Samsung Galaxy S9: Η λήψη βίντεο σε 4K / 60fps περιορίζεται στα 5 λεπτά

Samsung Galaxy S9 λήψη βίντο 4K 60 fps περιορίζεται 5 λεπτά, Samsung Galaxy S9: Η λήψη βίντεο σε 4K / 60fps περιορίζεται στα 5 λεπτά

Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ έχουν ανακοινωθεί εδώ και μερικές ημέρες. Οι φετινοί high-end εκπρόσωποι της Samsung φέρουν αρκετές νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, αρκετά εκ των οποίων αφορούν την εξαιρετική τους κάμερα.

Μεταξύ άλλων, οι κάτοχοι των δύο Galaxy S9 smartphones μπορούν να επωφεληθούν από την δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4K στα 60fps. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό το γνωρίζουμε αρχικά από τα iPhone 8, 8 Plus και X. Η ενσωμάτωση του στα S9 / S9+ δεν θα μπορούσε να μην λάβει χώρα. Όμως, υπάρχει ένας περιορισμός που πρέπει να γνωρίζουν όσοι αποζητούν στην λήψη στιγμιοτύπων υψηλής ευκρίνειας. Εκτός από τον τεράστιο όγκο που θα καταλαμβάνει το βίντεο σε 4K και 60fps, η λήψη του είναι περιορισμένη για μόνο 5 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να “τραβήξετε” περισσότερο από τον συγκεκριμένο χρόνο, υπό αυτές τις ρυθμίσεις.

Παλαιότερα η Samsung είχε περιορίσει στα 5 λεπτά την λήψη ίδιας ανάλυσης βίντεο αλλά σε 30 fps. Πλέον όμως, αυτό ισχύει για τα διπλάσια καρέ ανά δευτερόλεπτο. Δεν γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή στο μέλλον η Sammie αλλάξει τα δεδομένα και αφαιρέσει το χρονικό όριο, όμως για τώρα αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για κάποιον που θέλει να προχωρήσει σε λήψη εκτενούς βίντεο στα 4K / 60fps. Όπως και να έχει, η πλειοψηφία των κατόχων των S9 και S9+ δεν θα επηρεαστούν από την αυτή την απόφαση της εταιρείας. Όμως καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι σκέφτονται την αγορά ενός εκ των δύο μοντέλων, για να μην απορούν σε περίπτωση αυτόματης διακοπής αν ξεπεραστεί το όριο.

Samsung Galaxy S9 λήψη βίντο 4K 60 fps περιορίζεται 5 λεπτά, Samsung Galaxy S9: Η λήψη βίντεο σε 4K / 60fps περιορίζεται στα 5 λεπτά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

σαπακι…

Βασιλης

Εκει που εισαι ετοιμος γι αγορα,ερχονται κατι τεστ απο τον anandtech για τον exynos 9810 ,οχι και τα καλυτερα,τωρα διαβαζουμε για περιορισμο 5 λεπτων στα 4Κ/60fps κι ελπιζω να μην βγει κατι αλλο.Δεν καταλαβαινω ειλικρινα,τι στο καλο κανει η samsung,εγω γουσταρω κι εχω καρτα 400gb και θελω να γραφω οσο θελω,θα με περιορισει γιατι?Δεν ειπα πως δεν θα το παρω,αλλα μ εκνευριζουν αυτα τα πραγματα,τα οποια θα λυνονταν πολυ ευκολα.Απορω γιατι τα κανει.Τι πετυχαινει μ αυτο?Αυτο το τεστ με τον 9810 παλι τι ειναι? https://www.anandtech.com/show/12478/exynos-9810-handson-awkward-first-results .Πριν λιγο καιρο παρουσιαζονταν πιο δυνατος γενικα,τωρα? Με απογοητευουν κατι τετοια.

Βασιλης

Πριν λιγο διαβασα στο δικτυακο anandtech,πως ο exynos 9810 εχει χαμηλες επιδοσεις,ακομα κι απ τον προκατοχο του σε πολλα τεστ,τωρα διαβαζω εδω πως το 4Κ/60fps,το περιοριζει στα 5 λεπτα εγγραφης.Ο λογος? Επειδη εχει μεγαλη χωριτικοτητα? Και τι νοιαζει την samsung τι θα κανω εγω στο κινητο μου?Δεν ξερω αυτα τα πραγματα μ εκνευριζουν,η συσκευη ειναι κορυφαια,αλλα πραγματα τα οποια θα μπορουσαν να λυθουν ευκολα,βγαινουν σαν μειονεκτηματα και δεν ξερω γιατι το κανει.

tolis

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ IPHONE X

Αντρες

@ tolis apo iphone X σε s9 δεν ειναι αναβαθμιση αλλα υποβαθμιση φιλε..

