Samsung Galaxy Z Flip: Ακριβώς κάτω από το iPhone XS Max στο DxOMark

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά smartphones του 2020, μέχρι τώρα, είναι το Samsung Galaxy Z Flip. Έχει ενδιαφέρον σχεδιασμό και αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σε επίπεδο καμερών δεν προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, κάτι που επισημαίνει και το DxOMark.

Μέτριες επιδόσεις

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών το DxOMark δημοσίευσε την αναλυτική έκθεση του για τις επιδόσεις του Galaxy Z Flip. Το foldable smartphone έλαβε συνολική βαθμολογία 105 πόντους, που το τοποθετεί ακριβώς μία θέση κάτω από το iPhone XS Max που κυκλοφόρησε το 2018.

Το module του Samsung Galaxy Z Flip είναι σχετικά καλό, αλλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα συστήματα καμερών που διαθέτουν τα σημερινά flagships. Όπως και να έχει, το DxOMark έδωσε στο smartphone 109 πόντους για τη φωτογραφία και 96 πόντους για το βίντεο.

Όσον αφορά τη φωτογραφία, το Galaxy Z Flip έχει αρκετά καλό δυναμικό εύρος σε σχεδόν όλες τις συνθήκες, η απόδοση του χρώματος είναι γενικά καλή και η ισορροπία του λευκού ακριβής. Επιπλέον, η έκθεση σε νυχτερινές λήψεις είναι συνήθως ακριβής, οι ευρείες λήψεις έχουν καλό χρώμα και ακριβή έκθεση, και ο έλεγχος του noise είναι καλός.

Στα αρνητικά της φωτογραφίας, μερικές φορές οι κάμερες του Samsung Galaxy Z Flip δεν καταγράφουν πολλές λεπτομέρειες, το autofocus είναι αργό, συχνά τα απομακρυσμένα αντικείμενα παραμένουν ορατά στο bokeh, και η ευρυγώνια δημιουργεί ringing και color fringing σε κλειστούς χώρους.

Σε επίπεδο βίντεο, οι κάμερες του Galaxy Z Flip καταγράφουν ζωντανά και ευχάριστα χρώματα, έχουν καλή και γρήγορη εστίαση, και αποτελεσματική σταθεροποίηση σε εξωτερικούς χώρους.

Στον αντίποδα, το Samsung Galaxy Z Flip παρουσιάζει έντονη φωτεινότητα και chroma noise σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ το δυναμικό εύρος του είναι πολύ περιορισμένο. Επιπλέον, η ευκρίνεια μπορεί να διαφέρει από frame σε frame, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, ενώ η ιστοσελίδα παρατήρησε ασυνήθιστα μερική εστίαση στα tracking shots.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 2 Μαΐου 2020 15:46

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.