Samsung Galaxy S9: Νέα αναφορά για βελτιωμένο αναγνώστη ίριδας

Samsung Galaxy S9 βελτιωμένο αναγνώστη ίριδας, Samsung Galaxy S9: Νέα αναφορά για βελτιωμένο αναγνώστη ίριδας

Η Samsung έχει μπροστά της την παρουσίαση των ανανεωμένων mid-rangers, Galaxy A8/A8+ (2018) αλλά φυσικά και την ανακοίνωση των νέων high-end εκπροσώπων της, Galaxy S9 και S9+. Για τα τελευταία, οι φήμες αρχικά ήθελαν την παρουσίαση τους στις αρχές του νέου έτους, αλλά τελικά φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει.

Μετά την παρουσίαση του iPhone X από την Apple, το οποίο ενσωματώνει την καινοτόμα TrueDepth camera με αναγνώστη προσώπου Face ID, η πλειοψηφία των κορυφαίων κατασκευαστών προσπαθούν να υλοποιήσουν ένα παρόμοιο module ώστε να κάνουν τις μελλοντικές συσκευές τους ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Η Samsung έχει εξοπλίσει τις νεότερες ναυαρχίδες της με αναγνώστη ίριδας, ο οποίος όμως μερικές φορές είναι αργός ή δεν αναγνωρίζει καν τα μάτια του κατόχου λόγω διαφόρων παραγόντων. Ο Κορεάτης κολοσσός όμως μάλλον θα χρησιμοποιήσει ένα βελτιωμένο module ανάγνωσης ίριδας στα επερχόμενα Galaxy S9 μοντέλα και μια νέα αναφορά έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Samsung Galaxy S9 βελτιωμένο αναγνώστη ίριδας, Samsung Galaxy S9: Νέα αναφορά για βελτιωμένο αναγνώστη ίριδας

Σύμφωνα με γνώστες του ζητήματος, πιθανώς στελέχη της Samsung, που επικοινώνησαν με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Korea Herald, η Κορεάτικη εταιρεία θα ενσωματώσει στα S9/S9+ έναν αναγνώστη ίριδας της τάξης των 3 Megapixel, αισθητά βελτιωμένο από εκείνον των 2 MP που βρίσκεται στα S8/S8+ και Note 8. Το νέο module θα επιτρέπει ταχύτερη ανάγνωση των ματιών του χρήστη, ενώ επίσης θα ελαχιστοποιήσει τα σενάρια που καθιστούν δύσκολο το… scanning της ίριδας, όπως η χρήση γυαλιών, ο χαμηλός φωτισμός ή η διαφορετική γωνία θέασης. Έτσι η Sammie θα καταστήσει το συγκεκριμένο βιομετρικό μέσο ασφαλείας ακόμα πιο ισχυρό και λιγότερο επιρρεπές σε λανθασμένες αναγνώσεις των ορθά καταχωρημένων ματιών.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα δύο νέα Galaxy S9 μοντέλα θα κάνουν την επίσημη εμφάνιση τους στα τέλη του χειμώνα ή κατά την διάρκεια της άνοιξης του 2018. Πάντα υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο ανακοίνσης τους στην αρχή της χρονιάς, αλλά πλέον αυτό μοιάζει δύσκολο. Τα πολυαναμενόμενα high-end smartphones θα ενσωματώνουν όλες τις νεότερες τεχνολογίες της Samsung και ο στόχος τους θα είναι μόνο η κορυφή, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποσπάσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών από το Apple iPhone X.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wave

Μιλάμε για ξεστράβωμα κάθε τρεις και λίγο μια ακτίνα να σου σαρώνει τον αμφιβληστροειδή. Τί ωραία!

Ourrrrrrrt

Το σκάνερ ίριδας, στο s8 τουλάχιστον που έχω, δουλεύει άψογα ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, για την ακρίβεια νομίζω πως δουλεύει καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό, μόνο όταν έχεις κόντρα ήλιο δεν δουλεύει κ φυσικά και με γυαλιά ηλίου, όσο για τη γωνία θέασης 90% θα το κρατάς έτσι ώστε να ανοίξει κατευθείαν…

( ενώ επίσης θα ελαχιστοποιήσει τα σενάρια που καθιστούν δύσκολο το… scanning της ίριδας, όπως η χρήση γυαλιών, ο χαμηλός φωτισμός ή η διαφορετική γωνία θέασης)

Ourrrrrrrt

@wave Εκτός του ότι κατά βάση το σκάνερ ίριδας είναι μια κάμερα με μια ελάχιστη ας πουμε υπεριθρη (άρα ακίνδυνη) ακτινοβολία, τα μάτια μας κατά τη διάρκεια της ημέρας δέχονται άμεση ηλιακή ακτινοβολία σε όλο το φάσμα της , έμμεση ηλιακη ακτινοβολία σε όλο το φάσμα της μέσω διάθλασης, ραδιοκύματα, κοσμική ακτινοβολία, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπλα μπλα μπλα

Γενικά ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο ακτινοβολία, όμως δεν είναι όλες επικίνδυνες, μην ακούτε ακτινοβολία και νομίζεται θα πεθάνουμε, ίσα ίσα που χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή. Η ακτινοβολία είναι κ ο λόγος που βλέπουμε 😉

Vendetta

Για να λεμε την αληθεια το iris scanner δεν λειτουργει καλα τη νυχτα σε ανθρωπους που φορουν γυαλια διοτι κανει αντανακλαση η φωτεινοτητα της οθονης πανω στα γυαλια.
+ τις επιπτωσεις που εχει στην υγεια του ματιου που προανεφερε ο wave
Για να ξεκλειδωσει το κινητο τη μερα, χρησιμοποιω αναγνωριση προσωπου και τη νυχτα δαχτυλικο αποτυπωμα και ολα ειναι μια χαρα…

Ourrrrrrrt

@vendetta

Iris readers do not use lasers, but they do use near-infrared light. The amount of this light is no more than would be received by walking outside on a sunny day. There have been numerous reports on the safety of iris systems, and the fact that they are used by risk adverse government departments should attests to their safety.

Όσο για τα γυαλιά το βράδυ μόλις το δοκίμασα και έχεις δίκιο, όντως αν φοράς γυαλιά μυωπίας το βράδυ δύσκολα ανοίγει, δεν φοράω γυαλιά οπότε δεν το ήξερα, αν όμως δεν φοράς ανοίγει απευθείας

Giorgosgek

Εσεις οι γιατροι που λετε οτι βλαπτει , ενταξει πραγματικα ελεος. Ειπαμε δεν ξερουμε και σχολιαζουμε μεχρι ενα σημειο , εσεις το τερματισατε , τετοια λογικη ουτε γιαγιαδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.