικά οι αλλαγές που γίνουν θα είναι στον επεξεργαστή και την κάμερα. Συγκεκριμένα ως προς την κάμερα εγώ θα ήθελα όλο και καλύτερη ποιότητα ( λεπτομέρεια, θόρυβος και dynamic range). Tα υπόλοιπα όπως portrait/bokeh effect και zoom με αφήνουν αδιάφορο ( το 1ο δεν το χρησιμοποιώ και το 2ο ενώ είναι σημαντικό, θεωρώ ότι είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα σε σχέση ακόμα και με τις compact φθηνές μηχανές). Γενικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το S8 και στο S9 θα περάσω μόνο αν υπάρξει αξιόλογη βελτίωση στην κάμερα σε αυτά που με ενδιαφέρουν.

γιωργος

αθλια διαταξη στο πισω μερος του s8 το ακουσαμε κι αυτο! @Darth!

alex

Τι face ID στο S9 ρε παιδιά? Υπάρχει ήδη στο S8…Και η τεχνολογία υπήρχε από το Note 7.Είπαμε, εφευρίσκουν συνέχεια τα εφευρημένα μερικοί αλλά το παρακάνατε…

mech.al.

Έλεγαν για κάποιο είδος modularity σαν το Moto z, μάλλον ακυρώθηκε…

Agnostos13

alex:
Μπερδεύεις το face ID με το picture (διόρθωση: iris) scanner!

Chris _BMW

Έχει Face ID το s8 🤔🤔🤔..
Μάλιστα ..

Νίκος

1.500 ευρώ

kodis

τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια καμια καινοτομια κατι που πραγματικα θα σε ξεσηκωσει να θελεις να το αποκτησεις,νομιζω οτι πραγματικα η βιομηχανια των τηλ επιασε ταβανι κι απο δω και περα ερχεται η κατηφορα.

alex

@Agnostos13 και @Chris_BMW Όχι δεν τα μπερδεύω.. Το S8+ λοιπόν,που το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή, έχει σαρωτή ίριδας (iris scanner) και αναγνώριση προσώπου (facial recognition). To
face ID είναι η εμπορική ονομασία που χρησιμοποιεί η Apple, οπότε ναι, προφανώς δε θα το βρεις με αυτή την ονομασία σε Samsung κινητό @Chris_BMW.
Τώρα, προφανώς η Apple έχει εξελίξει την τεχνολογία και κάνει 3D scanning, αλλά είναι φυσικό 1.5 χρόνο μετά. Επίσης στα S8/S8+ και Note 8, είναι δευτερεύον security feature μιας και το Iris scanner και ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος είναι πιο ασφαλή.
Και των δύο εταιρειών πάντως, παρακάμπτονται οι συγκεκριμένες τεχνολογίες, όπως φάνηκε και σήμερα για το Iphone X και όπως δοκιμάστηκε στο S8 όταν πρωτοβγήκε. Άλλη πιο εύκολα, άλλη πιο δυσκολα.
Όπως προανέφερα λοιπόν, καλώς ή κακώς η τεχνολογία προϋπάρχει και μάλιστα πριν το Note 7..

Μανώλης

σαν nokia είναι η πίσω πλευρά

Chris _BMW

@alex

Κάνε έναν κόπο (για να βγάλεις εμένα απο τη διαδικασία να σου εξηγήσω ) για το πως δουλεύει το Face ID .
Για όνομα του θεού δηλαδή τι άλλο θα διαβάσω εδω μέσα

alex

@ Chris_BMW Καλά μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Δικαίωμά σου…

KostasB

Το θετικό είναι ότι θα κρατήσουν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων έστω και στην πλάτη αλλά σε καλύτερη θέση από το S8.
Το αρνητικό για μένα που ξεκίνησε από φέτος είναι ότι δεν έχουμε πλέον επίπεδη οθόνη ως επιλογή. Δεν αρέσουν σε όλους οι καμπύλες στα πλάγια της οθόνης.

veros

@chris

εχει καταντησει κουραστικο να υπερασπιζεσαι την μηλοεταιρεια σε ολα τα θεματα

παρε το επαναστατικο μηλο Χ και με γεια

Chris _BMW

@alex

Νομίζω οτι καταλαβαινω πολυ καλα τι διαβάζω..
Ξερεις τι κανεις εσυ ; Δίνεις νόημα στο «ο αστυνομικος ειναι όργανο ,το μπουζούκι ειναι όργανο ,άρα ο αστυνομικος ειναι μπουζούκι .
Σύμφωνα με εσένα λοιπόν και το I phone X έχει iris scanner… ή δεν έχει ;;

Chris _BMW

@veros

Δεν την υπερασπίζομαι φίλε ..Η APPLE έχει πολλα αρνητικά οπως όλες οι εταιρίες άλλωστε .. Αυτό που κάνω ειναι αντίλογος οταν γράφονται μα***** του τύπου «με 150€ στο ξεκλειδωνω» σε τεχνολογικό σάιτ …

veros

αφου το απεδειξε το αρθρο τι να λεμε δηλαδη, με 150 ευρω ειμαι μεσα στο Χ και κανω παρτυ

καλα μην τρελαινεσαι που επεσε η αξιοπιστια της αγαπημενης σου αππλε

ετσι και αλλιως σε πτωτικη ταση ειναι εδω και χρονια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.