Nick

Tiamat..
Έτσι πεστα.. όχι μόνο για τα σονυ που έπεφτε το βίντεο στα 5 κ έπεφτε το κράξιμο…
Εδώ αυτό θα καεί από τη θερμοκρασία

KnightRider

Πολύ απλά βάζεις μια άλλη εφαρμογή για κάμερα πχ Snap Camera ή LgCamera που μπορείς να παραμετροποιήσεις bitrate,ανάλυση,audio κλπ και σώθηκες !!!

Makis

“…βάζεις άλλη εφαρμογή…”…κλασσικά android εν έτη 2018…να ψάχνεις να το κάνεις να δουλέψει….

Γιώργος Κ.

Τελικά δεν θα το πάρω αλλά ένα κινέζικο των 100€.

KnightRider

@Makis μεν χαζό αλλά δεν περιορίζεσαι και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις – εδώ να πούμε κανένα iphone δεν έχει Stereo ηχογράφηση κι ούτε υποστηρίζει Hi-Res ήχο (24bit/96KHz) για κινητό 1000€ !!!! Εδώ με κινητό του 2012 (galaxy s3) βάζω με USB OTG μια κάρτα ήχου και με εφαρμογή music player έχω native Hi-Res ήχο δηλ αν είναι δυνατόν !!!

wave

Για ένα κινητό στα 800 και ευρώ είναι για γέλια.
Στο x η αποτύπωση video είναι απεριόριστη. Ο βασικός λόγος δεν είναι η χωρητικότητα (σύμφωνα με τα ξένα άρθρα) αλλά η υπερθέρμανση της συσκευής η οποία οδηγεί σε άλλα θέματα. Προκειμένου να το αποφύγει και να μην έχει τις ευθύνες του να χαλάσει η συσκευή περιόρισε το video σε μόλις 5 λεπτά.
Είναι σαν να μην έχει τη συγκεκριμένη λειτουργία. Όντως αστειότητες!!

John

Μην το αγορασετε κρατηστε το iphone X που ξεκιναει ο επεξεργαστης με επιδοσεις core i5 και στον ενα χρονο το κανει slowdown η Apple (batterygate) και γινεται Celeron. Αχαχα

Darth

@KnightRider και πάλι δεν δουλεύει ούτε με άλλο app καθος λόγο υπερθέρμανση κλίνει η εγγραφή και όχι με κάποιο κόλπο καθαρά και μόνο περιοριστικά

Tsagarogiorgis

Και έκραζα τη αγαπημένη Sony που δεν έβαλε 60 fps..μάλλον ο sd δεν τραβάει και πολύ ..κάτοχος iPhone X ..τραβάω 4κ 60fps και δεν ανεβάζει θερμοκρασία με τίποτα

ΝΙΚΟΣ

4k my ass. Έχετε 4κ φακό στα υπερεκτιμημένα μπρίκια? ή οθόνη για να δείτε? Τραβάτε φωτογραφίες 4κ για να τραβήξετε βίντεο 4Κ ?

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

για γελια ολο το Android

εκατό χρονια τραβαμε σε 4k 30fr… ελπιζαμε οτι θα ρθε η ωρα να τραβαμε και σε 60….αλλα παλι τίποτα!

τωρα για το αν ειναι σημαντικό feature, δε νομιζω να υπάρχει κάποιος που τραβα βίντεο τοσο καιρο και να επελεγε τα full hd 30fr απο τα 60

και δε μιλάω για τους ακυρους lite users που μου σκανε 800ευρω μονο για να μπαίνουν fb viber insta! μιλαω για ολους τους απαιτητικους χρηστες που χαν καταργησει τα 30frames εδω και καιρο….

Nick

Ξέρει κανείς αν και το XZ2 έχει περιορισμό στην λήψη 4K HDR βίντεο;

nikopoup

Είναι πρόβλημα των επεξεργαστών? Μηπως του sd και έριξαν και τον exynos ή το αντίθετο?

Ιωάννης jb

Μα καλά τώρα είστε σοβαροί??
Βασίλης.. Τι θέλεις ρε αγόρι μου καλό? 1 ώρα θα τραβάς βίντεο?
Εδώ έχουμε ακόμα βίντεο σε HD και είμαστε υπερευχαριστημενοι και εσένα σε χαλάει τόσο αυτό με το 4k?
Ειπαμε αγαπάμε τεχνολογία αλλά όχι και έτσι, κάτσε δλδ τι νομίζεις είναι το 4k βίντεο? Παιχνιδάκι και τέλος? Το σύστημα καταπονειτε στο φουλ είναι σωστό αυτό που κάνουν και ακόμα πιο σωστό θα ήταν να έκανε όπως κάνει και η Sony που σου λέει αν ανέβει κ άλλο η θερμοκρασία το βίντεο θα σταματήσει.. Δλδ θα κάψουμε το chipset για ένα κολοβιντεο?
Θέλεις να τραβάς μισή ώρα βάλε χαμηλότερη ανάλυση τέλος!

Αυτό που συγκρίνεται κάποιοι με Apple είναι λάθος.. Η απλ είναι κορυφή τέλος, πάρτε το χαμπάρι εδώ σου λέει στο se έχει chipset ικανό για να σε βγάλει ασπροπρόσωπο για μια ζωή…
Στο x απλά το έχει τερματίσει τα chipset που βάζει είναι δυνατά πολύ!!!
Αλλά ακόμα και εκεί αν σε κόβει 4k 60fps για πάνω από 10λεπτο δε τραβάς.. Δε παίζουμε με αυτά

KnightRider

@Darth τοτε ίσως με κάποιον custom kernel γίνει κάτι + που θα πρεπε να έχουν ένα καλύτερο σύστημα ψύξης !!

John

Την ειδαμε την κορυφη της Apple ,βαλτε στο youtube “Huawei mate pro vs Note 8 vs iphone x speed test”. Τελευταιο βγαινει το iphone x.

Chris_BMW

Respect στον A11 απλα …

Makis

@Knight Rider…τα ίδια γράφεις κάθε φορά για το high resolution ήχο σε Apple. Το έγραψες και στο διπλανό το site κάποια στγμή σε πήρανε μπάλα και το σταμάτησες…θυμάσαι;…

Chris_BMW

@Ιωάννης jb

Ιωάννη δεν ειναι έτσι ακριβώς φίλε ..
Στο οτι δύσκολα ένας μέσος χρήστης θα τραβήξει 4Κ βίντεο πανω απο πέντε λεπτά θα με βρεις σύμφωνο .. εγώ προσωπικά -αν και αρέσκομαι σε βίντεο – ειδικά τωρα με την κορούλα μου που ειναι μωρό – μια φορά όλο κ όλο ξεπέρασα τα πέντε λεπτά .. ΟΜΩΣ σε διάστημα μιας ώρας ίσως κ λιγότερο έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου σε διαφορες εκδρομές κ όχι μονο να τραβάω απανωτά δίλεπτα τρίλεπτο βιντεάκια ..
Και ρωτάω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ;; Δηλαδή οταν θες να τραβήξεις δυο τρία βίντεο των τριών λεπτών . Πιστεύω οτι πάλι δεν θα σε αφήσει … αυτό ειναι το φάουλ ..

Διορθώστε με αν κάνω λάθος . Αλλα εφόσον ειναι πρόβλημα υπερθέρμανσης αυτό νομίζω ισχύει ..

Τακης

Μαλιστα.. και γιατι τοσος ντορος?? Και ποση ποιοτητα περιμενετε απο ενα φακο των 12mp?? Να την δειτε στην οθονη του κινητου που δεν ειναι 4Κ ? ή σε ταμπλετ ή λαπτοπ που επισης δεν ειναι ? Μια χαρα ειναι το hd προς το παρων , απο την στιγμη που δεν ειναι ακομα και πολυ διαδεδωμενη τεχνολογια ειναι αχρηστο.

Κώστας Ζ.

@Chris_BMW , συμφωνώ …

Ιωάννης jb

Chris_BMW.. Την απάντησή σου την πήρες κ απο τον τάκη πιο πάνω..
Είναι δυνατόν απο τέτοιους φακούς να αναζητάμε τέλεια ποιότητα??
Βιντεοκάμερες των 300+ ευρώ και βγάζουν σε fhd 60fps κ εγώ απο την κουκίδα 4k 60fps?? Για να σοβαρευτούμε λίγο!
Τράβα εκει με hd ή το πολύ πολύ fhd και είσαι μια χαρά…
Επειδή κι εγώ είμαι με μικρό παιδί θέλω πολύ ένα κινητό με καλό slow motion video..
Να δημιουργώ μικρά αριστουργήματα και όχι βίντεο υπερυψηλής ανάλυσης που θα μου πιάνουν και πολύ χώρο χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο

wave

Η δικαιολογία τί τα θες τα Video υψηλής ανάλυσης σε ένα μέσο χρήστη δεν δικαιολογεί την ανικανότητα τεχνολογικά μιας εταιρίας να σου παρέχει λήψη εκτενούς βίντεο στα 4K / 60fps.
Γιατί τεχνολογικά η εταιρία δεν μπορεί να στο υποστηρίξει όπως πρέπει και αυτό δεν αλλάζει!!
Το που θα το δω το video δεν αφορα κανέναν, μπορεί να έχω 55 tv 4κ και να κάνω mirroring από το τηλέφωνο στην τηλεόρασή μου. Δεν θα καθίσω να δικαιολογήσω καμία apple ή samsung για τα ελαττώματα τους. Αν ζητάνε 850+ ευρώ για ένα κινητό θα πρέπει να παρέχουν τεχνολογία όπως πρέπει.

ends

φημες λενε οτι ι μπαταρια του ς9 εχει φαγουρα και ξυνεται τοσο πολυ που θολονη ι καμερα…

Nikopoup

@wave +1

KnightRider

@Makis ναι το ξέρω αλλά όταν βλέπω άρθρα της Apple που λένε για τον ήχο και περί υψηλής ευκρίνειας κλπ τότε δεν μπορώ να μην σχολιάζω όταν μας τα πασάρουν λες και είναι κάτι WOW ενώ η ίδια η συσκευή δεν έχει φοράει καλό τσιπ ήχου ώστε να μπορεί να αποδώσει με βάση αυτά που λέει η Apple + που είναι μεγάλη ειρωνεία για ένα κινητό των 1000€ να μην έχει 24bit αναπαραγωγή + εγγραφή !!!

Dapitium

Οι Chris_BMWδες εδώ ήταν πριν δύο τρία χρόνια που (επιτέλους) το iphone 6s άρχισε να τραβάει 4κ με 16 gd μνήμη… Και όταν τον είχα ρωτήσει ‘πόσα λεπτά τραβας μέχρι να γεμίσει η μνήμη του 6s σου?’ το είχε κάνει γαργάρα…

Τώρα respect στα Α11…

Γραφικότερος και από ανθρακονήματα..

Chris_BMW

@Dapitium

Οτι είπα πιο πανω φίλε .. συνήθως απανωτά βίντεο των 2-3 λεπτών ενω μια φορά έχω περάσει τα 5 ..
Με τη διαφορά οτι δεν με ενοχλεί ο χώρος αποθήκευσης του I phone καθότι τα περνάω αστραπιαία στο MacBook όπου κ τα βλέπω ..

Εσυ κάτσε να τραβάς 4Κ για να τα βλέπεις στις 5 Ιντζες ..

Παρόλα αυτά για χάριν της συζήτησης θα ήθελα να ρωτήσω που κολλάει η χωρητικότητα με την ικανότητα ενός τηλεφώνου να τραβάει απεριόριστα ;;

Dapitium

Ναι…
Όταν τραβάς βίντεο 4k γίνεται δρακουλίνια, δεν γεμίζει η ROM.

Ατάκα σου κλασική: “Μερικοί εδώ μέσα ξεχνάτε ότι σχολιάζετε σε site τεχνολογιας”

Άντε γεια, τα λέμε το επόμενο εξάμηνο. Θα μπω να δω αν κρατάς ακόμα χαμηλά το επίπεδο. ..

Chris_BMW

@Dapitium

Οταν ξανά μπεις Θυμησε μου να σου γράψω ποσά λεπτά θα τραβάω απο το I phone X ..

Τα χαιρετίσματα μου …

Chris_BMW

@Dapitium

Όσο για το επίπεδο .. να μπαίνεις πιο συχνα να ανεβάζεις τον μέσο ορο ..
Ειναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι Android- χάκερ να μας μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να διορθώνουν τυχών «βλακείες» που γράφουμε με σχόλια σαν και αυτά ..

«Και όταν τον είχα ρωτήσει ‘πόσα λεπτά τραβας μέχρι να γεμίσει η μνήμη του 6s σου?’ το είχε κάνει γαργάρα…

Τώρα respect στα Α11…»

Dapitium

😭

Agnostos13

@KnightRider:
Και το iPhone παίρνει εξωτερική κάρτα ήχου, μικρόφωνα κλπ…
Από εκεί και πέρα όντως δεν υπόστηρίζει high-res audio και παρότι έχει 3 μικρόφωνα δεν ηχογραφεί στερεοφωνικά από αυτά. Το γιατί είναι απορίας άξιο μιας και θα μπορούσε εύκολα να τα πουλήσει. Ίσως βέβαια από την άλλη και να μην έχουν και πολύ νόημα για το μέσο χρήστη για να κάτσει ασχοληθεί…

Darth

@KnightRider ναι με custum kernel ανεται παιζει απλα μετα απο μερικες καταγραφες θα καψεις την μητρικη απο υπερθερμανση

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ε τότε Darth ας αγοράζουν επεξεργαστες απο την apple αν ειναι τοσο άχρηστοι εκείνοι να φτιάξουν

bezilys

Χαχαχα ας τρέξουν να το πάρουνε τα κορόιδα δεν μπύραζει έρχεται και ο μπαμπάς να ισοπέδωσει όλα τα τεστ και να αφήσει samsung και iPhone χιλιόμετρα πίσω!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.